Anmeldelse

Creative Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset

Bjeffer høyere enn de fleste!

Men hvor hardt biter det?

1: First page
2: Second page

THX er ingen sikker vinner

Et sett hodetelefoner kan ha så mye blinkende lys og artige funksjoner det bare vil, men lyden er allikevel det aller viktigste. Til 1600 kroner forventer man selvsagt å få en opplevelse billigere produkter ikke skal ha mulighet til å hamle opp med, men her bommer dessverre Creative litt på skiva.

THX Trustudio PC skal være det aller siste og beste innen lydteknologi for PC. Nå har en THX-sertifisering i seg selv aldri vært et kvalitetsstempel, og det er heller ikke tilfellet denne gangen.

Musikken fra spillperlen Braid byr på enkelte utfordringer for mellomtonen, og her kommer dette settet dessverre til kort. Det blir som å helle honning i ørene før jeg stenger igjen med en ullsokk for å være helt sikker på at alt blir grøtete og innestengt. Mitt trofaste Creative Fatality HS-1000 til under halve prisen er faktisk betydelig bedre.

Les også: Hvor går veien videre?

Videre prøver jeg med litt tung og mørk Dubstep for å se hva som eventuelt kunne røre seg i det lavere registeret, men også her er det fint lite å skrive hjem om. Bassen er uinspirerende og flagger ut i det både HS-1000 og mine 350 kroners Sony øreplugger fortsetter nedover i frekvensregisteret. Hard-rock og metall blir bare rotete og slitsomt, og det hele ser bekmørkt ut.

THX Trustudio PC-innstillinger

Etter et par timers eksperimentering med kontrollpanelet opplevde jeg en viss forbedring, men jeg får det aldri til å smelle, slå og synge sånn jeg forventer et hodesett til 1600 kroner skal gjøre.

Men det er da et produkt for spillentusiastene?

Står det noen bak meg?

Etter skuffelsen fra settets prestasjoner på musikk startet jeg opp spillet Left 4 Dead med heller labre forventninger. Denne tittelen kan skilte med hele 7.1 surround og Valve sine mesterlige lydteknikere. Settet er oppgitt til å kunne gjengi hele 9.1 kanaler med lyd over OG under deg! Alt emuleres selvfølgelig da det bare er ett element i hver klokke, men her reiser Blizzard og Creative allikevel kjerringa.

Zombiene kommer mot meg fra alle kanter, og aldri har det vært så kjedelig å gå tilbake til et 2.1 oppsett. Innimellom får jeg følelsen av at de ekle, gurglende skapningene skal komme og bite meg i nakken hvert øyeblikk, og det er ingen tvil om hvor pengene har blitt lagt. Settet lider fremdeles litt under uinspirert bass, nasal mellomtone og innestengt diskant, men på dette punktet har jeg volumet på tolv med øresusen lurende rundt neste hjørne uansett, så det kan være det samme.

Anmeldelse: Left 4 Dead 2

Konklusjon

Creative Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset ser utvilsomt bra ut. Det er heller ingen tvil om at et par slike vil virke oppsiktsvekkende på et mørkt LAN klokka fem på en lørdagsmorgen. Det bjeffer høyt og gir inntrykk av å være noe eksklusivt og unikt – i den grad noe i plastikk kan virke slik.

Gå heller for den kablede.

Virkeligheten er allikevel en litt annen. Til en såpass stiv pris må vi kunne kreve mye mer av lydkvaliteten. Man kan bare tenke seg hva Creative har måttet punge ut med i lisenser til både THX og Blizzard som igjen har gitt en kunstig høy pris for oss forbrukere. Blinkende lys og stemmeforvrenging er underholdende en liten stund, men hva om disse kronene hadde blitt brukt på andre områder?

Det bjeffer høyt, men biter slett ikke like hardt som man skulle tro til denne prisen. Alt i alt virker det som om Creative ville bygge en Ferrari, og endte opp med å putte inn en gressklippermotor til å drive den ellers finstemte maskinen. Skulle du allikevel ha lyst på dette settet bør du gå for den kablede utgaven som ligger på rundt 1200 kr, så sparer du deg problemer med det innebyggede batteriet i tillegg.


Høy komfort
Enkel installasjon
Høy skrytefaktor
Fantastisk flerkanalsprestasjon
Mange funksjoner


Uinspirert og slapp bass
Prisen
Innestengt diskant og mellomtone

1: First page
2: Second page

Siste fra forsiden