Counter-Strike: GO / FACEIT League 2015 Stage 2

Det danske topplaget ble for mye for formsterke Cloud9.

Adela Sznajder/DreamHack

FACEIT League 2015 Stage 2

Vis mer

Finalespill med fem europeiske, to amerikanske og ett oseanisk lag kvalifisert gjennom nettbasert ligaspill. Kampene spilles i GSL-format. Premiepotten er på 800.000,-, med en førstepremie på 320.000,-. Finalene spilles på DreamHack Open Valencia.

Team Liquid

Team SoloMid gikk seirende ut av helgens turnering, etter å ha slått et oppadstormende Cloud9 i finalen på lørdag. TSM startet turneringen med seier mot NiP og Fnatic i gruppespillet, for så å sikre finaleplassen etter en 2-1-seier i semifinalen mot forrige helgs ESWC-vinnere Na`Vi. Finalen startet på Cache, som regnes som Cloud9s beste map, og det virket som det skulle bli en finalethriller av de sjeldne etter at TSM tok en knepen seier på 16-14 i finalens første kart.

Men på Mirage vant TSM sine første 13 runder som CT før lagene gikk til sidebytte på stillingen 13-2. Selvtilliten til Cloud9 var knust, og TSM vant andre kart 16-2, og tok med det førsteplassen i FACEIT League 2015 Stage 2, og førstepremien på 325.000 kroner.

Cloud9 har vist at de er en motstander selv de største europeiske lagene bør ta på alvor, etter å ha kjempet seg til finalen i ESWC forrige helg og finalen i ESL ESEA Pro League helgen før. Finale ble det for amerikanerne også under helgens DreamHack, etter at laget vant best av én-kampene mot Kinguin og Na`Vi i gruppespillet, for så å slå ut selveste Fnatic 2-0 i semifinalens best av tre-kamp. Cloud9 sin suksess mot de europeiske topplagene har tidligere blitt delvis kreditert til best av én-formatet som de siste turneringene laget har deltatt i har operert med. Men med tre påfølgende finaleplasser - hvorav én ble sikret i en best av tre-semifinale mot det som regnes som den beste lagoppstillingen i CS:GOs historie - har amerikanerne fjernet all tvil om hvorvidt laget er en oppriktig tittelutfordrer.

Kinguin med sjokkseier

Håvard «rain» Nygaard storspilte under helgens turnering.

Cloud9 var ikke alene om å overraske under helgens turnering. Håvard «rain» Nygaard og det europeiske mikslaget Team Kinguin fikk en plass i finalespillet få dager før turneringen startet, etter at Team EnVyUs måtte trekke seg på grunn av interne problemer i laget.

Få har hatt tro på at mikslaget kan konkurrere med verdenseliten, på tross av at lagoppstillingen inkluderer stjernespillere som Mikail «Maikelele» Bill og Adil «ScreaM» Benrlitom, og den korte forberedelsestiden gjorde Kinguin til en lite fryktet motstander. De startet med et 7-16-tap mot Cloud9 i gruppespillet, som sendte Kinguin til en best av tre-eliminasjonskamp mot Virtus.Pro.

Her åpnet de sterkt på Train - mye takket være rain som sørget for overtid på storslått vis - men tapte til slutt 21-18. Laget reiste seg igjen med en 16-12-seier på Dust2, etter store individuelle prestasjoner fra rain, Maikelele og ScreaM kombinert med svakt spill fra veteranene i Virtus.Pro. Avgjørelsen skulle komme på Cache, hvor Kinguin ga publikum hakeslipp ved å slå et ugjenkjennelig Virtus.Pro 16-0.

Dette sendte Kinguin videre til nok en best av tre-eliminasjonskamp mot Na`Vi, som startet med en seier på 16-9 til sistnevnte på Dust2. Kinguin opprettholdt håpet om en semifinaleplass med en 16-11-seier på Inferno, men Na`Vi sendte laget hjem etter en 16-6-seier på Overpass.