Om infokapsler
E-SPORT: Onsdag starter gigantturneringen i Dota 2
E-sport
(Bilde: The International 2017 DotA 2 Championships)

The International 2018 - DotA 2

Onsdag starter gigantturneringen i Dota 2

Går mot nok en rekordhøy premiepott for åttende gang på rad.

Onsdag starter verdens største e-sportturnering The International 2018 i DotA 2. Turneringen er den åttende i rekken, og arrangeres i Vancouver, Canada. 18 lag skal kjempe om den vanvittige premiepotten som ligger i overkant av 200 millioner kroner i løpet av de neste par ukene.

LES OGSÅ: Valset over finalefavoritten »

Finalen spilles 25. august, hvor vinneren får utdelt utrolige 87 millioner kroner, mens andreplassen går skuffet hjem med rundt 33 millioner kroner. Resten av premiepotten blir fordelt på de resterende lagene. Til og med de to dårligste lagene stikker av med omlag 500 000 kroner.

DISSE LAGENE SPILLER I THE INTERNATIONAL 2018

Gruppe A
 Fnatic
 Evil Geniuses
 VGJ.Thunder
Europa Team Liquid
 Winstrike Team
Europa OG
 PSG.LGD
 Invictus Gaming
 Mineski

Gruppe B
 OpTic Gaming
 VGJ.Storm
 Pain Gaming
 TNC Predator
 Virtus.Pro
Europa Team Secret
 Vici Gaming
 Newbee
 Team Serenity

Premiepengene kommer i år, som tidligere år, fra spillerbasen. Valve har solgt kompendium som har inneholdt masse snacks, og 25% av alle kjøpene har gått direkte til finansiering av premiepotten i The International.

Starter med gruppespillet

De 18 lagene er delt opp i gruppe A og gruppe B. Hver kamp består av to runder mot samme lag. Ved å vinne begge rundene (2-0) får et lag to poeng. Ved uavgjort (1-1) får hvert lag ett poeng hver. Tap i begge rundene (0-2) resulterer i null poeng. Når siste kamp er spilt vil lagene være rangert fra førsteplass til niendeplass i hver gruppe. Lagene som havner på niendeplass i gruppene elimineres fra turneringen.

Rangeringen fra åttende til førsteplass er viktig med hensyn til hovedturneringen som starter neste mandag. De fire beste lagene fra hver gruppe blir nemlig plassert i en vinnerpulje, mens de fire dårligste lagene må spille i en taperpulje. Gruppespillkampene starter på onsdag og varer frem til og med lørdag 18. august.

LES OGSÅ: Nå skal Dota 2 prøve seg på battle royale »

Sluttspillet starter førstkommende mandag

Mandag 20. august starter sluttspillet, og avsluttes med finale 25. august. I vinnerpuljen velger førsteplassen fra gruppe A og B om de vil spille mot tredje- eller fjerdeplassen fra motsatt gruppe. Andreplassen i gruppene møter laget førsteplassen ikke velger å spille mot. I taperpuljen er det samme oppsett. 

The International 2018 starter onsdag klokken 17:30, og streames på Twitch.

Kampene ser du direkte på The International sin egen stream. Merk at flere kamper spilles samtidig, slik at du får ikke sett alle kampene på den offisielle streamen.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen