FEATURE: Dere har kåret de beste spillene fra 2015

Feature Lesernes spillfavoritter

Dere har kåret de beste spillene fra 2015

To storspill stakk av med nesten halvparten av stemmene.

I romjulen kåret Gamer.no-redaksjonen de beste og mest skuffende 2015-spillene i ni kategorier. I tillegg presenterte ni skribenter sine personlige favorittspill fra fjoråret.

Etter over 4200 leserstemmer kan vi nå avsløre hvilke av fjorårets spill dere likte aller best. 

Også i år satte redaksjonen i Gamer.no opp en avstemning mellom det vi anså som de viktigste, beste eller største utgivelsene fra i fjor, men leserne stod naturligvis fritt til å velge et helt annet spill ved å fylle ut et tomt felt i avstemningsmodulen som har ligget ute siden 14. desember.

I tilsvarende leserkåring i 2014 stakk Banished av med en overlegen førsteplass, etterfulgt av Dragon Age: Inquisition og Destiny. I år var det to storspill som fikk klart flest stemmer. Faktisk gikk over 46 prosent av stemmene til disse spillene alene, og til slutt var det kun 39 stemmer som skilte vinneren og andreplass.

Her er listen over de 20 spillopplevelsene leserne av Gamer.no likte best i 2015:

20. assassin's Creed: Syndicate (41 stemmer)

I Assassin's Creed: Syndicate reiser spilleren til London på midten av 1800-tallet for å ta del i den industrielle revolusjonen. Her møter man ikke bare en, men to hovedpersoner. Søsknene Jacob og Evie byr på to ulike måter å løse utfordringene på. Syndicate har mer frihet og valgmuligheter, og man får lyst til å gjennomføre alle ekstraoppgavene for å se hvor man føres.

Les anmeldelsen av Assassin's Creed Syndicate på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Assassin's Creed Syndicate »

19. HALO 5: GUARDIANS (46 STEMMER)

Utviklerne har gjort essensielle grep med Halo 5 for å holde serien frisk og relevant i møte med stadig tøffere konkurranse. Spillet har en todelt historie, en ny hovedperson i tillegg til Master Chief, og er så og si bygd opp fra grunnen som et samarbeidsspill. Det er tydeligere enn noen gang at du spiller en supersoldat, samtidig som Halo-følelsen er på plass hele veien.

Les anmeldelsen av Halo 5: Guardians på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Halo 5: Guardians »

18. PILLARS OF ETERNITY (47 stemmer)

Pillars of Eternity er et vellykket forsøk på å gjenskape magien fra klassikere som Baldur's Gate og Icewind Dale. Med sitt isometriske perspektiv, kamper i sanntid og et fokus på sideoppdrag og rollespilling er dette en spillbar nostalgibombe. Et av årets mest etterlengtede spill levde godt opp til forventningene.

Les anmeldelsen av Pillars of Eternity på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Pillars of Eternity »

17. BATMAN ARKHAM KNIGHT (49 stemmer)

Det avsluttende kapittelet i Rocksteadys Batman-trilogi er også det beste, mest komplette og flotteste. Batman Arkham Knight syr sammen spennende sideoppdrag, ubarmhjertelige utfordringer og kløktige gåter i spillets store, levende univers – og alt flyter godt sammen i en herlig symbiose.

Les anmeldelsen av Batman Arkham Knight på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Batman Arkham Knight »

16. UNDERTALE (50 stemmer)

Sjelen i Undertale ligger i det originale kampsystemet, der du kan velge om du vil slåss mot monstre eller prøve å snakke de ut av kampviljen. Spillet velter om på rollespillsjangeren på mesterlig vis, og gjør ofte ting du ikke vil klare å forutse. Gjerne på et vis som gjør opplevelsen mye mer emosjonell enn du i utgangspunktet har tatt høyde for. 

Les anmeldelsen av Undertale på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Undertale »

15. DYING LIGHT (60 stemmer)

Selv med en så velkjent fiende som zombier ble Dying Light et solid og underholdende sandkassespill. Hovedgrunnen er bevegeligheten til hovedpersonen. Klatring opp vegger, halsbrekkende hopp og intense løpeturer om natten går smertefritt med gode kontroller og et smart design.

Les anmeldelsen av Dying Light på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Dyling Light »

14. RAINBOW SIX: SIEGE (67 stemmer)

I Rainbow Six Siege er enspilleren droppet til fordel for et spill som setter spillerne opp mot hverandre. Det fører til intense kamper mellom politi og gisseltakere der god planlegging er viktig for å lykkes. Sekundet der man aktiverer en eksplosiv som åpenbarer fiendens svakheter er uvurderlig. At svært mye kan ødelegges gir en frihet bare Battlefield-spillene har gitt tidligere.

Les anmeldelsen av Rainbow Six Siege på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Rainbow Six Siege »

12. ORI AND THE BLIND FOREST (68 stemmer)

Dette engasjerende og utfordrende eventyret er inspirert av Disney-filmer og filmer fra japanske Studio Ghibli. Spillets mekanikker er lettfattelige og presise, og totalopplevelsen preges av blendende vakker grafikk, et strålende lydspor og en rørende historie om ensomhet, lengsel og glede.

Les anmeldelsen av Ori and the Blind Forest på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Ori and the Blind Forest »

12. CALL OF DUTY: BLACK OPS III (68 stemmer)

Enspilleren i årets Call of Duty byr på mange øyeblikk med underholdende action, og det er gøy å leke med Bioshock-aktige krefter, men det er den svært tilfredstillende flerspilleren som er gullet i Black Ops III. Økt mobilitet og kule spesialistklasser tilfører en god dose personlighet og variasjon til en serie som har trengt det en stund.

Les anmeldelsen av Call of Duty: Black Ops III på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Call of Duty: Black Ops III »

11. HEROES OF THE STORM (78 stemmer)

Blizzard har lykkes i å lage et spill som tar det beste fra andre MOBA-spill, samtidig som de gjør sin egen vri for å skape en ny spillopplevelse som hele tiden byr på seg selv. De har kanskje ikke lykkes med Heroes of the Storm som e-sport, men spillet er en utmerket introduksjon til de som er nysgjerrige på sjangeren. Samtidig har det dybde nok for den erfarne.

Les anmeldelsen av Heroes of the Storm på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Heroes of the Storm »

10. STARCRAFT: LEGACY OF THE VOID (84 stemmer)

Legacy of the Void retter fokuset på Protoss-rasen. Kampanjen byr på mange timer med gjennomtenkte utfordringer, og på nett er opplevelsen like solid som alltid. Du blir nødt til å prøve noen nye strategier for å henge med, men det meste er ved det gamle. Spillet demonstrerer at den gode, gamle sanntidsstrategisjangeren fremdeles har livets rett.

Les anmeldelsen av StarCraft II: Legacy of the Void på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på StarCraft: Legacy of the Void »

9. CITIES: SKYLINES (90 stemmer)

Cities: Skylines er på mange måter det alle håpet at SimCity skulle være. Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt, og det er masse innhold å ta tak i for å lage en enorm by. Skylines er et robust spill som treffer den hårfine balansen mellom å være imøtekommende mot nye spillere og dypt og omfattende nok for erfarne entusiaster.

Les anmeldelsen av Cities: Skylines på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Cities: Skylines »

8. LIFE IS STRANGE (96 stemmer)

Episodespillet Life is Strange innbyr til eksperimentering og utforsking, og vet hvordan det belønner nysgjerrige spillere. Aller mest er det historien som imponerer, og alle trådene spinner ut fra hovedpersonens evne til å reise i tid. Life is Strange er likevel langt større enn tidsreisinga. Det er noe Twin Peaks-aktig over stemningen i dette franskeutviklede college-dramaet. 

Les vårt førsteinntrykk av Life is Strange på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Life is Strange »

8. JUST CAUSE 3 (96 stemmer)

Just Cause 3 satte et eksplosivt punktum for spillåret 2015. Man får en massiv og utrolig vakker verden å leke seg med, og så godt som alt man gjør er spennende, morsomt og vågalt. Gripekrok, fallskjerm og vingedrakten står i forsetet, og fantasien er det eneste som setter grenser i dette eventyret som for det meste drives av ens egne lyster og spinnville påfunn.

Les anmeldelsen av Just Cause 3 på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Just Cause 3 »

6. STAR WARS BATTLEFRONT (98 stemmer)

Star Wars Battlefront er Star Wars så godt det lar seg gjøre i spillform. Fra første stund blir man kastet direkte inn i filmens univers, til et sted der laserskudd, lyssabler og jediriddere faktisk finnes. Musikk, lydeffekter og ikke minst det visuelle er alle ingredienser som forteller om dette, og planetene man får utforske stråler i sin unike pomp og prakt.

Les anmeldelsen av Star Wars Battlefront på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Star Wars Battlefront »

5. BLOODBORNE (150 stemmer)

Med Bloodborne er oppskriften fra Souls-spillene perfeksjonert på alle tenkelige måter. Kampsystemet er raskt, intuitivt og gøy, og våpensystemet er en aldri så liten genistrek. De ekstremt detaljerte miljøene og de særegne monstrene forteller om spillets fascinerende historie uten å ytre et eneste ord. Alt i alt er Bloodborne er et moderne mesterverk.

Les anmeldelsen av Bloodborne på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Bloodborne »

4. METAL GEAR SOLID v: THE PHANTOM PAIN (204 stemmer)

Metal Gear Solid V endrer formelen man har blitt kjent med fra de tidligere spillene radikalt, og treffer på nær sagt alle punkter. Nå er det spillbarheten og en åpen verden som står i fokus, og det har sjeldent vært bedre. Skyting, sniking og hvilke løsninger og taktikk man velger å gå for er helt opp til hver enkelt spiller. En perfekt avslutning på serien.

Les anmeldelsen av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Metal Gear Solid V: The Phantom Pain »

3. ROCKET LEAGUE (247 stemmer)

FIFA kan ta seg en bolle. Rocket League er slik fotball bør være: raskt, frenetisk, og skikkelig hardfør, skrev vår anmelder. Spillet treffer alle punktene som må til for å skape et råkult sportsspill. Det er enkelt nok til at man lærer seg mekanikken på et par minutter, men komplisert nok til at de små finurlighetene først sitter etter et par timer med spilling.

Les anmeldelsen av Rocket League på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Rocket League »

2. THE WITCHER III: WILD HUNT (956 stemmer)

The Witcher III er det beste spillet i serien. Grafikken og omgivelsene man utforsker er detaljerte, varierte og aldri kjedelige. Det kjennes ut som om det finnes noe nytt rundt hver sving, og man vet aldri hva som venter i landsbyen lenger ned i veien. Det kan være et mordmysterie, eller kanskje innbyggerne plages av et fælt monster ingen greier å ta livet av.

Les anmeldelsen av The Witcher III: Wild Hunt på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på The Witcher III: Wild Hunt »

1. FALLOUT 4 (995 stemmer)

Fallout 4 hører hjemme i rekken av spill du venter i årevis på, uten å bli skuffet når det endelig kommer. Her er det store forbedringer fra Fallout 3, mest merkverdig er de livaktige fargene og den gode skytefølelsen. Historien er overraskende god, og de utallige sideoppdragene og varierte figurene gjør The Commonwealth til en plass du tror du eksisterer i.

Les anmeldelsen av Fallout 4 på Gamer.no »
Se skjermbilder og finn beste pris på Fallout 4 »

Enig eller uenig med listen? Bruk gjerne kommentarfeltet til å fortelle oss hvilket spill du husker best fra 2015.

Likte du artikkelen? Vil du ha mer norsk spilljournalistikk?
Støtt Gamer.no med 39 kroner i måneden slik at vi kan fortsette å lage mer unikt gratisinnhold

Ori And The Blind Forest [PC]

Call of Duty: Black Ops III [PlayStation 3]

The Witcher 3: Wild Hunt [Playstation 4]

Assassin's Creed: Syndicate [PC]

Rainbow Six Siege [Xbox One]

Just Cause 3 [Xbox One]

Call of Duty: Black Ops III [Playstation 4]

Dying Light [Playstation 4]

Dying Light [Xbox One]

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain [Playstation 4]

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain [Xbox One]

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain [PlayStation 3]

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain [Xbox 360]

The Witcher 3: Wild Hunt [PC]

Star Wars Battlefront (2015) [Playstation 4]

Dying Light [PC]

Just Cause 3 [Playstation 4]

StarCraft II: Legacy of the Void [PC]

Rocket League [PC]

Heroes of the Storm [PC]

Call of Duty: Black Ops III [Xbox One]

Pillars of Eternity [PC]

Rainbow Six Siege [Playstation 4]

StarCraft II: Legacy of the Void [Mac]

Fallout 4 [PC]

Pillars of Eternity [Linux]

Undertale [PC]

Pillars of Eternity [Mac]

Ori And The Blind Forest [Xbox 360]

Heroes of the Storm [Mac]

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain [PC]

Batman: Arkham Knight [Playstation 4]

Star Wars Battlefront (2015) [Xbox One]

Batman: Arkham Knight [PC]

Just Cause 3 [PC]

Batman: Arkham Knight [Xbox One]

Rocket League [Playstation 4]

Halo 5: Guardians [Xbox One]

Star Wars Battlefront (2015) [PC]

Bloodborne [Playstation 4]

Call of Duty: Black Ops III [PC]

Ori And The Blind Forest [Xbox One]

Assassin's Creed: Syndicate [Playstation 4]

Life Is Strange [Xbox One]

Assassin's Creed: Syndicate [Xbox One]

Life Is Strange [Xbox 360]

Rainbow Six Siege [PC]

Life Is Strange [PlayStation 3]

Fallout 4 [Playstation 4]

Life Is Strange [Playstation 4]

Fallout 4 [Xbox One]

Life Is Strange [PC]

Call of Duty: Black Ops III [Xbox 360]

Cities: Skylines [PC]

Rocket League [Xbox One]

The Witcher 3: Wild Hunt [Xbox One]

Beste priser

Ikke på lager 97,-
Forventet lagerdato 237,-
På lager 239,-

Beste priser

Ikke på lager 248,-
På lager 349,-
På lager 349,-
Forventet lagerdato 350,-

Beste priser

Forventet lagerdato 369,-
Nedlasting 389,-

Beste priser

Ikke på lager 167,-
Forventet lagerdato 179,-
På lager 208,-
Nedlasting 232,-

Beste priser

På lager 199,-
Forventet lagerdato 237,-
Forventet lagerdato 279,-
Ikke på lager 519,-

Beste priser

På lager 485,-
Ikke på lager 529,-
Nedlasting 532,-
Ukjent lagerstatus 549,-

Beste priser

Ikke på lager 87,-
Nedlasting 97,-
På lager 199,-
Forventet lagerdato 236,-

Beste priser

På lager 231,-
Forventet lagerdato 238,-
På lager 395,-
På lager 399,-

Beste priser

Ikke på lager 27,-
På lager 79,-
På lager 99,-
Ikke på lager 549,-

Beste priser

På lager 148,-
Ikke på lager 169,-
På lager 199,-
Forventet lagerdato 326,-

Beste priser

Nedlasting 116,-
Nedlasting 137,-
Nedlasting 188,-
Nedlasting 299,-

Beste priser

På lager 179,-
Forventet lagerdato 244,-
På lager 249,-
På lager 495,-

Beste priser

Nedlasting 100,-
Nedlasting 140,-

Beste priser

Ikke på lager 87,-
Ikke på lager 149,-
På lager 269,-
På lager 269,-

Beste priser

Nedlasting 200,-
Forventet lagerdato 259,-

Beste priser

På lager 249,-
På lager 299,-
På lager 308,-
Forventet lagerdato 333,-

Beste priser

Nedlasting 85,-
Ukjent lagerstatus 99,-
Nedlasting 142,-
Forventet lagerdato 289,-

Beste priser

Nedlasting 74,-
Nedlasting 102,-
Nedlasting 290,-

Beste priser

På lager 198,-
På lager 199,-
Forventet lagerdato 208,-
Ikke på lager 208,-

Beste priser

På lager 95,-
Forventet lagerdato 129,-
På lager 149,-
Ikke på lager 199,-

Beste priser

Nedlasting 58,-
På lager 118,-
Forventet lagerdato 169,-
Nedlasting 179,-

Beste priser

Nedlasting 100,-
På lager 148,-
Nedlasting 204,-

Beste priser

På lager 99,-
På lager 179,-
Forventet lagerdato 204,-
Forventet lagerdato 319,-

Beste priser

På lager 248,-
Forventet lagerdato 250,-
På lager 269,-
På lager 295,-

Beste priser

Ikke på lager 77,-
På lager 99,-
På lager 113,-
På lager 148,-

Beste priser

På lager 199,-
På lager 199,-
På lager 199,-
Forventet lagerdato 199,-

Beste priser

Nedlasting 187,-
På lager 198,-
Forventet lagerdato 205,-
På lager 299,-

Beste priser

På lager 168,-
På lager 198,-
På lager 249,-
Ikke på lager 299,-

Beste priser

På lager 249,-
Forventet lagerdato 292,-

Beste priser

Nedlasting 216,-
Nedlasting 248,-
Forventet lagerdato 269,-

Beste priser

Ukjent lagerstatus 109,-
På lager 198,-
På lager 199,-
På lager 279,-

Beste priser

Ukjent lagerstatus 167,-
På lager 195,-
På lager 198,-

Beste priser

På lager 149,-
Ukjent lagerstatus 149,-
Ikke på lager 149,-
Forventet lagerdato 277,-

Beste priser

Ikke på lager 57,-
Forventet lagerdato 260,-
På lager 319,-
Nedlasting 677,-

Beste priser

Forventet lagerdato 69,-
Nedlasting 78,-
Nedlasting 200,-

Beste priser

Nedlasting 131,-
Nedlasting 154,-
På lager 228,-
Ikke på lager 229,-

Beste priser

Forventet lagerdato 279,-
Ikke på lager 349,-
Nedlasting 357,-
På lager 379,-

Kommentarer (44)

Forsiden akkurat nå

Til toppen