Anmeldelse

Empire Earth

Empire Earth er et eksepsjonelt og storslått sanntidsstrategi-spill hvor hele menneskets historie er den episke settingen. Fra forhistorisk tid, steinalder, Napoleon, første verdenskrig og den digitale alder. 500 000 år av historien, og 200 år inn i fremtiden. Empire Earth er bygget på samme lesten og kan utvilsomt sammenlignes med Age of Empires. Men innholdet er ti ganger så omfattende.

Side 1
Side 2
Side 3

Hero er ikke bare en superhelt
Mange strategi-entusiaster kjenner nok igjen "hero" figuren. Denne karakteren er ganske interessant, i og med at den kan forandre krigen helt ved sitt nærvær. Ikke fordi den er utrolig sterk, men brukes den strategisk riktig vil den gi en god moral for krigerne dine og gi dem den ekstra styrke som trengs. Ved å plassere en slik "hero" figur blant en mengde fotsoldater, vil de automatisk gjenvinne sin egen helse samtidig som de tåler og yter mer.

En ting som virkelig er nytt er en såkalt "tournament mode". Denne kan velges i enkeltspill mot datamaskinen eller i multiplayer. Denne modusen kan sies å være en mer actionfylt variant. Alt av ressurser blir matematisk plassert ut korrekt, slik at alle spillere har like stor avstand til alt de trenger. Kartet blir også laget slik at ingen får noen spesiell fordel overfor den andre. Mur og tårn er svakere og sivile vil samle inn ressurser mye raskere enn før.

Om ikke grafikken er utrolig viktig i et spill som dette, er lyden et element som kan hjelpe godt til for å skape den rette stemningen. Stemmene fra de forskjellige karakterene og enhetene er ikke spesielt varierende og blir fort litt slitsomt å høre på, men det er stort sett ikke mer negativt å si om lydkvaliteten. For spillet er spekket med flotte lydeffekter. Alt fra sverd som klinger når de møtes i kamp til stein fra katapulten når den treffer muren og mennesker som graver etter gull eller jakter på ville dyr. Musikken er ikke overdreven, og passer godt inn. Men den forandrer seg mot en mer spennende tone etterhvert som kampen drar seg til mellom de stridende parter.

Konklusjon
Empire Earth kan i høyeste grad konkurrere med Civilization III om å bli årets strategispill. Mulighetene er enorme, og det er bare din egen kreativitet som setter grenser her. Et perfekt spill for de som likte Age of Empires og søker etter litt mer utfordring, samtidig som det er en god mulighet for nye spillere å bli kjent med realtime strategi sjangeren.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden