Amerikansk priskutt for Xbox 360

Xbox 360 ligger fortsatt på topp i forhold til konsollsalg for «nestegenerasjonskonsoller» (et begrep det strengt tatt er på tide å legge bak seg), men Nintendo har nesten spist opp hele forspranget Microsoft fikk etter å ha lansert konsollen omtrent ett år tidligere.

Om dette er grunnen til at Microsoft nå har kunngjort et priskutt på Xbox 360 i Nord-Amerika vet vi ikke, men med eksklusive titler som Halo 3 og Project Gotham Racing 4 er det tydelig at Microsoft satser knallhardt på systemet denne høsten.

Etter at priskuttet trer i kraft innen 14. august vil Elite-modellen selges for cirka 450 dollar (2600 kroner), Premium-modellen vil koste ca. 350 dollar (litt over 2000 kroner), mens Core-modellen får en utsalgspris på cirka 280 dollar (omtrent 1600 kroner). Den nyannonserte Halo 3-modellen vil selges for ca. 400 dollar (litt i overkant av 2300 kroner).

Microsoft har for øyeblikket ikke kunngjort noe priskutt for Europa, men europeiske gamere blir utvilsomt skuffet om den amerikanske giganten ikke kutter prisen i vår del av verden også. En talsmann fra Microsoft hadde følgende å si til GamesIndustry.biz:

– Denne kunngjøringen gjelder bare de amerikanske prisene. Vi har ikke kunngjort noen prisendringer for Europa.

Merk at den amerikanske Xbox 360-prisen i utgangspunktet var lavere enn den europeiske, så om Microsoft velger å kutte prisene i vår del av verden, er det lite sannsynlig at de nye europeiske prisene blir like lave som de nye amerikanske prisene.

Microsoft Xbox 360 Core System

Microsoft Xbox 360 Premium

Microsoft Xbox 360 Elite

Kommentarer (19)

Forsiden akkurat nå

Til toppen