Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe i BX3 (t.v.) og Eirik «Diggen» Aarvig i The Gatekeepers under Digitality X i i fjor.
E-sport
Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe i BX3 (t.v.) og Eirik «Diggen» Aarvig i The Gatekeepers under Digitality X i i fjor. (Bilde: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no)

BX3 mot The Gatekeepers i Hearthstone / Telenorligaen

Gigantene braker sammen i neste runde av Telenorligaen

Både BX3 og The Gatekeepers ønsker å vise hvem som er det beste Hearthstone-laget i Norge.

Når Telenorligaen starter igjen etter pausen skal de to gigantene i norsk Hearthstone møtes til dyst i Telenorligaens Team League. Regjerende mester BX3 må for første gang denne sesongen virkelig vise om de holder nivået fra forrige sesong, mot den aller største utfordreren og rivalen The Gatekeepers.

Kampen sendes direkte på The Gatekeepers Twitch-kanal mandag 6. mars klokken 18:45 »

Goliat mot Goliat

DETTE ER BX3:

Norge Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe
Norge Johannes «EpicSaxguy» Husa
Norge Jens «Kolbein» Bratheim
Norge Frederik «FreddyB» Bohé
Norge Robin «Norage» Sjølund
Norge Casper «Hunterace» Pettersen

DETTE ER THE GATEKEEPERS:

Norge Christian «Devou» Solvang
Norge Eirik «Diggen» Aarvig
Norge Damir «Explozive» Nesimi
Norge Amanda «Barbie» Hansen
Norge Aleks «Aleks» Kolstad
Norge Jon Magnus «Kjeks» Nielsen
Norge Stian «Matpakke» Paulsen
Norge Kim Erik «Zarotan» Aanes

Siden Hearthstone ble lansert har to klubber dominert den norske scenen. The Gatekeepers (tidligere Gamersleague) og BX3 har i flere år byttet på å få kalle seg Norges beste lag, og ingen kan per dags dato si med sikkerhet hvem av dem som har de beste spillerne. Etter så langt tid på toppen har dette selvfølgelig skapt et lite rivaleri mellom de to lagene, der det å være dårligst ikke er et alternativ. Selv i tider der det ene laget har vært relativt mye bedre har det sittet langt inne å innrømme det for den andre parten. Sånn sett handler den kommende kampen vel så mye om det å midlertidig kapre tronen som å skaffe 3 poeng.

Når spurt om kommentarer var begge lag i kjent stil selvsikre før møtet. Kaptein for de regjerende mestrene, Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe er ikke i tvil om hvem som er best.

– Vi har den klart sterkeste troppen, og burde av den grunn vinne kampen, mener Gangstøe.

Christian «Devou» Solvang fra The Gatekeepers er forsåvidt enig i at troppen til BX3 i sin helhet er bedre, men mener formatet er deres fordel. 

– Et tre mot tre-format passer oss ypperlig, noe som burde være nok til å tippe kampen i vår favør. Det skal tross alt spilles Hearthstone, og da kan mye skje, sier Solvang.

Begge lag har mye å bevise

Men selv om den store selvtilliten er helt på sin plass kommer den definitivt ikke fra tidligere resultater i ligaen denne sesongen. BX3 vant riktignok forrige sesong, men uten helt å overbevise i seriespillet.

Den første sesongen klarte de faktisk ikke kvalifisere seg til turneringen engang. The Gatekeepers har derimot vært svært solide gjennom seriespillet begge sesonger, og har faktisk bare tapt en eneste kamp i seriespill gjennom tidene. Men etter å ha virket nesten ustoppelige tapte de første kamp i sluttspillet begge sesongene. Både BX3 og The Gatekeepers har altså mye å bevise, og det demper ikke forventningene før kampen.

Per dags dato har de to kjempene faktisk kun møtt hverandre en gang i Telenorligaen. Dette var i ligaspillet forrige sesong, og da vant BX3. Kampen endte 7-5 i et best av tolv format. Men man har altså aldri fått se dem spille mot hverandre i en viktig sluttspillkamp noen gang, noe som denne sesongen ser mer og mer sannsynlig ut.

Begge lag har tatt maksimalt med poeng så langt, og har til nå ikke vist noen svakhetstegn. Skulle det endelig bli en finale mellom de to beste lagene i Norge hadde det blitt en av de største kampene som har vært i norsk Hearthstone, og kommende serierunde blir en viktig pekepinn for sesongens styrkeforhold mellom lagene.

  • Tid: 6. mars 2017 - 18:45
  • Spill: Hearthstone
Telenorligaen: Hearthstone Team League - våren 2017: 1. divisjon Gå til kampsiden

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen