Candy Crush Saga vil tvinge indiespill til navneskifte

King.com tror The Banner Saga kan forveksles med sine mange Saga-spill.

Candy Banner Saga Crush.
King, Stoic Studios

Knapt en dag etter nyheten om at Candy Crush Saga-utvikleren King.com hadde fått registrert ordet «Candy» som varemerke i EU, er selskapet i søkelyset nok en gang. Kotaku og Eurogamer melder at selskapet klaget inn den relativt nyetablerte utvikleren Stoic Studio til det amerikanske patent- og varemerkekontoret 27. desember 2013. King.com mener nemlig at navnet på Stoic Studios nylanserte strategitittel, The Banner Saga, kan virke forvirrende på et marked som er vant med deres tretten Saga-spill på mobile plattformer.

– Villedende for kundene

Den noe underlige gesten kommer som en motreaksjon på Stoics forsøk på å registrere The Banner Saga som et varemerke hos kontoret.

– Innrapporterte The Banner Saga-varemerke er forvirrende og villedende likt motpartens tidligere brukte Saga-varemerker, står det i klageteksten.

Akkurat hvordan spill om å slenge tre like godteribiter, bobler eller grønnsaker på rad kan forveksles med det vikinginspirerte rolle- og strategispillet The Banner Saga utdypes ikke videre. Det er i hvert fall lite i vår anmeldelse av det stilfulle strategispillet som minner om King.coms mange mobilspill.

Ikke uvanlig

Patent- og varemerkeprosessen skal i utgangspunktet være et beskyttende ledd for de som ønsker å sikre seg mot at gode idéer blir kopier, men av og til dukker det opp noen slike saker som virker underlige og tynne.

I 2011 var for eksempel Bethesda på krigsstien mot Minecraft-studioet Mojang, fordi de mente kortspillet Scrolls kunne forveksles med sin egen The Elder Scrolls-serie. Etter et par steinkast frem og tilbake, der Minecraft-gründer Markus «Notch» Persson blant annet utfordret det store spillstudioet til en Quake 3-kamp, kom partene til enighet i 2012.

I 2012 var Activision gjenstand for et søksmål, der selskapet Worlds Inc. mente at spillselskapet hadde brutt deres patenter i blant annet World of Warcraft og Call of Duty-serien. Den noe vage patenten på «et system og en metode for å muliggjøre interaksjon mellom brukere i et virtuelt rom». Søksmålet ligger for tiden på vent i Massachussetts.

Activision tok på sin side til motmæle i fjor høst, og saksøkte da Worlds Inc. for å bryte noen av sine patenter.

Også Mario-giganten Nintendo havner i slike klammeri i ny og ne:
For et par uker siden senket Nintendo et patenttroll »

Siste fra forsiden