Anmeldelse

Bandits: Phoenix Rising

Hva får man hvis man blander bilspillet Insane med skytespillet Serious Sam, rører godt og tilsetter litt av filmen Mad Max mot slutten? Du gjettet det: Bandits: Phoenix Rising, fra de svenske utviklerne Grin. I dette heftige actionspillet får du enorme landskaper, armerte biler og tonnevis med våpen. En god blanding, ikke sant?

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Brukergrensesnittet
Brukergrensesnittet er selvinstruerende. Menysystemene er enkle å navigere, og alt ligger der man forventer det skal ligge. Menyene ser også flotte ut, men det har som følge at man må vente litt mellom enkelte skjermbilder fordi det er mye informasjon som må hentes. Konfigurasjonsmulighetene er gode, både når det gjelder grafikkens detaljnivå og mer personlige innstillinger (lydvolum, kontroller, osv). Det er litt synd at man ikke har mulighet for å endre på noen som helst innstillinger inne i fra selve spillet, man må avslutte oppdraget og gå tilbake til hovedmenyen selv om man bare skal endre litt på volumet eller tastaturoppsettet. Dessverre må man faktisk helt ut av spillet for å endre skjermoppløsning og den slags. Når du spiller har du all nødvendig informasjon lett tilgjengelig i form av et enkelt, men effektivt, Heads Up Display (HUD). En liten radarskjerm i det ene hjørnet gir deg uvurderlig informasjon om fiendens posisjon. Du ser også lett hvor du må kjøre for å nå ditt neste mål. Ellers viser displayet hvor mye ammunisjon du har til rådighet, hvilket sekundærvåpen du har valgt og hvor mye som er igjen av skjoldet ditt. Det tar ikke mer enn ti sekunder før du lærer systemet.

Konklusjon
Hvis du liker actionspill, så er det veldig sannsynlig at du kommer til å like Bandits - Phoenix Rising. Nøyaktig hvor mange timers underholdning du får ut av enspillerdelen avhenger veldig av deg selv og vanskelighetsgraden du velger, men det burde uansett være nok for de fleste. Dette er et raskt og hektisk spill, og egentlig ganske ulikt det meste på PC markedet i dag. Selv om spillbarheten er veldig god blir det dessverre litt mye av det samme etter hvert, og noen vil nok gå lei før de når slutten. Presentasjonen er solid, og selv om jeg har innvendinger både mot deler av lyden og grafikken, er helhetsinntrykket veldig godt. Bandits - Phoenix Rising er nok ikke årets spill, og det har enkelte mangler, men jeg kan likevel ikke nøle med å anbefale det til alle actionfans der ute.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden