Om infokapsler
Joakim «jkaem» Myrbostad og LGB trekker seg fra ESWC.
E-sport
Joakim «jkaem» Myrbostad og LGB trekker seg fra ESWC. (Bilde: Rikard Söderberg/DreamHack)

Counter-Strike: GO / ESWC

LGB trekker seg fra ESWC

Nordmennene blir erstattet av et amerikansk lag.

Dette er ESWC

16 lag skal kjempe om tittelen som verdens beste Counter-Strike: GO-lag. Turneringen foregår fra den 9. til og med den 12. Juli i Montreal, Canada. Premiepotten ligger på omlag 550 000 norske kroner.

Lagene:

Sverige fnatic
Sverige NiP
Ukraina Na`Vi
Frankrike EnVyUs
Brasil Keyd Stars
Australia Renegades
USA Team Liquid
Sør-Afrika Bravado Gaming
Kina QeeYou
USA Cloud9
Europa Team Kinguin
USA Luminosity
USA CLG
Frankrike Vinner av den franske kvalifiseringen
Kanada Vinner av den kanadiske kvalifiseringen
Samveldet av uavhengige stater Vinner av CIS-kvalifiseringen

OPPDATERING 26. JUNI: På spørsmål om grunnen til at LGB trakk seg fra ESWC, kunne manager Kevin «Kevz» MIkkelsen svare følgende:

– Vi trakk oss fra ESWC fordi vi ønsker å fokusere på å trene og arbeide med oss selv. I det siste har ikke resultatene vært så bra, så derfor ønsker vi å rette på det. Det vi kommer til å gjøre nå er å kjøre en treningsleir.

Opprinnelig sak følger

Torsdag kveld ble det kjent at LGB trekker seg fra den kommende ESWC-turneringen de ble invitert til. Laget har ikke begrunnet avgjørelsen, men har sendt ut en melding på sine Facebook-sider for å bekrefte dette.

– Vi har dessverre dårlige nyheter å komme med i dag. Vårt mannlige Counter-Strike: Global Offensive-lag har bestemt seg for å ikke reise til ESWC i Montreal. Vi har diskutert dette lenge og beslutningen har blitt tatt. Vi ønsker å si unnskyld til våre fans som gledet seg til å se oss i Canada, og vi vil også takke ESWC for invitasjonen. Vi håper at vi blir invitert til fremtidige ESWC-turneringer.

Erstattes av amerikansk lag

For å erstatte nordmennene kommer det amerikanske laget Luminosity inn. Laget er dog ikke helamerikansk, og har det svenske stortalentet Jacob «pyth» Mourujärvi i lagoppstillingen. Han flyttet til USA tidligere i vår for å satse på Counter-Strike over dammen.

Jentelaget til LGB som klarte å kvalifisere seg under DreamHack Summer reiser fortsatt som planlagt til Canada for å kjempe i jentedelen av turneringen.

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen