– Super Mario Bros er spillenes Big Bang

– Super Mario Bros er spillenes Big Bang

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Hideo Kojima, mannen som står bak Metal Gear-serien og er en av spillverdenens suverent største legender, har i nyeste utgave av Nintendo Power gått nesten litt bananas i sin hyllest av NES-klassikeren Super Mario Bros, som fyller 25 år i år. Kojima uttalte:

– Shigeru Miyamoto (skaperen av Mario, red. anm) endret ikke bare fremtiden til spillene, men han forandret begrepet «verdi for pengene» i enhver form for underholdning. Samtidig formet han min fremtid, og hjalp meg å bli den spilldesigneren jeg er i dag.

Men det stopper ikke her: – Jeg mener virkelig spillet fortjener å bli regnet som en av menneskehetens største oppfinnelser.

Kojima går så langt som å betegne spillet som forfaren til hvert eneste spill som har kommet i ettertid, og alle spill som noensinne vil komme.

– Super Mario Bros er spilluniversets Big Bang. Hvis ikke det hadde vært for den utrolig spektakulære oppfinnelsen, ville ikke digital underholdning som vi i dag kjenner den eksistere.

Men hva er ditt forhold til vår kjære rørleggers første ordentlige spill? Hvis du har noe du vil si til den elskverdige liksom-italieneren på bursdagen hans så lover vi å videreformidle beskjeden, vi er jo tross alt det eneste spillmediet i verden som noen gang har fått Mario til å stille opp til intervju.

Les også: Fjernstyrt Mario Kart med bananer og skjell
Les også: Guiness med tidenes beste spillserier
Les også: Mario het opprinnelig Mr. Video


(Kilde: Kotaku)

Kommentarer (20)

Forsiden akkurat nå

Til toppen