Om infokapsler
E-SPORT: Årets siste, store League of Legends-turnering holdes i helgen
E-sport
(Bilde: IEM)

League of Legends / IEM Cologne 2015

Årets siste, store League of Legends-turnering holdes i helgen

Seks lag fra fire regioner deltar i den tradisjonsrike IEM-turneringen i Köln.

Det er nok en gang klart for den årlige juleturneringen i Köln, arrangert av IEM. IEM Cologne 2015 byr på spennende lag fra forskjellige deler av verden, og noen helt nye lagoppstillinger.

Kontrastene til IEM-turneringen i San Jose forrige måned er store. Denne turneringen arrangeres i et langt mer intimt studio, og arrangøren selv sier at turneringen har en avslappet atmosfære som bringer fansen nærmere spillerne.

Seks lag fra Europa, USA, Kina og Sør-Korea skal kjempe om omtrent 440 000 norske kroner.

Amatørene fra Korea mot hjemmefavorittene

Det er stor spenning knyttet til hvordan de europeiske og amerikanske lagene vil gjøre det i helgens turnering. Både koreanske Ever og kinesiske Qiao Gu Reapers har beholdt alle sine spillere, mens de vestlige lagene har gjort store rokkeringer på lagoppstillingene.

Bilde: Esportspedia

De europeiske dobbeltmesterne Fnatic har kun beholdt Martin «Rekkles» Larsson og Fabian «Febiven» Diepstraten fra laget som kom til semifinalen i verdensmesterskapet for knappe to måneder siden.

H2k-Gaming som også spilte i verdensmesterskapet har kun beholdt én spiller – nemlig Yoo «Ryu» Sang-ook. De har hentet inn toppspillere fra den europeiske ligaen for å fylle de resterende rollene. Med greske Konstantinos «FORG1VEN» Tzortziou i fronten virker dette mannskapet meget spennende på papiret.

Det koreanske laget Ever befinner seg i en rar situasjon. Til tross for at de ikke klarte å kvalifisere seg til den koreanske toppligaen tidligere i år, overrasket de alle i 2015 LoL KeSPACup da de slo ut verdensmesteren SK Telecom T1 i semifinalen og CJ Entus i finalen. Dermed kvalifiserte de seg til denne turneringen, og det nylig oppstartede laget kan slå hardt fra seg her også.

Kampene kan du se på ESLs offisielle Twitch-kanal

Tidsskjema
Runde Kamp Dag Tid
Kvartfinale 1 USA Dignitas mot Qiao Gu Reapers Kina  Fredag  17:00
Kvartfinale 2 USA Cloud9 mot H2k Europa  Fredag  20:00
Semifinale Europa Fnatic mot vinner av kvartfinale 1 Lørdag  17:00
Semifinale Sør-Korea Ever mot vinner av kvartfinale 2 Lørdag  20:00
Finale   Søndag  18:00

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen