Burnout 3: Takedown

Kaos er veien til rikdom
"Crash"-modusen dreier seg om nettopp krasjing, men modusen er mer komplisert enn som så. Poenget er å krasje flest mulig biler, for å få flest mulig penger og poeng, i et ferdiglaget scenario. Som oftest et bestemt kryss eller et område med tett trafikk. På din vei mot målet kan du plukke opp diverse svevende pakker som gir deg ekstra turbo eller fordoblet poengsum. Men pass på, enkelte av pakkene inneholder også motsatt effekt, som f.eks. kutt i poengsummen.

Når du kommer deg frem til krysset, eller stedet hvor du skal krasje, er det viktig å treffe slik at du skaper mest mulig kaos. Til hjelp har du av og til hoppramper, som i Stuntman. Hvis du klarer å få mer enn 8 biler til å krasje i hverandre, vil du få mulighet til å iverksette en "Crashbreaker". Detonér denne, og bilen din vil eksplodere voldsomt og sende alle kjøretøyer i nærheten langt vekk. Gjør du alt riktig, kan du oppleve ville eksplosjoner, krasj og bildeler som blir kastet vilt rundt. Du har neppe sett noe lignende i et bilspill.

Etter et løp i "Race"- eller "Road Rage"-modusene, vil du få utdelt "Burnout Points". Disse deles inn i følgende undergrupper: "Takedown Bonus", "Aggressive Driving", "Crash Bonus" og "Driving Skills". I tillegg kan du være heldig å oppnå et "snapshot", altså et fotografi av en stor hendelse i løpet. Dette får du ikke poeng for, men det lagres i en samling, akkurat som vi er kjent med fra Need For Speed Underground og Def Jam.

Etterhvert som bankkontoen din vokser, og du oppnår gitte pengemål, vil du vinne nye kjøretøyer. Over femti ikke-lisensierte biler er tilgjengelig denne gangen, og disse plasseres i din private garasje så snart du har gjort deg fortjent til dem. Du vil imidlertid ikke kunne skru sammen din egen bil, og du vil ikke kunne kjøpe og selge biler.

Denne gangen har utviklerne valgt å fjerne alle de "normale" bilene, slik at du starter med en topptrimmet superbil. Det betyr at du slipper å spille de første banene med tilnærmede sivile biler, bare for å tjene penger til den første rånebilen. Du har likevel fremdeles mulighet til å vinne busser og trailere.

Jeg har én god og én dårlig nyhet å komme med mot slutten av sniktitten. Først den dårlige: Burnout 3: Takedown blir ikke å finne for Nintendos GameCube, i hvert fall ikke enda. Den gode nyheten er at PlayStation 2- og Xbox-versjonene vil kunne spilles på nett, for aller første gang i Burnout-seriens historie. Den ferske flerspiller-delen inneholder "Race"- og "Road Rage"-modusene fra enspiller-porsjonen, men tilbyr i tillegg følgende utfordringer:

  • "Team Crush" - Flerspillervarianten av "Crash"-modusen i enspillerdelen. To spillere samarebeider for å få mest mulig poeng ut av et massekrasj.

  • "Double Impact" - En "Crash"-modus for to spillere hvor partene konkurrerer om å krasje mest på en og samme lokasjon.
  • "Party Crash" - Her kjemper opp mot seks personer mot hverandre i en tur-basert "Crash"-modus.

Den uferdige testversjonen lot oss dessverre ikke ta del i noen flerspiller-moduser, så vi kommer tilbake med detaljer rundt flerspilleropplevelsen i vår omtale.

Konklusjon
Egentlig var Burnout 3 ment for neste-generasjon konsoller og systemer, men etter utallige spørsmål fra spillere verden over, var de nødt til å lage oppfølgeren tidligere enn planlagt. Burnout 3 er ment som et sterkt actionpreget bilspill, som du lett skal kunne plukke opp og deretter bli avhengig av. Grafikken, lyden, modusene og gameplayet er godt forbedret fra forgjengere, og spillet fremstår overhodet ikke som en billig etterfølger. Krasjene er ikke annet enn spektakulære, og utviklerne viser at de har sans for detaljer. På toppen av det hele er det denne gangen støtte for spilling over Internett, både på Xbox og PlayStation 2.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen