Hulken har fått ny eier

Disney kjøper Marvel

Hulken har fått ny eier

Disney har kjøpt tegneseriegiganten Marvel.

Det enorme amerikanske multimedieselskapet Disney skal betale fire milliarder dollar (cirka 24 mrd. kroner) for å få total kontroll over tegneseriegiganten Marvel og deres rundt 5000 figurer.

Marvel står blant annet bak Spider-Man, Iron-Man, The Hulk, Captain America og X-Men.

Selv om Marvel ikke er direkte involvert i spillindustrien har er de et kjent navn for oss spillere, og samarbeider med en rekke utgivere for å gi oss muligheten til å ta kontroll over heltene deres.

Disney er imidlertid allerede involvert i spillindustrien som utgiver, og det er et usikkert nøyaktig hva som skjer med Marvel-baserte spill i fremtiden.

– På spillfronten har Marvel en rekke smarte lisensieringsavtaler med noen av bransjens beste produsenter. Og mens vi gradvis har utviklet oss i retning vertikal integrering, vil vi ikke utelukke en blanding av lisensierte og egenproduserte og -distribuerte spill, sier Disney-sjef Bob Iger.

Han fortsetter:

– Det som er fint med mange av disse avtalene er at etter som de gradvis løper ut har vi tid til å vurdere hva som er best for selskapet, både finansielt, kvalitetsmessig og i forhold til eksponering.

Det virker med andre ord som Disney planlegger å i stor grad lage Marvel-spill selv, men at de naturligvis ikke vil bryte noen eksisterende avtaler, og heller ikke utelukker at selskaper som har gjort en god jobb med Marvel-baserte spill vil få fortsette å lisensiere eiendommene deres.

Kommentarer (10)

Forsiden akkurat nå

Til toppen