Disse gleder vi oss til

Vi tar en titt på hvilke spill som hever forventningsnivået for 2010.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Starcraft II: Wings of Liberty (Windows, Mac)

Utgis: 2010

Si "Starcraft" til en koreaner, og han går antagelig i fistel før du kan få sagt "2". Strategispillet har blitt enormt populært som konkurranse og e-sport, både i Asia og resten av verden, men hadde riktig nok også en svært minneverdig enspillerdel. Blizzard liker ikke å bevege seg så langt fra røttene, og Starcraft 2 virker å være veldig tro til sin forgjenger, men med enda større fokus på flerspillerdelen enn tidligere.

En eller annen gang i løpet av 2010 får vi den første episoden i et tredelt Starcraft 2. Hele flerspillerdelen vil være tilgjengelig fra første stund, mens første episode kun inneholder en kampanje for menneskene. Egne kampanjer for Zerg- og Protoss-rasene blir sluppet senere.

The Legend of Zelda (Wii)

Utgis: Ukjent

Det er fint lite vi faktisk har fått vite om det neste Zelda-spillet til Wii, annet enn det du selv kan lese ut fra bildet på høyre side. Spekulasjonene går ut på om Link mister mestersverdet sitt, eller at sverdet personifiseres av skapningen på bildet.

Opplysninger eller ei, vi gleder oss stort, og nylig uttalte Nintendos japanske overhode Satura Iwata at spillet er planlagt utgitt i 2010 – forhåpentligvis gjelder det ikke bare Japan.

R.U.S.E. (X360, PS3, Windows)

Utgis: 04. februar

Dette er utvilsomt et av spillene strategitilhengere bør holde øynene åpne for i år. R.U.S.E. bygger mye av opplevelsen på metoder for å bedra fienden. Kamuflasje, lokkefugler og sabotasje blir sentralt. Spillet integrerer også oversiktskart effektivt med selve slagmarken ved hjelp av en tilsynelatende effektiv og imponerende zoom-løsning. Foruten dette ser grafikken nydelig ut, mens det som gjenstår å se er hvor gøy de har klart å gjøre det i praksis.

Les også
Uncharted 2-demo spilles ihjel

Den innebygde støtten for berøringsskjermer blir trolig årets kuleste teknologi som nesten ingen får anledning til å prøve. Eller, hvis vi er riktig heldig, er spillet så bra at det faktisk forsvarer innkjøp av ny skjerm til PCen.

Les sniktitten av R.U.S.E her.

Final Fantasy XIII (X360, PS3)

Utgis: 09. mars

Om du har noe som helst forhold til japanske rollespill venter du nok i spenning på dette allerede. Få spillserier omfavner flere spill enn akkurat Final Fantasy-serien, og det har sin naturlige grunn i at de er umåtelig populære.

Fra Final Fantasy XIII forventer vi enda et spill som er veldig preget av å være japanskprodusert, med Square Enix sin sedvanlige historiefortelling. Denne gangen er spillet satt til den idylliske himmelbyen Cocoon, som brått blir opprørt av oppdagelsen av at en av deres tradisjonelle beskyttere – fal´Ciene – er ondsinnet.

Spillet har vært ute i Japan i noen uker allerede, og har fått svært gode tilbakemeldinger i japansk presse.

Max Payne 3 (X360, PS3, Windows)

Utgis: 27. august

De to første Max Payne-spillene har oppnåd kultstatus, og forventningene til den nye oppfølgeren er naturligvis høye. For høye, om man skal tro skeptikerne som peker på at det tredje spillet utvikles av Rockstar, og ikke finske Remedy som stod for de to første.

Vi har likevel et lite håp om at utviklerne hos Rockstar Vancouver, som er mest kjent for Canis Canem Edit (populært kalt Bully), skal klare å overbevise Max Payne-tilhengerne.

I det tredje spillet tar Max Payne-serien en helt ny retning, med en eldre, mer kynisk og ikke minst skallet utgave av Max. Handlingen utspiller seg i São Paulo, noe som utvilsomt vil stå for en betydelig forandring i stemningen fra de to forgjengerne.

Alan Wake (X360)

Utgis: 2010

Om det skulle vise seg at Rockstars Max Payne ikke blir noen suksess, kommer utvilsomt Remedy med botemiddelet. Den finske gjengen har etter alt å dømme tatt med seg sansen for atmosfære og historiefortelling til utviklingen av Alan Wake, spillet som vi allerede har ventet så alt for lenge på.

Spillet handler om forfatteren med samme navn som i småbyen Bright Falls opplever at en mystisk bok han ikke en gang visste han hadde skrevet blir til virkelighet.

Foreløpig ser det ut som om Alan Wake i første omgang kommer kun til Xbox 360, med en mulig PC-utgivelse på et senere tidspunkt. Remedy har ikke offentliggjort noen slippdato, men de gangene vi fikk se spillet i fjor virket det ferdig nok til at en utgivelse i 2010 faktisk virker sannsynlig, tross alle de tidligere utsettelsene.

Splinter Cell: Conviction (X360, Windows)

Utgis: 25. februar

Sam Fisher er ikke lenger en del av etterrettningsorganisasjonen Third Echelon etter at datteren hans ble drept, og han bestemte seg for å nøste opp i mysteriet på egen hånd. Denne gangen er han ute etter hevn, og spillet har tatt en ny retning, med større fokus på action og brutalitet enn sine forgjengere.

Spillet skulle egentlig slippes allerede i 2007, men av ukjente årsaker gikk det inn i nye runder med utvikling. Trolig fant Ubisoft ut at produktet ikke var godt nok for utgivelse. Det har altså gått mer enn to år siden den gang, og nå håper vi at de har fått finpusset spillet til den store gullmedaljen.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4

Siste fra forsiden