ANMELDELSE: Civilization V
Anmeldelse

Civilization V

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Teknologi, en sikker seier

Så stealthbombere mot pil og bue er rått parti?
Så stealthbombere mot pil og bue er rått parti?

Fem timer var nå passert siden jeg egentlig skulle ta kveld. Kaffekanna var for lengst tømt, men det var også listen av motstandere. Nazi-Hellas var blitt en verdensmakt uten like, kun Kina sto igjen på listen av frie land. Året var 2020, havet var dominert av ubåter og oljeplattformer. Lufta var dominert av industriens forurensing. Og … Atombomben min hadde omsider blitt ferdigstilt.

Rent mel i posen? Å jada.
Rent mel i posen? Å jada.

Kina hadde valgt en relativt passiv rolle i den første (og eneste) verdenskrigen, og hadde heller fokusert heftig på teknologisk utvikling. Dessverre for dem burde de ha jobbet enda hardere. Det skal riktignok sies at jeg følte meg litt snurt i det den første bataljonen av panser som invaderte Kina ble jevnet med jorden. Men det var egentlig ikke så farlig – atombomben var som sagt min. Og som en allerede stormannsgal diktator hadde jeg selvsagt ingen moralske skrupler med å bruke den. Snipp snapp snute, Kina var ute.

Hellas var blitt den eneste gjenværende nasjonen av de ti som hadde startet 4000 år tidligere. Civ 5 gratulerte med seier. Klokka var halv seks på morgenen, og jeg ville egentlig bare ha mer.

Konklusjon

Utvikling, kulturarv, kunst, ingeniørkunst, diplomati og krig. En brøkdel av hva Civ 5 tilbyr, mer enn hva mange spill tilbyr enkeltvis. Civ 5 begynner forsiktig, men før du har fått sukk for deg sitter du okkupert med gjøremål som bare krever “én runde til”.

Jeg er helt bergtatt av den utrolige dybden Civ 5 tilbyr – det er alltid noe kan forbedres, utvikles eller drepes. Og selv om jeg riktignok valgte krig som veien til seier, betyr ikke det at det er alt spillet kan. Eksempelvis har jeg nylig startet opp et nytt spill, denne gang i forsøk på å vinne en såkalt teknologisk seier. Eller for å snu på et gammelt ordtak, det finnes mange veier til Rom. Uansett hva du velger tør jeg nesten garanterte en unik og glimrende opplevelse hver gang.

Civ 5 er skummelt, men akk så utrolig tilfredsstillende. Høst-, jule- og sommerferien er reddet. Du trenger bare Civ 5. Det eneste som hindrer absolutt full pott er noen merkelig bugs som opptrer med jevne mellomrom, eksempelvis enheter som seiler med båter over land, og en litt svak diplomatimodus. Allikevel, dette er fantastisk. Og ikke minst, skummelt.

Kommentarer (18)

Forsiden akkurat nå

Til toppen