Om infokapsler
E-SPORT: Kinguin klare for ESL One Cologne
E-sport
(Bilde: Helena Kristiansson/ESL)

CS:GO / ESL One Cologne EU Qualifiers

Kinguin klare for ESL One Cologne

Håvard «rain» Nygaard deltar som eneste nordmann etter at LGB eSports ble slått ut i kvaliken.

ESL One Cologne EU Qualifiers

Kvalifiseringsspill til årets ESL One-turnering i Köln 22.-23. august. 16 lag deltar, hvor de fire beste går videre til studiospill i Köln 20.-21. august for å kjempe mot to lag fra den asiatiske og to fra den amerikanske regionale kvalifiseringen, samt åtte forhåndsinviterte lag. Lagene fordeles på fire grupper, hvor de to beste fra hver gruppe går videre til finalespillet i Lanxess Arena i Köln, med over 2.000.000,- i premiepenger.

 

Vinnere gruppe A

Europa Team Kinguin

Ukraina Flipsid3 Tactics

 

Vinnere gruppe B

Polen Team eBettle

Frankrike Titan

Team Kinguin er klare for årets ESL One Cologne etter at Håvard «rain» Nygaards lag vant sin gruppe i helgens europeiske kvalifisering. Kinguin stilte uten trener, etter at organisasjonen ga Danniel «Dalito» Morales sparken torsdag forrige uke, som følge av at den tidligere spilleren ble knyttet til en VAC-bannet Steam-konto.

Mangelen på en trener og lagleder var allikevel ingen hindring for Kinguin, som har hatt en stigende prestasjonskurve i forkant av helgens kvalifisering. De åpnet turneringen med en 16-9-seier mot PENTA Sports på Dust 2, for så å sende gruppens andre tyske lag KILLERFISH eSports til taperbraketten etter å ha vunnet 16-8 på Cache.

Med to strake seire i vinnerbraketten stod kun Team Dignitas mellom Kinguin og en plass i Counter-Strike: Global Offensives største turnering. Kinguins stjernegalleri viste imponerende individuelle ferdigheter på Dust 2, og gikk til sidebytte med en ledelse på 13-2. Dignitas kjempet seg tilbake ved å vinne seks av sine første syv runder som terrorister, men Kinguin endte kampen 16-8 og tok med det én av gruppens to kvalikplasser.

Se oversikt over turneringens resultater i bunnen av artikkelen »

Den andre plassen gikk til ukrainske Flipsid3 Tactics, som måtte spille seg gjennom taperbraketten etter å ha tapt sin første kamp mot KILLERFISH eSports. Flipsid3 stilte med Vadim «DavCost» Vasilyev som erstatter for lagets tidligere stjernespiller Aleksandr «s1mple» Kostyliev, som forlot laget etter at de ble slått ut av ESWC i semifinalen mot Na'Vi 12. juli.

Håvard «rain» Nygaard med en iskald clutch mot PENTA Sports.

LGB slått ut i turneringens siste kamp

Norges andre håp for representasjon under årets ESL One Cologne var LGB eSports. Laget stilte uten Ruben «RUBINO» Villarroel, som ikke kunne delta på grunn av et helseproblem. RUBINOs erstatter ble London Conspiracy-spilleren Kristoffer «Mystic» Michelsen, som har spilt med laget tidligere.

LGB gjorde en god figur i helgens ESL One-kvalifisering.
LGB gjorde en god figur i helgens ESL One-kvalifisering. Bilde: Helena Kristiansson/ESL

Til tross for RUBINOs fravær åpnet LGB sterkt i sin første kamp mot SUS-laget HellRaisers på Overpass. Første omgang endte med en 13-2-ledelse til nordmennene, mye takket være Joakim «jkaem» Myrbostad som satt med 24 drap før sidebytte. Allikevel klarte HellRaisers å sende kampen til overtid med 13 rundeseiere som terrorister, etter at Kirill «ANGE1» Karasiow våknet til live. Ukraineren stod for 27 drap i løpet av andre omgang, etter å ha endt den første med kun seks. LGB tok bare to runder i løpet av overtiden, og HellRaisers vant kampen 19-17.

Dette sendte LGB til taperbraketten, hvor laget møtte Epiphany Bolt på Mirage. Finnene ble lett match for LGB, som vant kampen 16-6. Deretter stod ungarske k1ck eSports for tur, og LGB fortsatte korstoget mot kvalikplassen med en 16-9-seier på Overpass. Et gjensyn med HellRaisers var neste hinder på veien, etter at laget ble sendt til taperbraketten av Team eBettle. Denne gangen gjorde LGB det best, og vant 16-7 på Inferno.

Med kun én seier igjen til en billett til ESL One Cologne levde fortsatt håpet om å se et norsk lag i den enorme turneringen. Men siste motstander var det franske topplaget Titan. Titans nåværende lagoppstilling hadde kun fire dager med trening sammen, etter at laget gjennomførte et spillerbytte med Team EnVyUs hvor sistnevnte signerte Kenny «kennyS» Schrub og Dan «apex» Madesclaire, mens Edouard «SmithZz» Dubourdeaux og Richard «shox» Papillon ble Titan-spillere.

Titan gikk på et sjokktap mot det polske laget Team eBettle i vinnerbrakettens siste kamp. Kampen på Train gikk til tre runder med ekstraomganger før eBettle tok seieren, mye takket være Bartosz «Hyper» Wolny som endte kampen med utrolige 53 drap.

Cédric «RpK» Guipouy knuste LGBs drøm om ESL-kvalifisering med en forrykende forestilling på Dust 2.
Cédric «RpK» Guipouy knuste LGBs drøm om ESL One-kvalifisering med en forrykende forestilling på Dust 2. Bilde: Adela Sznajder/DreamHack

Dessverre for LGB kom Titan sterkere tilbake i turneringens siste kamp på Dust 2. LGB vant pistolrunden som antiterrorister, men Titan tok de følgende rundene og fikk et stort økonomisk overtak tidlig i kampen. SmithZz og Cédric «RpK» Guipouy storspilte, og Titan endte første omgang 13-2. Andre omgang startet med en mislykket rush til B av LGB, og Titan tok til slutt seieren 16-2.

Team Kinguin, Flipsid3 Tactics, Team eBettle og Titan tok de fire plassene i den europeiske kvalifiseringen. Nå gjenstår kun den amerikanske kvaliken hvor to lag skal tildeles de siste plassene, før studiospillet starter i Köln 20. august, og hovedarrangementet går av stabelen i Lanxess Arena 22. august.

Trailer for ESL One Cologne 2015.

Resultater fra helgens turnering:

Gruppe A

Lag   Lag Kart Resultat
Danmark Team Dignitas vs. Spania OverGaming Dust 2 16-9
Sverige Team Property vs. Russland PiTER Cache 16-7
Ukraina Flipsid3 Tactics vs. Tyskland KILLERFISH eSports Mirage 14-16
Europa Team Kinguin vs. Tyskland PENTA Sports Dust 2 16-9
Danmark Team Dignitas vs. Sverige Team Property Cobblestone 16-14
Tyskland KILLERFISH eSports vs. Europa Team Kinguin Cache 8-16
Danmark Team Dignitas vs. Europa Team Kinguin Dust 2 8-16
Lag   Lag Kart Resultat
Spania OverGaming vs. Russland PiTER Cache 16-8
Ukraina Flipsid3 Tactics vs. Tyskland PENTA Sports Overpass 19-17
Tyskland KILLERFISH eSports vs. Spania OverGaming Mirage 16-8
Sverige Team Property vs. Ukraina Flipsid3 Tactics Cobblestone 3-16
Tyskland KILLERFISH eSports vs. Ukraina Flipsid3 Tactics Mirage 14-16
Danmark Team Dignitas vs. Ukraina Flipsid3 Tactics Mirage 16-19

Gruppe B

Lag   Lag Kart Resultat
Samveldet av uavhengige stater HellRaisers vs. Norge LGB eSports Overpass 19-17
Finland Epiphany Bolt vs. Polen Team eBettle Train 19-22
Finland Team ROCCAT vs. Ungarn k1ck eSports Cobblestone 9-16
Polen Gamers2 vs. Frankrike Titan Cobblestone 5-16
Samveldet av uavhengige stater HellRaisers vs. Polen Team eBettle Overpass 14-16
Ungarn k1ck eSports vs. Frankrike Titan Train 8-16
Polen Team eBettle vs. Frankrike Titan Train 25-23
Lag   Lag Kart Resultat
Norge LGB eSports vs. Finland Epiphany Bolt Mirage 16-6
Finland Team ROCCAT vs. Polen Gamers2 Cache 5-16
Ungarn k1ck eSports vs. Norge LGB eSports Overpass 9-16
Samveldet av uavhengige stater HellRaisers vs. Polen Gamers2 Cache 16-9
Norge LGB eSports vs. Samveldet av uavhengige stater HellRaisers Inferno 16-7
Frankrike Titan vs. Norge LGB eSports Dust 2 16-2

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen