Feature Den store krigen

Flyspillet Wings Over Flanders Fields har fått strålende mottakelse.

Lær mer om første verdenskrig med disse spillene

Krigen som brøt ut for 100 år siden har fått en rekke interessante spill det er verdt å kikke på.

Den kalles for The Great War. Ikke «great» som i kul og bra, men som i stor. Gigantisk. Altoppslukende og omfattende. Det var den store krigen, den største av de alle, der hele verden var involvert. Indere, amerikanere, afrikanere og utallige europeere måtte bøte med livet i skyttergropene. I fire blodige år var Europa delt.

Først da trusselen om en ny verdenskrig truet i horisonten begynte man å bytte ut uttrykket med «første verdenskrig». Andre verdenskrig ble oppfølgeren som overskygget The Great War. Til tross for over 37 millioner døde sivile og soldater i første verdenskrig skulle andre verdenskrig – med over 60 millioner omkomne – bli krigen over alle kriger.

Andre verdenskrig har blitt dramatisert, romantisert, filmatisert og dokumentert i over 70 år. Mens det finnes utallige tegneserier, bøker, filmer og spill om kampen mot nazistene har den første verdenskrigen fått adskillig mindre eksponering i underholdningsmedier. Det er ikke så rart. Det er alltid det ferskeste som føles nærmest og fenger mest. Andre verdenskrig ble langt bedre dokumentert på film og i fotografier enn den første krigen, og dermed en krig det er lettere å minnes. Ikke minst hadde andre verdenskrig en ondskap, et persongalleri og en dramaturgi som gjør det enkelt for regissører, forfattere og spillskapere å skape underholdning som seerne, leserne eller spillerne kan relatere til.

Les kommentarene (2)

Til toppen