ESA godkjenner støtteordning til norske spill

I september kunne vi fortelle at regjeringen hadde lagt frem tiltak mot voldelige datasspill. Nå er forslaget godkjent og tilskuddsordningen som ble innført som et prøveprosjekt i fjor sommer blir neste år permanent. I tillegg blir støtten utvidet fra 2 til 8 millioner kroner.

Støtten skal gå til utviklingen av helnorske barne- og familievennlige interaktive spill, slik at foreldrene har større mulighet til å velge andre alternativer. Det er foreløpig usikkert om dette tilskuddet også vil brukes til å oversette engelskspråklige familiespill, og kultur- og kirkedepartementet vil først og fremst fokusere på helnorske produksjoner.

Det er allerede nå klart at Remo Caprino, utvikleren bak det kjente Flåklypa-spillet, vil bli tildelt 2 millioner kroner neste år for å kunne starte et nytt prosjekt basert på norske folkeeventyr. Arbeidstittelen er foreløpig satt til "Askeladden på eventyr".

- Støtten til interaktive produksjoner skal stimulere produsenter til å utvikle interaktive digitale produksjoner, for eksempel spill. Ordningen skal tilby norskspråklige alternativer til det engelskspråklige og ofte voldelige innholdet som dominerer markedet i dag, skriver kultur- og kirkedepartementet i en pressemelding.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette så snart vi vet noe

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen