Nordavinds Jahn-Erik «Zorkthar» Zorkthar er en av favorittene også denne sesongen.
E-sport
Nordavinds Jahn-Erik «Zorkthar» Zorkthar er en av favorittene også denne sesongen. (Foto: Sindre Stien/ Nordavind)

Telialigaen - Hearthstone

Dette er favorittene i helgens sluttspill i Hearthstone

32 av de beste spillerne i landet møtes til dyst når én mot én-delen i Telialigaen skal avgjøres.

18. og 19. mai får vi være vitne til 32 av Norges beste spillere kjempe om finaleplass og strømmet kamp på VGTV den 25. mai. De håpefulle i år er unge, sultne, og store talenter innen taktisk tenking, litt flaks, og et stort driv om å bli best. 

LES OGSÅ: Telenorligaen blir til Telialigaen

Førstkommende helg avgjøres det hele i sluttspillet 18. og 19. mai. Lørdag klokken 16:00, og søndag klokken 12:00. Kampene ser du på vår Twitch-kanal »

Sluttspillet kommenteres av Gamer.no-skribent Jørgen «Toros» Pedersen, sammen med sidekommentator Jens «Kolbein» Bratheim, som representerte landslaget til Norge i Hearthstone Global Games i fjor.

Årets nykommer

Hvert år er det en kamp om å sikre seg de aller største norske talentene til klubben sin, for å la dem representere seg på både nasjonalt og internasjonalt nivå. En av disse talentene vi har sett spire godt i år er 18 år gamle Edvard Krukhaug som like greit bruker fornavnet sitt som kallenavn i Hearthstone. 

Edvard
Edvard «Edvard» Krukhaug fra Lillehammer er årets nykommer i Telialigaen Hearthstone - våren 2019. Foto: Privat

Lillehamringen hadde en helt annen oppladning til seriespillet enn sine konkurrenter siden han kvalifiserte seg til Tysklands største turnering Win the Winter 2019. De aller største profilene i Europa deltok her, og det var svært god konkurranse for 18-åringen, som kunne innkassere seg viktig erfaring fra LAN-et i Leipzig. 

Deretter var det å ta fatt på seriespillet her hjemme i Norge. Til å være første sesongen til nykommeren så viste han ingen nåde med motstanderne sine og tok andreplassen i gruppe 2, rett bak Nordavinds Eirik «ntR» Midtstue. 

Krukhaug er ansett å være en av de beste nykommerne fra sesongen, og kan bli en farlig spiller inn i sluttspillet. 

LES OGSÅ: Norske Casper «Hunterace» Notto vant VM i Hearthstone

Tett i toppen

Skal vi tippe hvem av årets spillere som tar seg hele veien til finalene, så trengs det en stor vurdering til, for det er veldig mange gode spillere med i år. 

Zorkthar
Landslagskaptein Jahn-Erik «Zorkthar» Zorkthar frykter som vanlig ingen inn i sluttspillet. Foto: Sindre Stien/ Nordavind

De man aldri skal utelukke er ringrevene med internasjonalt høyt nivå, spillere som kaptein på landslaget, Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe og Eirik «ntr» Midtstue. Nordavind-duoen har alltid et godt utgangspunkt inn mot hvilken som helst turnering de spiller, og er regnet som to av Europas aller beste spillere. 

Det er også verdt å trekke frem spillere som «Sigge», «Gjrstad», «Profix» og «Selkr». Sistnevnte er tittelforsvarer inn i sluttspillet, da han vant sluttspillet høsten 2018, foran Mats «Profix» Guttormsen.

«Selkr» har vært med i gamet siden Hearthstone så dagens lys, og har konkurrert aktivt i Gamer.no sitt ligasystem siden 2015. Han har meritter så det holder, svært skarp og analytisk god spiller - så får vi se om andreplassen fra i fjor, Guttormsen har noen nye triks på lur i årets sluttspill. 

Tok The Gathering med storm

Troille
Vinner av The Gathering 2019, Kenneth «Troille» Berg. Foto: Elizabeth Åsjord Sire
TheMadBanana
Brage «TheMadBanana» Kvamme er klar for å ta revansj i årets sluttspill. Foto: Privat

Skal vi se på de nasjonale resultatene fra noen av disse spillerne så kommer sluttspillklare Kenneth «Troille» Berg godt ut. Berg tok seieren på The Gathering 2019 tidligere i år, og går inn i sluttspillet med stinn av selvtillit. Tommy «MasterMixer» Tønnessen tok andreplassen, mens Mats «Profix» Guttormsen og Brage «TheMadBanana» Kvamme tok henholdsvis 3. og 4. plassen. Sistnevnte kom også på tredjeplass i fjorårets sluttspill, og høyner ikke noe mindre håp i år. 

– Jeg har stor tro på at førsteplassen er innenfor rekkevidde. Kortstokkene mine er ekstremt sterk mot Contro-Warrior, som jeg har forutsett at mange vil ta med, sier Kvamme. 

Kvamme har også stor respekt for flere av spillerne i årets sluttspill

– Noen av de farligste spillerne jeg kommer til å møte på lørdag er «Mattis», «Profix» og «Sigge», avslutter Kvamme.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen