NETTMØTE: – Piratkopiering kan ramme forbrukerne
Nettmøte

– Piratkopiering kan ramme forbrukerne

Fredag klokken 12 svarte Tony Renstrøm fra Microsoft på spørsmål fra leserne. Renstrøm leder Entertainment & Devices-avdelingen til Micrsoft i Norge. Han er med andre ord ansvarlig for alle fysiske produkter som selges i Norge, inkludert Xbox 360-maskinvaren, alle spill, mus og tastaturer.

Over 200 spørsmål

Totalt kom det inn over 200 spørsmål, og Renstrøm svarte på 42 av dem. Mange av spørsmålene dreide seg om Blu-ray, støyproblemer og lanseringstidspunkt for den store høstoppdateringen:

Tony Renstrøm i Microsoft Norge svarte på spørsmål.
Tony Renstrøm i Microsoft Norge svarte på spørsmål.

– Det er enda ikke satt noen konkret dato for oppdateringen, men den ser svært lovende ut. «New Xbox Experience» blir blant annet noe av det du kan glede deg til i oppdateringen, skrev Renstrøm i nettmøtet.

Blant nyhetene her er et helt nytt grensesnitt, muligheten til å kopiere spill over til harddisken for kortere laste tid og eliminering av støy fra DVD-spilleren, nye sosiale tjenester, flere muligheter for å skreddersy din egen «avatar», og støtte for 16:10-skjermer og oppløsningene 1650x1050 og 1440x900.

Piratkopiering er stadig et hett tema, som Microsoft benyttet anledningen til å kommentere i dagens nettmøte:

– Piratkopiering er et stort problem for alle som produserer og distribuerer digitalt innhold. Om dette er et problem som eskalerer i stadig større skala, vil det også kunne ramme forbrukere som på sikt vil lide under et mindre utvalg spill, og muligens også spill med dårligere kvalitet enn hva vi har i dag, hevder Renstrøm.

Fortsatt ingen Blu-ray-planer

Videre gjorde han det klart at det ikke foreligger planer for en Blu-ray-spiller på Xbox 360, men pekte på den kommende filmtjenesten som et alternativ:

– Via Video Marketplace, som er lansert i USA, England, Tyskland og Frankrike, er det for eksempel ingen problemer med å spille en HD-film. Blu-ray er bare enda et optisk format, men med større lagringskapasitet. Dessuten skalerer Xbox 360 DVD-spilleren opp til 720p, noe som gjør at du kan få utbytte av din HDTV også når du ser på film med optisk format i din Xbox 360, fortalte Renstrøm.

Det er ikke klart når denne filmtjenesten kommer til Norge.

Her er alle spørsmålene Microsoft rakk å svare på i dag:

 1. XBOX 360

  Spørsmål fra Hassan:

  Når blir det billegere xbox 360? håper det blir som ps2 :)

  Svar:

  Hei Hassan,

  You are in luck my friend! Prisen på Xbox 360 gikk ned sist fredag. Veil. pris nå er 1599 for Arcade, 1999 for "Pro" og 2599 for Elite. Du vil nok også kunne finne de enda billigere enn dette ute i butikkene og på nett.

  - Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:02
 2. Playstation 3

  Spørsmål fra Torstveit:

  Hello, hva tenkte du når Sony annonserte sin Playstation 3?

  Svar:

  Endelig! tenkte jeg. Det var mye som ble presentert på E3 som i ettertid viste seg å kanskje ikke være et 100% bilde av virkligheten. Når den da endelig ble annonsert så var det godt å få alle fakta på bordet.

  - Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:04
 3. Hva med achievements?

  Spørsmål fra This is David:

  Hei!

  Jeg har et spørsmål angående achievements.

  Jeg er over gjennomsnittet opptatt av dette med å akkumulere gamerscore, og har brukt ganske mange timer på nettopp dette. Jeg lurer derfor på om dere har planer for hvordan dette systemet skal overføres til neste konsoll fra MS?

  Jeg går ut i fra at det vil følge Xbox LIVE-kontoen min uansett, men vil dere skille på 360-achievements og 'nye' achievements?

  Håper du kan si mest mulig om dette, men har full forståelse for at du enten ikke vet så mye eller kan avsløre noe ennå. Det viktigste spørsmålet blir derfor hvorvidt jeg vil kunne fortsette å bygge på min eksisterende gamerscore eller om jeg vil måtte begynne på nytt?

  Koz og klemz, keep up the good work!

  David

  Svar:

  Hei David,

  Jeg har selv forsøkt å oppnå mest mulig Gamerpoints siden lanseringen, men jeg ser at jeg kommer til kort mot mange av dere. Live er en felles plattform for både Xbox 360 og PC og det vil også i fremtiden være en plattform som ikke knyttes kun opp til en spesiell konsoll. Selv om det enda ikke foreligger noen konkrete planer eller annonseringer rundt neste generasjon så kan jeg nok berolige deg med at dine gamerpoints forblir knyttet opp til din profil også i fremtiden. Keep building that gamer score ;)

  "Koz og klemz" tilbake.

  Besvart: 26. sep. 2008 12:09
 4. Microsoft

  Spørsmål fra Raymond:

  Hei, Jeg lurer på om der er noe muligheter for en håndholdt xbox eller noe? på lik linje som PSP eller DS?

  Hilsen Meg

  Svar:

  Hei Raymond,

  Det foreligger pr. dags dato ingen planer om en håndholdt spillkonsoll fra Microsoft.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:12
 5. Wii vs. PS3

  Spørsmål fra Mathias:

  Hva er morsomst av Nintendo Wii og Playstation 3. Hvis du måtte velge.

  Svar:

  Hei Mathias,

  Jeg har selv alle konsollene hjemme og de er alle bra, men jeg velger nok fortsatt Xboxen min :)

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:14
 6. piratkopiering

  Spørsmål fra Linuxlover:

  Taper ikke Microsoft masse på piratkopiering

  Svar:

  Piratkopiering er et stort problem for alle som produserer og distribueerer digitalt innhold. Om dette er et problem som eskalerer i stadig større skala så vil det også kunne ramme forbrukere som på sikt vil kunne lide under et mindre utvalg spill og muligens også spill med dårligere kvalitet enn hva vi har i dag.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:17
 7. Oppdatering

  Spørsmål fra Roger tjosås:

  Når kommer høst oppdateringen?
  Og når f*** skal vi i norge få lov til å kjøpe serier og filmer igjennom xbox Live?

  Ellers må jeg si at jeg elsker maskinen

  Svar:

  Høstoppdateringen kommer... i løpet av høsten :) Det er enda ikke satt noen konkret dato, but stay tuned. Har selv sett noen smakebiter av innholdet og det ser veldig lovende ut!

  New Xbox Experience blir blant annet noe av det du kan glede deg til i oppdateringen.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:20
 8. Kontroller

  Spørsmål fra Kjetil:

  Når kommer den nye håndkontrollen med forbedret D-pad?

  Svar:

  Den finnes allerede på markedet i den grønne håndkontrolleren vi har lansert.

  Mvh, Tony 

  Besvart: 26. sep. 2008 12:24
 9. Stille Xbox 360

  Spørsmål fra Oddbjørn Westby:

  Jeg har en av de første xbox360. når dvd-romet spinner opp så er det som å være inni en vindtunell. det bråker noe sinsykt.
  Vil det komme en stillere xbox360 i nær framtid?

  Svar:
  Det viktigste er at alle forbrukere får samme opplevelse med sin Xbox 360. Utviklingen går stadig fremover og forandringer kan komme i konsollen basert på tilgang av komponenter etc.

  Mvh, Tony
  Besvart: 26. sep. 2008 12:29
 10. XBox live gratis?

  Spørsmål fra Olav:

  Hei!

  Jeg har lurt på å kjøpe Xbox, men jeg kommer ikke til å gjøre det før jeg kan spille online, gratis. Vil Xbox Live bli gratis noengang?

  Svar:

  Det finnes ingen planer om å tilby Xbox Live Gold gratis av den enkle grunn at vi ønsker å kunne utvikle tjenesten hele tiden for å gi en enda større og bedre opplevelse. Det vil du senest se nå i høstoppdateringen som kommer nå. Det er jo gjerne slik at man får hva man betaler for. Playstaion Home var jo ment å være gratis, men det hjelper lite når det enda ikke er tilgjengelig.

  Det finnes mange små tivoli man kan komme gratis inn på og man kan gå rundt å få en relativt dårlig opplevelse der, eller man kan betale seg inn på Disneyworld å få en samlet, proff og bra totalopplevelse. Det er litt slik jeg også ser det med Xbox Live.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:33
 11. Bluray

  Spørsmål fra Jan-Magne Foss:

  Når kommer blur-ray drevet til 360en?
  Venter i spenning... Og blir det etterhvert mulig å laste ned spillefilm til maskinen?

  Svar:

  Det finnes ingen planer om en blu-ray spiller til Xbox 360. Via videomarketplace som er lansert i USA, UK, Tyskland og Frankrike så er det f.eks ingen problemer med å spille en HD film via tjenesten. Blu-ray er jo bare enda et optisk format, men med større lagringskapasitet og dessuten skalerer Xbox 360 DVD spilleren opp til 720p, noe som gjør at du kan få utbytte av din HD-TV også når du ser på film med optisk format i din Xbox 360.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:38
 12. HD/ komponent

  Spørsmål fra Henning J:

  Eg er ein av dei som var tidleg ute og kjøpte 360. VELDIG fornøyd med det den leverer. Eg lurar likevel på kvifor den bare kom med komponent utgang? Er ikkje ein støvar på det tekniske, men vil ikkje dette gi ein redusert grafisk kvalitet kontra HDMI?

  Svar:


  Component kabelen gir deg like bra bilde som HDMI, men ettersom HDMI har blitt en mer akseptert standard nå enn da vi lanserte Xbox 360 så har vi valgt å inkludere HDMI kontakt på samtilge Xbox 360 konsoller, som en naturlig utvikling av konsollen.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:43
 13. Ny Xbox?

  Spørsmål fra Sigurd:

  Jeg har hørt fra noen at det skal komme noe som heter xbox 720 er det sant?

  Svar:

  Man jobber jo til stadighet med å se hva som blir det neste store i markedet, men det er ingen nærliggende planer om noen ny Xbox konsoll.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:45
 14. Billigere harddisker?

  Spørsmål fra Kåre:

  Kommer hardiskene til å bli billigere i fremtiden og når kan man begynne å laste ned filmer/serier her i Norge?

  Svar:

  Vi kjenner ikke til noen fremtidige prisreduksjoner på harddiskene til Xbox 360. Det er enda ikke annonsert noe rundt når man kan laste ned filmer og serier i Norge.

  Mvh, Tony :)

  Besvart: 26. sep. 2008 12:46
 15. Ring Of Death

  Spørsmål fra Anonym:

  Hva er det som skjer med Xboxen når det kommer rød ring rundt powerknappen

  Svar:

  De røde lysene er feilkoder som vår support benytter seg av for å feilsøke problemet. Om du opplever slike så kan du ta kontakt med vår support på telefon 80014174

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:47
 16. Fable 2, mass effect 2

  Spørsmål fra Wolf:

  Kjem mass effect 2 og fable 2 på pc?
  Keep up the good work!

  Svar:

  Varemerket Mass Effect eies nå av Electronic Arts så det kan jeg ikke svare på. Det foreligger pr. dags dato ingen planer rundt å lansere Fable 2 på Games for Windows plattformen.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:51
 17. Noen andre konsoller?

  Spørsmål fra Flikkflakk:

  Har altid lurt litt på dette, er det slik at dere i Microsoft bare spiller Xbox og de i Nintendo bare spiller på Nintendo konsoller? Eller har du en Wii eller PS3 også? Noen ting du kan innrømme at PS3/Wii har som Xbox også burde hatt?

  Svar:

  De fleste jeg kjenner i den Norske spillbransjen spiller på alle plattformer. Jeg er selv mer enn gjennomsnittet opptatt av spill og har derfor alle tre plattformene hjemme.. Selv om jeg må innrømme at jeg uten tvil spiller mest på min Xbox 360.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:53
 18. Pc

  Spørsmål fra Spurvugle:

  Hvorfor satser dere ikke mere på pc?
  Gidder nemlig ikke å kjøpe en konsoll som lager riper i dvdene mine, bråker som en støvsuger,der man må betale for å spille online og ikke har en blueray spiller.
  Dere burde heller satse mer på pc, da slipper man at spillene dine blir ødelagt og ripete!

  Svar:

  Selv om ikke Microsoft slipper like mange spill på Windows plattformen som vi gjør til Xbox så betyr ikke det at vi ikke satser på plattformen. Tvert imot så jobber vi tett med tredjepartsutviklere for å sikre at det kommer mange gode spill til PC fremover. Det er da også et stort antall eksempler på spill til PC som det koster penger for å spille. MMORPG er et eksemel på en kategori som det er vanelig å ta betalt for på PC.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 12:57
 19. fifa 09

  Spørsmål fra andre vollvik:

  hva er grunnen til at fifa 09 på playstation 3 får world cup eller noe sånn extra og ikke xbox 360? vill det ellers være likt?

  Svar:

  Fifa 09 leveres av Electronic Arts så jeg kjenner dessverre ikke til alle detaljene der.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:00
 20. Xbox kontrollen

  Spørsmål fra Lily:

  Hei!

  Jeg har veldig lyst til å kjøpe meg en konsoll, men jeg vet ikke hvilken enda. Jeg liker at spillene har god grafikk, er det noe dere vil satse på i fremtiden?

  En annen ting, som egentlig er hele grunnen til at jeg ikke allerede har valgt Xbox360, selv om det kanskje høres utrolig dumt ut; har dere noen planer om å endre designet på kontrollen? Jeg syntes den er så klumsete og stor, og knottene er ikke så veldig gode å bruke. Dette er min mening da(selv om jeg vet det er flere andre som er enige) noen elsker den sikkert. Hva med to varianter?:) Jeg designer den gjerne for dere, kan i hvert fall komme med et forslag:)

  Ikke ta det negativt opp, jeg kommer bare med personlige meninger og ideer til hva som kan endres og gjøres bedre. Det er vel slik kritikk dere er avhengige av:)

  Svar:

  God grafikk er noe vi absolutt kommer til å satse på også i fremtiden. Allerede nå i høst kommer det et stort antall titler til Xbox 360 som nok en gang flytter grensene for hva man har sett av grafikk tidligere.

  Når det gjelder håndkontrolleren så er nok det en vanesak. Ser man tilbake på de første håndkontrollene som kom da vi lanserte den første Xbox konsollen så har de blitt bådre mindre og mer funksjonable. Kontrolleren vi benytter i dag har vunnet mange priser for både god ergonomi og design, Jeg er sikker på at om du spiller litt med den så vil du venne deg til den :)

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:06
 21. Prosessor

  Spørsmål fra Curious:

  Når kommer det ny xbox med prosessor bygd på 45nm teknologi?

  Svar:

  Vi prater ikke om hva de ulike modellene har for komponenter da dette kan variere basert på tilgang og andre faktorer. Det vi derimot garanterer er at Xbox 360 skal tilby samme gode opplevelse til alle.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:09
 22. Support/Service

  Spørsmål fra Erik Buvig:

  Har ved flere anledninger måttet sende min 360 inn til rep. Etter siste rep som ikke gjorde noe bedre så fant jeg ut at jeg bare kjøper meg en Elite, for den har ihvertfall et godt rykte på seg.

  Så feil kunne desverre jeg ta.
  Jeg sendte da en meget fyldig mail med hva som var problemet og en liten klage til deres support på hvor dårlig opplevelse jeg så langt har hatt med mine 360 konsoller.

  Hva får jeg i svar, jo da, deres standard mail som sier at jeg må ringe dere mellom 09.00-16.00.
  Hvergang jeg har henvendt meg via mail så har jeg alltid fått denne standard mailen, hva er egentlig poenget med hjelp over mail hvis dere aldri svarer på et eneste spørsmål?

  Jeg er det du kan kalle en skikkelig trofast kunde, for selv om jeg nesten bare har hatt problemer med konsollene deres så fortsetter jeg å støtte dere.
  Minste jeg kunne forventet etter å ha brukt mer enn 8000,- på konsoller fra dere er et svar på mail eller at dere faktisk ringte meg tilbake!

  Svar:

  Hei Erik,

  Vi beklager på det sterkeste at du har hatt en dårlig opplevelse med vår support. Jeg skal ta opp dette med personen som er ansvarlig for vår support og be han følge opp din sak. Du hører fra oss! :)

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:13
 23. Internett :S

  Spørsmål fra Remy:

  Jeg har et spørsmål; her om dagen tok lynet modemet og netverkskabelen og den internett porten på selve xboxen (så jeg kommer meg ikke på Live :( ) Vet du hvordan jeg kan få fikset dette?

  XboX360<3

  Svar:

  Hei Remy,

  Uff da. Du har virkelig vært uheldig. Jeg vil anbefale deg å kontakte vår kundeservice på telefon 800 14 174. Jeg kan ikke garantere at vi vil kunne hjelpe deg da dette er noe spesielle omstendigheter, men det skader uansett ikke å ta telefonen :)

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:16
 24. Xbox Chassi

  Spørsmål fra David:

  Hva er Xbox sitt offisielle syn på Lian-Li sitt nye kabinett, XB01, til 360?
  Mange velger jo dette for å unngå støy fra vifter og drev i det originale chassiet.

  Svar:

  Vi vil på det sterkeste fraråde å åpne Xbox konsollen. Ved å gjøre dette vil du miste garantien samt risikere å ødelegge konsollen.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:19
 25. X box boss!

  Spørsmål fra mats:

  Hvordan føles de og ha såpass mye ansvar? .)

  Svar:

  Jeg har heldigvis et meget kompetent team bak meg så det føles egentlig veldig bra! :) Dessuten så er det gode produkter og sterke merkevnavn som er gøy å jobbe med.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:21
 26. Hilken tv passer best?

  Spørsmål fra Kristian:

  Så hva vil du anbefale? HD Ready eller Full HD til XB360? Sitter fortsatt selv med min gamle sliter av en crt, men ser tv'en sliter med "småting" når jeg er grundig fordypt i Forza Motorsport 2.

  Svar:

  Mange av våre spill støtter allerede 1080P så om du allerede har bestemt deg for å kjøpe ny TV og har budsjett til det så vil jeg nok anbefale å kjøpe en TV som støtter opp til denne oppløsningen.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:23
 27. AoC

  Spørsmål fra Snokbrok:

  Kommer Age of Conan til 360 snart?

  Svar:

  Det spørsmålet kjenner jeg dessverre ikke svaret på, men vi får se hva våre venner i FunCom annonserer i fremtiden :)

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:24
 28. kutte arcade

  Spørsmål fra mvh espen:

  hei

  er det fortsatt planer og ha alle tre versjonene eller er det planer om og kutte arcade etterhvert.

  vet du noe om ny versjon av 360. med bedre spec?

  Takk

  Svar:

  Vi ønsker å gi forbrukeren mulighet til å selv velge den løsningen som passer best og det er grunnen til at vi har og kommer til å fortsette med å tilby tre utgaver av konsollen. Det foreligger ingen planer om noen ny konsoll på dette tidspunktet.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:27
 29. Hvorfor xbox360?

  Spørsmål fra venter:

  Hvorfor mener du man bør kjøpe en xbox360 i stedet for en ps3?

  Svar:

  Fordi den er bedre! :)
  Vi har det bredeste produkttilbudet, vi har de beste eksklusive titlene, vi har de hotteste produktene i hver sjanger, vi har Xbox Live som er en overlegen online tjeneste sammenlignet med de andre konsollene, muligheten til å koble seg til andre enheter, bakoverkompatiblitet, man kan betale for det man vil ha og blir ikke påtvinget f.eks en blu-ray spiller eller en trådløs nettverksadapter om man ikke vil ha det.. og vi har også den beste prisen. Det finnes mange argumenter, men jeg rekker ikke å få ned alle nå :)

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:33
 30. Spill i høst

  Spørsmål fra Eilif:

  Hei Tony,

  1. Hvilket spill regnes for det største fra Microsoft nå i høst?

  2. Hvilket av 3. parts spill har du mest tro på til 360 i høst?

  3. Hva foretrekker du personlig, Rock Band eller Guitar Hero World Tour?

  Keep up the good work!

  Svar:

  1. Det er primært 3 titler som blir veldig store fra oss i høst og alt avhenger litt av hvilken brukergruppe man befinner seg i. For "gamers" så er det nok Gears of War 2 og Fable 2 som står høyt, men for den bredere målgruppen og familier så er Lips noe jeg vet mange gleder seg til

  2. Jeg er nok en liten "skap-rocker" så personlig gleder jeg meg til Guitar Hero - World Tour

  3. Jeg har ikke spilt Guitar Hero World Tour enda så det vet jeg faktisk ikke :)

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:37
 31. Optisk lyd med HDMI

  Spørsmål fra Thomas Rudfoss:

  Er det noen mulighet for å få optisk lyd på x360 elite mens du bruker HDMI? Har sett noen *hacks* på dette, men har ikke lyst til å knekke opp kablene.

  Svar:

  Ja, om du kjøper vår HDMI kabel så er dette mulig

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:38
 32. Xbox i bibliotek

  Spørsmål fra Bibliotekansatt og xboxspiller:

  Flere av landets folkebibliotek tilbyr nå konsollspill til bruk i biblioteket. Hva synes dere om det?

  Er det noe dere kunne tenke dere å være med å støtte?

  (Hint: Noen av bibliotekene har oppimot ti ganger så mye besøkende som en elektrobutikk!)

  Svar:

  Personlig synes jeg det er flott å få dette inn i bibliotekene. Spill er kultur og hører hjemme sammen med bøker, musikk og film. Vi har allerede noen biblioteker som har Xbox 360 (blant annet i Drammen) og vi har faktisk et arrangement på biblioteket i Asker i morgen, men dette er noe vi tar case by case.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:40
 33. spiller

  Spørsmål fra black Sheep:

  Spiller du mye xbox selv?

  Svar:

  Ikke så mye som jeg skulle ønske at jeg kunne. Min gamerscore er 5625 nå så den kunne nok vært enda bedre, men Fable 2 og Gears of War 2 er definitivt to titler jeg skal bruke mye tid på i høst.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:43
 34. Scene it...

  Spørsmål fra Stian T:

  Når kommer oppfølgeren? Jeg vil gjerne spille mer, men med andre kategorier enn bare film.

  Svar:

  Scene It 2 kommer før jul. Denne gangen er det enda fler kategorier og det kommer på Norsk! :) Har du allerede den første Scene It så kan du bruke de trådløsekontrollerene du har fra før - Du kan med andre ord kjøpe bare spillet.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:46
 35. Media

  Spørsmål fra The_man:

  Finnes det mediacenter extender på arcade versjonen også? Eller bare på pro og elite?

  Svar:

  Ja, det er fullt mulig å benytte Arcade som Media Center Extenter.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:47
 36. MS points i f.eks Narvesen ?

  Spørsmål fra Tertitten:

  Har microsoft noen planer om å gjøre MS point skrape-kortene mer tilgjengelig som f.eks som mobile kontant kort ?

  Narvesen, Coop osv?

  Svar:

  75% av alle som kjøper Xbox 360 kobler seg opp på Live så det er faktisk ikke en dum ide å tilby points kort enda bredere. Det foreligger enda ingen konkrete planer om å gjøre dette tilgjengelig i daglivarebutikker, men hvem vet hva fremtiden bringer.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:49
 37. 3d-briller

  Spørsmål fra Per:

  Er det muligheter for å prøve seg på 3d-brille teknologi som tilbehør til 360? Teknologien er jo der og det er vel et spørsmål om pris, men det hadde jjo vært utolig tøft om noen hadde fått dette produktet til massene :) Og jeg mener altså ikke de blå røde papirbrillene som leveres med Donald blader :)

  Svar:

  Husker godt de gode gamle papirbrillene man fikk med Donald . Var i USA i sommer og der fikk vi de utdelt når vi skulle inn å se på Shrek 4D experience. Det var faktisk en utrolig kul opplevelse!

  Det foreligger på dette tidspunkt ingen planer fra Microsoft om å lansere 3D briller til Xbox 360.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:53
 38. Banjo-Kazooie på PC

  Spørsmål fra Tor:

  Kommer det nyeste Banjo-Kazooie-spillet på PC etterhvert?

  Svar:

  Vi lanserer det på Xbox 360 nå før jul, men det er enda ingen planer om å lansere det på PC.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:54
 39. Xbox vs mediasenter i stuen

  Spørsmål fra Roger:

  Hei.

  Har ikke Xbox selv så jeg vet veldig lite om dette, men har hørt at man kan f.eks. streame musikk og video fra PC'n til xbox'en, kan da Xbox'en være et fullverdig alternativ til et mediasenter/pc i stuen? Eller vil den skorte på enkelte punkter? (Lyd for eksempel) Vet man kan få ekstra harddisk og HD-dvd til Xbox, er det noen planer for å tilby "ekstra" hardware til Xbox som THX-lydkort osv?

  Svar:

  Om du har en PC så kan du streame musikk, bilder og film til din TV via en Xbox 360. For å få den fulle opplevelsen av Windows Media Center så må du også ha en Media Center PC (Enten det er en XP Media Center eller en Vista Home eller Ultimate) Da vil du kunne benytte samtlige funksjonene i Media Center på din TV kun ved å ha den koblet til en Xbox 360. Xbox støtter allerede digital optisk lydutgang og jeg kjenner ikke til noen løsninger som tilbyr f.eks eksterne lydkort etc.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 13:57
 40. Halo 3

  Spørsmål fra Marky Mark:

  Spørsmålett mitt er om det går an å spille Halo 3 med full skjerm på co-op, med gjennom hdmi kabel på en 50" tommer flatskjerm?
  Får svarte striper på høyre og venstre side av skjermen og då minker størrelsen på skjermen. Det gjør at spillet ikke blir like aktuelt.
  Kan jeg gjøre noe får å fikse dette?
  Gjelder forresten kun på Halo 3. Ellers så er jeg stor fornøyd med min Xbox 360 =)

  Svar:

  Det skal være et valg i spillet som gir deg muligheten til å spille med vertikal eller horisontal splitscreen. Dette kommer også ann på om du kjører widescreen eller ikke.

  Håper dette kan være løsningen på ditt problem.

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 14:00
 41. Garanti

  Spørsmål fra Jørn Pettersen:

  Jeg har en xbox som har fått 3 røde streker i ringen rundt power knppen. Så har jeg ikke noe kvitering. er det mulig og få reparert den på garanti da?

  Svar:

  Xboxen skal uansett være registrert på deg, men ta kontakt med vårt kundesenter på 80014174 så vil du få hjelp av vår kundeservice :)

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 14:02
 42. Xboxen bråker!

  Spørsmål fra Daniel:

  Xboxen (ca 1 år gammel) min falt ned på gulvet hos tidligere eier og måtte på reparasjon. Nå bråker den noe voldsomt (drev og vifte bråker), og det er faktisk så mye at det forstyrrer spillingen. Er det noen jeg kan gjøre med dette (Noe kostnadsfritt)?

  PS: Takk for en fantastisk spillmaskin :)

  Svar:

  Trist å høre at konsollen gikk i bakken. Jeg er usikker på hvordan dette stiller seg med hensyn til garanti, men vil anbefale deg å ringe vår kundeservice på 800 14 174 for å se om de kan hjelpe deg.

  Det var det jeg rakk på tiden som var satt av her. Det har vært veldig stor pågang og ekstremt mange gode spørsmål. Det er tydelig at det er mange folk på gamer.no som har stor lidenskap og kompetanse rundt Xbox og gaming. Til de jeg ikke har rukket å svare (det ble en del) så håper jeg at dere finner svar på spørsmålet deres andre steder eller i noen av de andre svarene jeg har gitt her.

  Ønsker dere alle en fantastisk spillhøst!

  Mvh, Tony

  Besvart: 26. sep. 2008 14:06

Kommentarer (49)

Forsiden akkurat nå

Til toppen