Feature

Den store handleguiden

Hauger med gull?

Her er noen av de beste spillene på markedet akkurat nå.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Vi forsetter med våre anbefalinger fra Handleguiden, nå spill innefor kategoriene racing, sport, rollespill og eventyr.

Racing

Forza Motorsport 3.

Forza Motorsport 3 (360)

I dette bilspillet får du en unik, realistisk kjøreopplevelse med biler og baner fra hele verden. Oppgraderingsmuligheten er mange og karrieredelen er enorm. Dette spillet ligger i det absolutte toppsjiktet hva bilsimulatorer angår, og blir ti ganger bedre når du spiller på nettet.

Trials HD.

Trials HD (360)

Her må du mestre en serie skremmende hinderløyper med motorsykkelen din. Spillet kommer med mengder av fantasifulle baner og artige minispill som benytter seg av realistisk fysikk for å gi en mer dynamisk opplevelse. Grafikken og lyden holder høyt nivå, og sørger for at spillet er et av de lekreste du finner på Xbox Live Arcade-tjenesten.

Blur.

Blur (360, PS3, PC)

Project Gotham Racing-skaperne leverer nok en gang varene i dette arkadebilspillet, hvor kjøreferdighetene dine får hjelp av spesialangrep for å hale inn seieren. En særegen historiemodus kombinerer spilling over nett med enspillerdelen. Blur kan nesten beskrives som Mario Kart med voksen presentasjon.

Colin McRae Dirt 2.

Colin McRae Dirt 2 (360, PS3, PC)

Kjør rally, rallycross og offroad med X-Games-stjerner som Ken Block og Travis Pastrana. Har lite med den skotske rallyføreren å gjøre, men er uansett et svært godt racingspill som byr på rask og heftig moro med en skikkelig underholdende kjøremodell og heftige baner.

MX vs. ATV: Reflex.

MX vs ATV Reflex (360, PS3)

Her må du vise hvem som er sjefen på et mylder av gjørmete baner. Enten du kjører motorcross eller firehjuling står utfordringene i kø. Spillet er god underholdning både lokalt og over nett, og det føles faktisk overraskende godt å være skikkelig skitten.

Sport

NHL 10.

NHL 10 (360, PS3)

En usedvanlig autentisk og røff hockeyopplevelse, hvor hvert sekund på isen er ladet med spenning. Nytt av (fjor)året er blant annet slåssing i førsteperson, kjemping langs vantet og mer frihet. Dette er spillidrett på sitt aller beste, det komplette sportsspill enten du spiller alene, sammen med venner i sofaen eller over nett.

Football Manager 2010.

Football Manager 2010 (PC)

Football Manager 2010 er noe av det mest avanserte på spillmarkedet. Her kan du lede små og store klubber til suksess eller undergang, og du kan til og med se kampene i en god kampmotormodus. Dette er et spill som har et tre- om ikke firesifret antall timer med renspikket moro å tilby alle med et snev av fotballinteresse i kroppen.

Madden NFL 10.

Madden NFL 10 (360, PS3)

Madden NFL 10 er svært velpolert og autentisk, og tar amerikansk fotball på alvor. Fantastisk grafikk, naturtro taklinger, tilnærmet uendelige valgmuligheter, flust av spillmoduser og et genuint underholdende gameplay er stikkordene her. Er du nysgjerrig på sporten eller generell sportsidiot så er dette det nærmeste du kommer ekte vare uten å få grønske på klærne.

Mario & Sonic at the Olympic Winter Games.

Mario & Sonic at the Olympic Winter Games (Wii)

OL-spill hvor du kan styre 20 figurer fra både Mario- og Sonic-universet. Det byr på et mylder av øvelser, både virkelige og fra fantasien. Et festlig, sosialt konkurransespill som fokuserer på presisjon over lengre tid.

Skate 3.

Skate 3 (360, PS3)

En helt ny og innbydende by gjør det lett å vase rundt med rullebrettet i flere timer på jakt etter sinnsyke hopp og egnede steder for de store kombinasjonene. Både ferske og garvede spillere bør kunne nyte Skate 3 like mye, ulike ferdigheter til tross.

Rollespill

Resonance of Fate.

Resonance of Fate (360, PS3)

Etter en stor miljøkatastrofe søker de siste restene av menneskeheten tilflukt på innsiden av et gigantisk tårn. Hovedpersonen i spillet er en ung mann som får livet snudd på hodet når han møter ei mystisk jente. Dette er et helt unikt japansk rollespill, med et knallbra kampsystem og en karismatisk verden.

Final Fantasy XIII.

Final Fantasy XIII (360, PS3)

Et nytt kampsystem og en historie om to verdener i konflikt preger det nyeste kapittelet i den svært populære rollespillserien. Final Fantasy XIII tar deg med på et stort eventyr få andre spill i nyere tid kan komme i nærheten av. Dette er et mesterstykke fra Square Enix.

Mass Effect 2.

Mass Effect 2 (360, PC)

Oppfølgeren til et av de mest kritikerrostene rollespillene de siste ti årene. Vi drar på nye eventyr med kommandør Shepard, som denne gangen har påtatt seg et oppdrag som er potensielt selvmord. Mass Effect 2 er et science fiction-epos av de sjeldne. En perle når det kommer til historiefortelling, stemmeskuespill og konsekvenstenking.

Fallout 3.

Fallout 3: Game of the Year Edition (PC, 360, PS3)

Inneholder hele Fallout 3 og de fem tilleggspakkene. Utforsk et radioaktivt ødeland på jakt etter din forsvunne far, og kjemp mot mutanter, superpatrioter, romvesener og annet postapokalyptisk utøy. Fallout 3 representerer noe av det ypperste som er gitt ut av vestlige rollespill de siste årene.

Risen.

Risen (PC, 360)

Et actionfyllt rollespill som har alt. Du får fantastisk stemning, rå action, godt spillsystem, en spennende historie med interessante personligheter, særegen grafikk og nydelig musikk. Det har nært uendelige mengder med utfordrende og underholdende kamper.

Eventyr

Sam & Max: They Stole Max's Brain.

Sam & Max: The Devil's Playhouse (PC, PS3)

Radarparet Sam og Max er tilbake i en ny sesong med solide, episodebaserte eventyrspill. Kreativ humor, fantasifulle og underholdende nøtter og morsomme situasjoner er nøkkelordene. Enten du kjenner serien fra før eller er ute etter å le litt foran skjermen bør du ta en titt

Tales of Monkey Island: Rise of the Pirate God.

Tales of Monkey Island (PC)

Monkey Island-serien er selve symbolet på LucasArts' storhetstid som spillutvikler, og regnes som noe av det beste eventyrsjangeren har å by på. I denne moderniserte, episodebaserte utgivelsen får vi et glimrende gjensyn med Guybrush, LeChuck, Elaine og resten av Monkey Island-universet.

Heavy Rain.

Heavy Rain (PS3)

Svært ambisiøs spillthriller med skyhøye produksjonsverdier, mengder av genuint minneverdige scener og en spennende historie som drar deg videre. Heavy Rain kan nesten beskrives som en «interaktiv film». Her er det ikke noen forskjell på historiefortellende mellomsekvenser og selve spillingen. Dette er en unik opplevelse og et spill du kommer til å huske lenge.

Runaway: A Twist of Fate.

Runaway: A Twist of Fate (PC, Wii)

Brian Basco og kjæresten Gina er tilbake i det tredje og siste Runaway-spillet. Vi får et muntert eventyrspill som både er lengre, penere og mer fengslende enn forgjengerne. De mange mellomsekvensene er spesielt imponerende, og gjør en god jobb med å introdusere de humoristiske skikkelsene eventyret preges av. Dette oser av kvalitet.

The Whispered World.

The Whispered World (PC)

Sadwick er en ulykkelig klovn. En natt får han besøk av et merkelig, blått vesen, som sender ham ut på en eventyrlig reise. The Whispered World er et utrolig lekkert og sjarmerende eventyrspill, med mye god og varm humor, interessante figurer og en god historie. Et spill du bør få med deg om du liker fine historier og kreative, mentale utfordringer.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3

Siste fra forsiden