Bioware vurderer Wii og PSP

Bioware vurderer Wii og PSP

Bioware er en av de aller største stjernene på den vestlige rollespillhimmelen. De har tradisjonelt sett vært et selskap som har favorisert PC-en, med titler som Baldur’s Gate og Neverwinter Nights bak seg.

I de senere år har den canadiske utvikleren gradvis tatt steget mot konsollene, nærmere bestemt Xbox. Spill som Jade Empire, Star Wars: Knights of the Old Republic og Mass Effect tyder på at det er konsollene som er deres nye lekestue.

Skjerbilde fra Mass Effect.
Skjerbilde fra Mass Effect.

Nå ser Bioware på mulighetene for å utvikle til flere typer konsoller, noe som gjør at de eventuelt vil lage spill til alt utenom Playstation 3:

– Som selskap ser i ser på Wii og Playstation Portable, men vi har ikke bestemt eller annonsert noe. Vi ønsker å utvide vår portefølje med flere forskjellige spilltyper, sier Biowares Mark Darrah til Gamasutra.

Mark Darrah er sjef på Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood-prosjektet, som er det første DS-spillet fra Bioware. Spillet kommer ut i september, og markerer at utvikleren har lyst til å prøve seg på andre plattformer enn PC og Xbox 360.

Bioware ble i oktober i fjor kjøpt opp av Electronic Arts, og hvis man ser på markedsstrategien til gigantkonsernet, trenger man ikke tenke langt for å skjønne at det er i deres interesse at spillene gis ut på så mange konsoller som mulig. Så, Playstation 3 snart?

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen