Intervju

Derek Paxton – del 2

Utviklingen av Fall from Heaven

Vi finner ut hvordan en av tidenes beste spillmodifikasjoner ble laget.

1: First page
2: New page
3: New page

– Det virker som spillerne får mange muligheter til å forme Fall from Heaven II gjennom deres kommentarer og feedback. Hvor viktig har miljøet vært i løpet av utviklingen?

Dette scenariet tar for seg alvenes borgerkrig.

– Jeg tror jeg hadde omtrent 200 poster på Civfanatics da jeg postet den første utgaven av Fall from Heaven. Nå har jeg over 16 000. Du kan nok argumentere for at tiden jeg har brukt på å skrive alle disse postene heller burde blitt brukt på å faktisk jobbe med modifikasjonen, men du kan ikke nekte for effektene det har hatt på den. Jeg har en vanvittig stor tro på miljøet, og selv om det noen ganger er som å drikke fra en vannslange på grunn av den store mengden ideer som er der ute, er jeg alltid glad for å finne og bruke gode ideer.

– Det har også blitt laget en rekke modifikasjoner som baserer seg på Fall from Heaven-modifikasjonen («modmods»). Jeg elsker disse, da de er den perfekte lekegrinden for å prøve ut nye ideer. Noen virker ikke særlig bra, mens andre er så briljante at jeg ikke kan motstå å legge dem til selve Fall from Heaven. Jeg er hoveddesigneren for Fall from Heaven, men noen dager betyr det bare at jeg er fyren som sier «ja» eller «nei» til ideer. Jeg bruker ofte dager og uker i strekk på å implementere ideer som har kommet fra andre mennesker. Det er utrolig mange fingeravtrykk i Fall from Heaven, og jeg tror alle har vært med på å lage spillet enda bedre.

– Jeg kan illustrere med en gammel historie om Sir Francis Galton (grunnleggeren av moderne eugenikk, og fetteren til Charles Darwin). Galton var en elitist, da han mente at den generelle befolkningen ikke kunne gjøre intelligente valg. Men en gang var han på et marked fullt av vanlige folk. Her la han merke til et spill hvor målet var å gjette vekten til en okse. Noen av folkene hadde litt kunnskap om hvor mye en okse av den størrelsen burde veie, men flesteparten hadde ingen idé overhodet. Og gjetningene deres varierte vanvittig. På slutten av dagen samlet Galton de cirka 800 svarene som ble gitt, og regnet ut gjennomsnittet. Dette gjennomsnittet var nærmere oksens ekte vekt enn noen av de individuelle gjetningene, og overraskende nok var det gjennomsnittlige svaret kun en halv kilo unna den virkelige vekten til oksen.

En av spillets mindre hyggelige personligheter.

– Dette eksperimentet utføres nå i klasserom verden over, med krukker fulle av gelébønner, og resultatene er de samme. Befolkningen som helhet er utrolig dyktig til å gjøre informerte, spesifikke valg. Bedre enn noen individuelle medlemmer, selv de med mest kunnskap. Denne logikken har hjulpet oss veldig i Fall from Heaven-teamet, og selv om vi kanskje ikke reagerer på individuelle anbefalinger lytter vi nøye på trendene, og forsøker å gjøre forandringer som driver oss nærmere og nærmere til det optimale gameplayet vi alle prøver å treffe.

– Hva betyr Fall from Heaven (suksessen og prosjektet i seg selv) for deg personlig?

– Jeg vet ikke. Jeg elsker Fall from Heaven, men det kan ikke sammenlignes med å oppdra barna mine eller gjøre det godt på jobben, som jeg også elsker. Jeg er glad Fall from Heaven er så populær som det er, men det er mest av alt fordi jeg er glad for at talentet til teamet blir anerkjent. Jeg personlig ble bare lei av å vente på at noen skulle lage det spillet jeg alltid ønsket å spille, så jeg begynte å gjøre det selv.

– Siden Fall from Heaven er såpass preget av teamet, er det vanskelig for meg å føle at det er noen virkelig personlig suksess. Jeg tror jeg har gjort min del godt, men andre har tilført prosjektet like mye.

– Hva er fremtiden til Fall from Heaven?

Alvene er glade i denne religionen.

– Jeg vet ikke. Vi har fått tilbud om å lage et Fall from Heaven-basert samlekortspill og brettspill, noe som rett og slett forbløffer meg. Fall from Heavens verden har vært med meg gjennom mesteparten av livet mitt, så jeg vil kanskje vende tilbake til den i et nytt prosjekt. Hvis jeg faktisk velger å starte et annet prosjekt som dette ville jeg elsket å få med meg resten av teamet til å jobbe sammen med meg. Men på dette tidspunktet er det ikke noen planer for et Fall from Heaven III. Vi har oppnådd alt vi ønsket å gjøre.

– Hvis du fikk muligheten (samt ressurser), ville du vurdert å lage et frittstående Fall for Heaven-spill i stil med Civilization IV: Colonization?

Les også
Anmeldelse:

– Jeg vet ikke om et spill som Fall from Heaven kunne blitt laget i dagens profesjonelle spillmiljø. Jo flere detaljer, høyere oppløsning og høyere lydkvalitet vi får i spillene våre, jo dyrere blir hver enkelt lille del å lage. Tidligere hadde vi 2D-tegninger av enhetene, i dag har vi 3D-modeller med detaljerte teksturer og skreddersydde animasjoner og lydeffekter for hver bevegelse. Du kunne lage et dusin 2D-enheter raskere enn det tar å animere en 3D-modells venstrearm mens han beveger seg.

– Å forsøke å få støtte til å lage et spill med 21 unike fraksjoner og alle mekanikkene og enhetene i Fall from Heaven ville sannsynligvis resultere i at man ble ledd ut av de fleste utviklermøter. Starcraft har slike unike fraksjoner, og selv Blizzard begrenset seg selv til tre ulike fraksjoner. Spill kan ekspanderes vertikalt med enorme, detaljerte byer fordi de kan utvikles hos separate team, men mekanismer som samhandler med hverandre (spesielt de som påvirker balanse) blir eksponensielt mer komplekse jo mer du legger til.

Nok et spennende Fall from Heaven II-scenario.

– Dette er bare min mening. Modding lar oss gjøre ting normale spillutviklere ikke kan komme unna med. Firaxis er hundre ganger bedre til spillutvikling enn det jeg er, men jeg får gjøre ting som hadde fått deres prosjektsjefer til å gråte.

– Men, hvis en utvikler var villig til å tilby budsjettet som kreves for å gjøre noe som dette på en profesjonell måte, og gi disse ressursene til en datanerd som har laget én modifikasjon, blir jeg nok nødt til å gå for det. Eller stille spørsmålstegn ved deres mentale helse.

– Du har aldri snakket med Firaxis (eller vært i kontakt med en annen utvikler/utgiver) om noe slikt, eller et annet slags Fall From Heaven-spill?

– Niks. Som nevnt, er Fall from Heaven en type spill som profesjonelle spillutviklere rett og slett ikke kan lage, så jeg tviler på det ville være noen særlig interesse i å følge opp noe som dette.

1: First page
2: New page
3: New page

Siste fra forsiden