Sniktitt

Echelon: Wind Warriors

Echelon: Wind Warriors representerer en sjanger vi ikke ser alt for ofte på PC-en, nemlig den futuristisk arkade-flysimulatoren. Dette er etterfølgeren til spillet Echelon, som ble utgitt i 2000 og som høstet gode kritikker verden over.

Side 1
Side 2

En rekke forbedringer
Echelon: Wind Warriors bruker en videreutviklet versjon av grafikkmotoren til det originale Echelon-spillet. Denne motoren var svært god for sin tid, og de nye funksjonene sørger for at den ennå kan levere storartede resultater (selv om spillet ikke ser like spektakulært ut som Yager, som kanskje er Wind Warriors nærmeste konkurrent). Den kanskje mest åpenbare nyhetene i denne versjonen av Echelon-motoren er at det nå finnes pene skoger rundt om på landskapene. MADia har også gjort kraftige forbedringer i forhold til lyseffekter, eksplosjoner, røyk og flammer, og det må sies at eksplosjonene ser ganske utrolige ut. Lydsiden har man heller ikke oversett, og en av de mest effektfulle lydeffektene i spillet er lyden av vrakrester som braker i marka etter at man har skutt en fiende i fillebiter. Ellers inneholder spillet det man kan forvente av lydeffekter til et slikt spill, og det hele høres ganske overbevisende ut.

MADia har også fikset på en hel rekke andre ting i forhold til det første spillet. Brukergrensesnittet har fått en kraftig overhaling, og spillet er mye mer brukervennlig enn originalen var. Den kunstige intelligensen er blitt forbedret, både med tanke på flyverne som nå handler mer menneskelig (og som kan bli presset til å gjøre fatale feil) og med tanke på bakkefartøyer som tanks og liknende, som nå er mye flinkere til å bruke veger og komme frem på en effektiv måte. Selvfølgelig er det også lagt til en hel rekke nye fly og andre enheter, samt massevis av bakkeobjekter. Multiplayermoduset har også fått en overhaling (dette var det en del problemer med i originalspillet, og på grunn av uenighet mellom utgiveren av den engelske versjonen og MADia, kom patchen som rettet på problemene alt for sent), og man har lagt til en rekke nye funksjoner som fans av originalspillet bad om. En ting som utvilsomt kommer til å bli svært velkommen er muligheten til å spille alle oppdragene i hovedkampanjen i samarbeid med opp til tre andre spillere. Det er vel få som kan si seg uenige i at kooperativt spill er en av de absolutt beste formene for multiplayer.

Konklusjon
Den versjonen som er testet virket relativt ferdig, og antakelig er den eneste forskjellen på Gamer.nos versjon og den du kan kjøpe i butikkene om ikke så alt for lenge at radiokommunikasjonen vår foregikk på russisk. Derfor er dette et spill du bør holde et øye med. Jeg hadde det kjempemorsomt under testingen, og kritikken rettes stort sett kun mot vanskelighetsgraden. En missil er ofte nok til å sende deg i graven, og autopiloten krasjer noen ganger flyet for deg. Det finnes likevel hjelpemidler som gjør deg praktisk talt usårbar. Hvis du sitter alt for lenge fast er det bare å aktivere dem. Echelon: Wind Warriors inneholder mye action, et variert gameplay og overraskende mye humor, og det har raskt klart å posisjonere seg som en av de mer spennende titlene som kommer ut denne våren. Vi håper på å være tilbake med en grundig test av spillet så snart det gis ut på det norske markedet.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden