Counter-Strike: GO / King of Nordic

Neglebitene fløy under finalen mellom Norge og Finland

– Uten tvil den beste «Bo3»-finalen jeg noen gang har kommentert, sier Jesper «kreativ» Sedendahl.

Jørgen «cromen» Robertsen midt i bildet. Spilleren nærmest kamera var ikke en del av lagoppstillingen i denne turneringen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC: KING OF KINGS:

Vis mer

Etter fire sesonger med King of Nordic ble Counter-Strike-lagene med flest seire invitert til en ekstraturnering kalt King of Kings. Fire lag ble invitert til sluttspillet som startet fredag 16. september.

13 000 kroner, en stor og skinnende pokal, og ikke minst: retten til å kalle seg «King of Kings» stod på spill da Norge møtte Finland i finalen fredag kveld. Det ble en real neglebiter for norske og finske seere, og til slutt trakk det finske laget det lengste strået.

Intens finale

– Finalen var utrolig spennende og viser at både amatører og semi-profesjonelle kan spille intensive kamper når det virkelig gjelder, forteller kommentator Jesper «kreativ» Sedendahl til Gamer.no.

– Denne finalen var uten tvil den beste «Bo3» jeg noen gang har kommentert, med intensive runder og et spill som bølget frem og tilbake. Ikke bare spillerne ble nervøse, men også vi i produksjonen og seerne.

Det norske finalelaget i King of Nordic går under navnet Silvers og består Jørgen «cromen» Robertsen, Henrik «becker» Becker og Jon Erik «ztk» Øygarden fra Deadweight samt Marius «f1nsen» Finsen og Espen «frkz» Gulbrandsen. Gutta har fått mye positiv oppmerksomhet for sine prestasjoner og rekorden i antall ukeseire. Selv Aftonbladet hadde en artikkel om de norske talentene forrige uke.

Jesper «kreativ» Sedendahl kommenterer King of Nordic.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

På motsatt side av kartet på fredag stod finske SkitLite, laget med nest flest seire i King of Nordic.

Thrilleren startet på Mirage hvor finnene fikk en 6-0 ledelse som anti-terrorister før Norge maktet å få hull på byllen. Ved sidebyttet stod det 9-6 i favør Finland. Finland beholdt det lille overtaket som terrorister, selv om Norge var nære ved å hente seg helt inn. Første kart endte med 16-12-seier til Finland.

På Cache startet Norge igjen som terrorister. Dette kartet ble enda jevnere enn Mirage, og begge lag skapte stor underholdning med prestasjoner fra øverste hylle. Kartet måtte til slutt avgjøres på overtid, og her fikk Norge et mentalt overtak ved å finne pistolrunden. Jani «Aerial» Jussila sikret imidlertid at Finland kom seg tilbake, med noe som må sies å være dagens beste spill. Derfra og ut på Cache handlet imidlertid kun om Norge, som trygger inn en 16-9 seier til slutt.

Det hele må derfor avgjøres på klassikeren Dust 2. Her havnet Norge igjen raskt bakpå som terrorister, og 13 minutter ut i kampen var stillingen 1-7 i favør Finland. Forspranget ble gradvis hentet inn, men på slutten dro finnene fra igjen. På stillingen 9-14 oppstod det tekniske problemer som gjorde at kampen ble satt på pause i hele 50 minutter.

Høydepunkter fra King of Kings-finalen mellom Norge og Finland.

DISSE SPILLER FOR NORGE:

Vis mer

Marius «f1nsen» Finsen
Henrik «becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen
Espen «frkz» Gulbrandsen
Jon Erik «ztk» Øygarden

DISSE SPILLER FOR FINLAND:

Olli «sLowi» Pitkänen
Toni «STOVVE» Liukkonen
Jyri «JALLU» Karvanen
Jesse «zehN» Linjala
Jani «Aerial» Jussila

– De tekniske problemene ga oss en bedre sjanse til å ta tilbake matchen. Vi knakk momentumet til finnene, forteller lagleder Jørgen «cromen» Robersten til Gamer.no.

Les også
– Vi kan vinne alle kampene vi velger å ta

Men det ble for vanskelig. Finland vant det avgjørende kartet 9-16.

Kom sent i gang

– Ble det tøffere enn ventet?

– Nei vil ikke si det, vi var klar over at Finland skjøt hardt fra seg,

– Vi ville ikke gjort så mye annerledes. Det kom ned til mange «clutch»-situasjoner hvor det individuelle teller, og det var veldig tette runder gjennom hele kampen. Dessverre kom vi litt sent i gang på nesten alle kartene.

– Noen ganger gikk dere raskt frem, andre ganger tregt, som om dere ikke var helt sikre på hvordan dere skulle gå frem?

– Det er ikke så mange planer bak hvordan vi spiller, blir mer at vi gjør ting basert på magefølelsen.

– Hva overrasket dere mest?

– «Aerial» hadde dagen med nesten 2 i «k/d»-forhold over tre kart, men dessverre gjør vi det også lett for han når vi løper rundt som høns.

Skryter av det norske laget

Kommentator Jesper Sedendahl tror heller ikke det norske laget kunne gjort så mye annerledes for å dra i land seieren.

– Jeg kjente igjen deres spillestil og de var hvasse med siktet og visste hva de ville, men denne gangen var det finske laget litt sterkere. Det jeg imidlertid så mye av fra det norske laget var en måte å spille sammen på som gjorde at Finland av og til ikke hadde noen anelse om hva nordmennene holdt på med. Det resulterte i at Norge fikk mange fine runder, sier han til Gamer.no.

Henrik «becker» Becker høster skryt for sine prestasjoner i King of Nordic.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– «Aerial» var jo ekstrem. Var det noen andre spillere som imponerte deg denne kvelden?

– «Aerial» er en utrolig spiller som jeg hadde høye forventninger til. Han er jo en gammel 1.6-proff, som begynner å komme mer og mer tilbake i Counter-Strike-scenen slik jeg forstår det.

– I det norske laget har jeg mye respekt for «cromen» som spilte ekstremt bra i løpet av King of Nordic. Jeg merket at han ikke var helt med i de første kartene, men kom tilbake i andre og tredje kart. Jeg skulle pratet «hur mycket som helst» om alle spillerne i begge lag, men de jeg synes virkelig stakk seg ut i finalen var «Aerial» og «sLowi» på det finske laget. På det norske laget var det «cromen» og «becker» som stakk seg ut med spill som mange ganger forbauset Finland.

Ideen er å ha King of Kings-sluttspill etter hver fjerde sesong med King of Nordic, altså en gang i året.

– Etter 48 episoder kan vi konstatere at King of Nordic er kommet for å bli. Vi har lykkes å skape en plattform der nye talenter kan vise seg frem på en scene det er vanskelig å etablere seg på, forteller Christer Körnbäck, medgrunnlegger av King of Nordic til Gamer.no.

Siste fra forsiden