Om infokapsler
Rocket League
E-sport
Rocket League (Bilde: Psyonix)

Sluttspillet i Telenorligaen / Rocket League

Lørdag kåres Norges beste Rocket League-lag

Fire lag møtes på Edderkoppen Scene i Oslo for å avgjøre Telenorligaen.

DETTE ER TELENORLIGAEN

Norges største satsing på e-sport. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Over 800 lag og 5500 spillere var påmeldt vårsesongen 2017.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Lørdag 20. mai skal den første Telenorliga-sesongen i Rocket League avgjøres. Fire lag – Kartoflerne, Gutta Boyz, BX3 Elektroniske Sportsklubb og Came With a Great Fart – har tatt seg videre til sluttspillet, som vil avvikles foran publikum på Edderkoppen Scene i Oslo.

Kartoflerne og Came With a Great Fart åpner dagen klokken 12:00, med den første semifinalen på best av syv kamper. Deretter møtes BX3 og Gutta Boyz klokken 14:00, før vinnerne spiller finale klokken 18:00 samme dag.

Kampene ser du på Twitch-kanalen til Bambledreamteam fra lørdag klokken 12:00 »

Favoritten

Telenorligaens vårsesong i Rocket League ble avsluttet 6. april, etter syv spennende runder. Kartoflerne kom best ut av det, og uten ett eneste tap i statistikken sikret laget tabelltopp med klar margin.

Antatt lagoppstilling for Kartoflerne i sluttspillet

Norge Martin «Sniper» Wiulsrød
Norge Tormod «Reganam» Lien
Norge Marius «Kileak» Johansen

Selv om gjengen bærer på favorittstempelet inn mot sluttspillet, tar de tilsynelatende situasjonen med knusende ro:

– Jeg tror egentlig ingen av oss føler noe særlig press for å prestere i sluttspillet, utenom presset vi legger på oss selv. Gjennom hele ligaen har vi hatt samme tankegang, og det har vært å kose oss, forteller Martin «Sniper» Wiulsrød til Gamer.no.

Kartoflerne møter Came With a Great Fart i sin semifinale, og håper å møte på Gutta Boyz dersom de tar seg videre til lørdagens finale. Det er laget som ifølge Wiulsrød vil by på mest motstand, men han tror alt kommer an på forberedelsene i forkant av sluttspillet:

– Fra erfaring kommer lagene som har trent mest sammen til å være de som presterer best, så det vil komme an på hvilket lag som har lagt ned flest timer sammen, mener han.

– Respekt for motstanden

Came With a Great Fart hadde en litt turbulent vårsesong, men etter mange roteringer i lagoppstillingen kapret de den fjerde og siste sluttspillplassen. På papiret får laget den vanskeligste veien til finale, men lagleder Vegard «VJ» Jørgensen har i hvert fall stor tro på sine medspillere:

Antatt lagoppstilling for Came With a Great Fart i sluttspillet

Norge Vegard «VJ» Jørgensen
Norge Jonas «Lemon» Roald
Norge Knut «Ingvaldsson» Skaug

– Jeg er selv ganske balle, men har hatt gode lakamerater. Jeg ville satt «Lemon» rett under «gReazy» som nummer to i Norge. «Ingvaldsson» er også en veldig god, mekanisk solid spiller, og er ganske smart. Vi har ikke fått øvd så mye sammen, men stiller opp og gjør vårt beste, sier han til Gamer.no.

Hva motstanderne angår forteller Jørgensen at Came With a Great Fart har stor respekt for de andre lagene, og han tror alle stiller med gode sjanser:

– BX3 øver mye sammen og er en trussel. [Gutta Boyz] er et lag som også kan stille sterkt. Så er det Kartoflerne, og jeg tør ikke å si noe annet enn at de er det bare å passe seg for. Ingen lag kan ses bort ifra, mener han.

– Våre sjanser for seier er store

Gutta Boyz leverte varene i vårsesongen, med en innsats som holdt til andreplass i Telenorligaen. Kampene mot de tre andre lagene i sluttspillet gikk riktignok ikke veien – med to tap og én uavgjort – men etter noen taktiske endringer har gjengen troen på semifinaleseier mot BX3:

Antatt lagoppstilling for Gutta Boyz i sluttspillet

Norge Eirik «Heggen» Heggelund
Norge Kenneth «mewy» Kristiansen
Norge Simen «miize» Antonsen

– Vår kamp mot BX3 kan gå begge veier. Hvis de klarer å opprettholde forsvarsspillet fra seriespillet blir det tungt, men da skal virkelig alt klaffe for motstanderen. Vi har gjort endringer spilmessig som har vist seg å fungere i våre mange møter med BX3 i etterkant, og mener at våre sjanser for seier er store, forteller kaptein Eirik Heggelund til Gamer.no.

I en eventuell finale forventer Heggelund å møte Kartoflerne, som laget tapte 0-4 for i seriespillet. Som han påpeker er Gutta Boyz riktignok det eneste laget som faktisk har slått Kartoflerne i Telenorliga-sammenheng – under kvalifiseringen i januar – så alt kan skje.

Uansett resultat gleder Heggelund seg til lørdagen, og han håper på en stor e-sportdag i Oslo:

– Gull smaker alltid godt, men først og fremst skal det bli hyggelig å møte alle deltakere og spillere ellers. Jeg håper at så mange som mulig møter opp for å se både CS:GO, LoL og RL. Salen skal fylles!

BX3 i form

Med like mange poeng som Came With a Great Fart tok BX3 Elektroniske Sportsklubb tredjeplassen i vårsesongen på målforskjell. Laget presterte noe ujevnt gjennom sesongens syv runder, men avsluttet med en råsterk 4-0-seier over Renn Sport. 

Antatt lagoppstilling for BX3 i sluttspillet

Norge Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Norge Andreas «Andey» Groven
Danmark Casper «Al Dente» Vissing

De siste ukene har BX3 havnet på pallen i flere turneringer organisert av RocketLeague.no. Kombinert med seieren over Gutta Boyz i seriespillet stiller laget med mye selvtillit til sin semifinale:

– Vi er veldig jevne med Gutta Boyz, men har nok overtaket på dem. Til syvende og sist kommer det nok mest an på hvem som har dagen, sier Øystein «etreX» Antonsen Larsen fra BX3.

I likhet med Gutta Boyz regner BX3 med å møte Kartoflerne om laget klarer å ta seg til finalen på lørdag. Der tror Larsen at vinnersjansene i utgangspunktet synker litt, men med mye trening i forkant av sluttspillet håper BX3 å øke sjansene sine ytterligere.

  • Tid: 20. mai 2017 - 12:00
  • Spill: Rocket League
Telenorligaen: Rocket League – våren 2017 - sluttspill 1. divisjon Gå til kampsiden
  • Tid: 20. mai 2017 - 14:00
  • Spill: Rocket League
Telenorligaen: Rocket League – våren 2017 - sluttspill 1. divisjon Gå til kampsiden

Kommentarer (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen