Anmeldelse

Crimson Skies: High Road to Revenge

Tiden da Xbox-konsollet ikke kunne skilte med egne og personlige titler er allerede over, og Microsoft er mer enn ivrig etter å gjøre flere og flere spill-franchiser unike for Xbox-en. Vi har allerede sett det med Midtown Madness 3, en serie som tidligere har vært tilgjengelig til PC, men som nå altså kun er å finne på den sorte spillemaskinen.

Side 1
Side 2
Side 3

Best på Xbox Live
Før eller senere vil du ta med flyet og ferdighetene dine med ut på nett - rettere sagt Xbox Live. Crimson Skies er som skapt for Microsofts flotte onlinetjeneste. Her har du uendelig mange timer med ren spilleglede, hvor du vil delta i opphetede luftkamper og ofte en pirrende "katt og mus"-jakt. Bortsett fra å la deg spille over system-link ved å koble Xbox-ene sammen, kan du også spille fire på samme Xbox, men det er likevel helt klart på Xbox Live morsomhetene utspiller seg. Crimson Skies byr dessverre bare på skuffende fem kart å utfolde seg på, og det er bare å krysse fingrene og håpe på at utviklerne vil la deg laste ned ytterligere flere kart i tiden fremover.

Uansett er det mye moro i det du har å rutte med - spillet byr på en rekke forskjellige moduser, alt fra det typiske "deathmatch" og "team deathmatch", til det mer unike moduset som involverer å leke med noe så utradisjonelt som en kylling. Målet er faktisk å knerte hvem som helst som har kyllingen, eller at en av sidene i konflikten kan fange kyllingen og returnere den til sin base. Crimson Skies er en skikkelig flerspiller-overraskelse, hvor det å suse mellom skyskraperne med fem fiender bak deg blir som et stoff du bare må ha - spesielt når du kan sitte og hyle slemme bemerkninger via Xbox Live-headsettet!

I tillegg er Crimson Skies virkelig pent å se på, samtidig som det er tilsvarende pent å høre på. Dette er en flott audiovisuell opplevelse som er Xbox-en verdig. Spillet byr på noen virkelig imponerende scener, med flotte representasjoner av himmel, byer, natur og hav. Effektene er forrykende, med eksplosjoner og andre godsaker. Flyene er detaljerte og spennende, og selv om miljøene er betraktelig enklere i sin oppbygning ser det fremdeles fortreffelig ut.

Skuespillerne som står bak stemmene til de mange forskjellige, og karismatiske figurene er talentfulle og engasjerte, noe som gir spillet litt mer dybde enn en skulle forvente av et arkade-spill av denne typen. Musikken er også mesterlig utført - spenstig, men ikke overdrevet, og passer perfekt inn i spillets konsept og tema. Et slags Indiana Jones i himmelen om du vil, tilpasset spillets 30-talls miljøer. Dere som husker den litt eldre tegneserien Talespin vil utvilsomt kjenne seg igjen i Crimson Skies, så lenge du bytter ut store bjørner og andre fabeldyr med menneskelige pirater og lykkejegere.

Konklusjon
Crimson Skies er en positiv overraskelse, og en eksklusiv Xbox-tittel konsollet kan være stolt av. Foruten å være en engasjerende og spennende, men likevel såre enkel enkeltspiller-opplevelse, er Crimson Skies en ekte fest når du tar det med på Xbox Live og slår deg løs sammen med andre. Ikke forvent deg en dyp og involverende historie, eller et flerfoldig gameplay som du kanskje er vant til. Crimson Skies er et simpelt og strømlinjeformet arkade-spill, men det er denne lettfatteligheten som gjør det så enkelt å like. Kombiner dette med en flott musikalsk opplevelse og en virkelig flott grafisk prestasjon, og Crimson Skies står tilbake som et solid produkt hvilket burde appellere til alle og enhver. Spillet krever lite av deg, og er lett å sette seg ned med for en begrenset tidsperiode, noe som gjør det til den perfekte avvekslingen i en skog av ofte involverende, komplekse og krevende spill. Crimson Skies tar den luftige veien til suksess, flyr søtt inn i solnedgangen - og forhåpentligvis tar den med seg en enda bedre oppfølger.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden