Amerikansk suksess i World Cyber Games

Amerikanerne toppet medaljestatistikken i World Cyber Games, men nordmennene gjorde også en respektabel innsats.

USA vant to gullmedaljer og en sølvmedalje, og ble dermed beste nasjon i World Cyber Games, som nylig ble avsluttet i Singapore. Gullmedaljene deres kom i CounterStrike: Source og Halo 2, mens sølvmedaljen fikk de i WarCraft III: Frozen Throne. Korea kom på andreplass, med to gullmedaljer (StarCraft: Brood War og Warhammer 40.000: Dawn of War) og en bronsemedalje (Dead or Alive Ultimate).

Brasil vant både gull og sølv i Need for Speed: Underground, og kom dermed på tredjeplass. Tyskland og Kina fikk begge en gullmedalje hver, i FIFA Soccer 2006 og WarCraft III. Fjorårets toppnasjon, Nederland, fikk en bronsemedalje i år. Norge vant ingen medaljer i World Cyber Games, men våre deltakere gjorde likevel en svært respektabel innsats.

Den beste norske innsatsen må det sies at Olav "Creolophus" Undheim stod for. Han storspilte seg til kvartfinalen i WarCraft III: Frozen Throne, hvor han tapte en jevn kamp mot kinesiske Li Xiaofeng, som senere vant hele turneringen. Det norske laget i CounterStrike, Catchgamer, vant sin gruppe i det innlende gruppespillet, men tapte mot amerikanske FMJ_Whitebox i første runde av "elimination"-turneringen.

World Cyber Games varte i fem dager, og hele 55.000 tilskuere møtte opp for å se de vel 700 deltakerne (fra 67 land) kjempe om heder, ære og store pengepremier. For en fullstendig liste over resultater kan du besøke konkurransens offisielle nettsted.