Feature

De beste Xbox One-spillene akkurat nå

Vi tar for oss spillene du bør satse på i første omgang.

Dette er spillene vi synes er best på Xbox One nå.

Fredag 5. september slipper Microsoft Xbox One på det norske markedet. Etter om lag ti måneder med venting kan altså vi også lett få tilgang til selskapets nestegenerasjonsvisjon.

En naturlig følge av det forsinkede slippet er at spillbiblioteket har hopet seg opp – noe vi skjønte da vi listet opp alle 66 spillene som er tilgjengelige til Xbox One tidligere i uken.

Med et så stort volum kan det være greit å vite hvor man skal begynne. Derfor har vi laget en liste over de beste titlene konsollen har å by på akkurat nå. Vi har valgt å holde listen plattformuavhenging, noe som gjør at flere av disse spillene også er å få andre steder enn bare på Microsofts nyeste stuekonsoll.

Dette er spillene vi synes er best på Xbox One akkurat nå.

Titanfall

Et halvt år etter at Titanfall først ble sluppet er det fremdeles ett av de beste spillene på Xbox One. I en tidsalder der de fleste har jaget etter Call of Duty og Battlefields mer jordnære skyteaction, tar Titanfall lit mer av fra bakken. Med løping langs vegger, skyhøye hopp og en helt annen utnyttelse av spillrommet er dette noe for seg selv. Og at du kan bykse inn i gigantiske roboter er også med på å skille Respawn Entertainments skytespill fra de andre. At det mangler en enspillerdel separert fra flerspillermora er likevel et ankepunkt for de som liker slikt.

Titanfall.
EA

Selv om vi i Gamer.no først hygget oss med Windows-utgaven, har vi siden den gang bekreftet at også Xbox One-utgaven holder høyt nivå.

Dette mener vår anmelder:

«Titanfall er en intens spillopplevelse som setter spillerne i førersetet og klampen i bånn fra første stund. Kampene foregår i et stort og tidvis fargerikt univers, hvor alt fra skytefølelsen til måten man beveger seg på er gjennomført med eleganse og presisjon.

Samtidig føler jeg at spillet mangler litt bredere informasjonsformidling, slik at alle spillere stiller likt på hvert fall ett punkt, og historien bak spilluniverset kunne Respawn godt spart seg for, eventuelt håndtert på en mye bedre måte.»

Les hele Titanfall-anmeldelsen »

Watch Dogs

(Obs: Det er noen små tekniske forskjeller mellom PlayStation 4-utgaven og Xbox One-versjonen. Førstnevnte har en litt høyere oppløsning og yter mer stabilt)

Les også
Anmeldelse: Dead Rising 3
Watch Dogs.

Under E3 2012 var det ett spill som tok kaka og markerte at neste konsollgenerasjon var rundt hjørnet. Watch Dogs virket den gang bedre enn vi kunne tro – noe som også dessverre viste seg å være sant da det ble lansert tidligere i år. Hackeren Aiden Pearce kan dra nytte av alt som kan hackes i Chicago, noe som åpner for muligheter til å påvirke byens elektrisitet, alarmsystemer og mer. Riktig nok mer begrenset enn man kanskje skulle tro. Selv med sine problemer er dette sandkassespillet noe av det bedre vi har sett på konsollene så langt, og den aktuelle tematikken om et overvåkingssamfunn er brukt godt.

Vår anmelder påpekte dette om PlayStation 4-utgaven:

«Til syvende og sist overskygger ambisjonene og budskapet til Watch Dogs eventuelle tekniske mangler og skuffelser. Nei, Watch Dogs har kanskje ikke blitt akkurat det vi forestilte oss etter E3 for to år siden, men det har blitt et imponerende variert og lekent actionspill satt til en åpen 3D-verden med mange minneverdige spillerskapte opplevelser. Prikken over i-en er hvordan det takler dagsaktuelle problemstillinger rundt den økende overvåkingen i samfunnet og vår egen velvillighet til å dele personlige detaljer med hele verden på nettet på en involverende måte som vekker genuine følelser i spilleren.»

Les hele Watch Dog-anmeldelsen »

Dead Rising 3

Capcom tok bykset over til neste konsollgenerasjon med Xbox One-spillet Dead Rising 3 allerede i fjor høst. Når vi nå får spillet her i Norge (i tandem med en Windows-utgave) er det fremdeles verdt å ta turen innom post-apokalyptiske Los Perdidos sammen med hovedeperson Nick Ramos.

Dead Rising 3.

Som ellers i serien er det kreativ zombieslakting som sitter i førersetet, og våpenkombinasjonene er like sadistisk absurde som vanlig. Tullete kostymer, og et halvslapt b-filmplott vitner også om at dette ikke er et spill som tar seg selv veldig alvorlig. At vi er over i en ny generasjon markeres egentlig mest i hvor stort området er, og hvor mange zombier spillet presser ut på skjermen samtidig.

Dette mente vår anmelder:

«Dead Rising 3 er et godt og helsprøtt zombiespill som ikke tar seg selv så altfor seriøst. Capcom fortsetter med andre ord i den samme tralten de har hatt de siste syv årene, og nå som den gang er det to ting som gjelder: mange zombier og morsomme våpen. Denne gangen er zombiene flere takket være kraften i Xbox One, men som et resultat lider grafikken. Det ser ikke ut som et nestegenerasjonsspill. Et småkjedelig og grått design hjelper heller ikke.

Våpnene er på sin side kreative og fargerike, og alt fra en slegge/sag-kombinasjon til en løvblåser som fyrer av dildoer, bidrar med litt ekstra humor og særegenhet. Spillets sjefsfiender og Nicks kostymelager hjelper også langt på vei, og det er først og fremst bare morsomt å spille Dead Rising 3, til tross for en teit historie og litt stiv styring.»

Les hele Dead Rising 3-anmeldelsen »

FIFA 14

Når det svært populære fotballspillserien FIFA debuterte på de nye konsollene med FIFA 14, var det først og fremst Ignition-motoren som sto i fokus. Denne motoren forbedrer den kunstige intelligensen, gjør bevegelsene til spillerne mer realistiske og gjør at vær- og omgivelseseffekter fungerer bedre enn på de eldre konsollene. Og selv om disse forbedringene i bunn og grunn er et nytt lag med lakk oppå et allerede eksisterende spill gjør ikke spillet dårligere. De store endringene kommer nok likevel ikke før tidligst med FIFA 15 i høst, men inntil da er dette det beste fotballspillet på markedet, og på Xbox one.

FIFA 14.

Dette mente vår anmelder om den så å si identiske PlayStation 4-utgaven:

«Det eneste som virkelig har fått en overhaling her er det visuelle. Selv om de færreste vil fråde av begeistring over presentasjonen, ser alt fra animasjoner til publikum utvilsomt mye bedre ut enn tidligere. Legg til kortere lastetider og en bedre håndkontroller, og denne versjonen av FIFA 14 er sammenlignet med PlayStation 3- og Xbox 360-versjonen et bedre spill.

Men noe annet ville jo egentlig vært utilgivelig, og spillet bør vurderes etter hva denne nye generasjonen av konsoller kan og bør gjøre. Sett gjennom de brillene er dette et godt, men litt for trygt skritt inn i en ny tid, hvor man attpåtil har fjernet en av modusene mange satt pris på.»

Les FIFA 14-anmeldelsen »

Rayman Legends

Selv om det ikke er manko på todimensjonale plattformspill på Xbox One ved lansering er det ett som troner over alle. Rayman Legends ble riktig nok lansert i månedene før Xbox One og PlayStation 4, men det gjør ikke spillet mindre spillbart nå. Den lemløse plattformmaskoten brøyter seg gjennom fargerike maleriske brett. Opp til fire spillere kan bryne seg på spillet samtidig, og kjempe seg gjennom de stadig vanskeligere brettene.

Rayman Legends.

Mye av appellen ligger også i det sjarmerende estetiske uttrykket – en form for tegneserieslapstick som er distinkt europeisk. Dette topper seg i musikkbrettene, der spilleren «mickey mouser» seg gjennom nivået og timer hopp og spark med rytmen i musikksporet.

Vår anmelder var henrykt over Xbox 360-utgaven, som er så å si helt lik Xbox One-utgaven:

«Det er lenge siden jeg har vært borte i et produkt som i så stor grad fortjener toppkarakter. Rayman Legends er fra start til slutt en fryd å oppleve, og jeg gliste fra øre til øre hver gang noe nytt og spennende ble servert. Alt fra nivådesign, figuranimasjon, lyddesign og gameplay er plukket fra øverste hylle og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet.»

Les hele anmeldelsen av Rayman Legends »

Diablo III: Ultimate Evil Edition

(Obs: Det er noen små tekniske forskjeller mellom PlayStation 4-utgaven og Xbox One-versjonen. Førstnevnte har en litt mer stabil bildeflyt, men det er nesten ikke merkbart.)

Diablo III: Ultimate Evil Edition.

Allerede ved PC-lanseringen i 2012 var det tydelig at Diablo III hadde potensialet til å gjøre en smertefri overgang til konsoll. At det dukket opp versjoner både til PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 og nå Xbox One er derfor ikke så rart, selv om røttene til serien er godt forankret i PC- og «klikketi klikk klikk»-kulturen.

Denne pakken samler alt av innhold, inkludert den nylig utgitte Reaper of Souls-utvidelsen, i én pakke, og byr derfor på flyst av actionrollespillinnhold. På konsollene kan du også spille sammen med andre på samme masking, og koble av internett om du skulle ønske det også.

Vi har dessverre ikke anmeldt akkurat denne utgaven av spillet, men har anmeldt både Xbox 360- og PC-utgaven av Diablo III, samt PC-utgaven av Reaper of Souls. Nedenfor kan du lese litt om hva vi synes om 360-utgaven, sans Reaper of Souls.

«Sofa-samarbeidsmodusen er definitivt konsollversjonens aller største trekkplaster. Dette er et av de aller beste samarbeidsspillene vi har på markedet nå, og det kan føre Diablo-veteraner sammen med nykomlinger til serien. Denne utgaven har mye artig å tilby uansett om du allerede har det på PC eller om du aldri har spilt noen av spillene i serien før.»

Metro Redux

Metro Redux.

Én skytespillserie som gjerne kunne ha fått litt mer tid i rampelyset forrige generasjon var Metro. Både Metro 2033 og Metro: Last Light fikk hederlig omtale her på bruket, og med god grunn. Det første post-apokalyptiske skytespillet, basert på boken med samme navn, smurte tjukt på med stemning og god variasjon i oppdragsstrukturen – noe som sørget for at de mer svake sidene lettere kunne overses. Oppfølgeren Metro: Last Light, som først kom sommeren 2013, greide også å gripe oss med en spennende reise og et paradoksalt vakkert vinterlandskap.

Det er tilsynelatende ikke bare oss som vil Metro alt vel. Utvikler 4A Games har nemlig sluppet en oppussingspakke med begge spillene kalt Metro Redux til de nye konsollene. Forbedringer på alt fra det grafiske til enkelte spillmekaniske overhalinger i Metro 2033 gjør at dette er den beste måten å oppleve disse spillene på.

I skrivende stund sitter vår anmelder og snuser på pakken. Så langt kan han bekrefte at dette absolutt er en pakke man burde få med seg, og vi har derfor valgt å legge det til denne lista. Vi oppdaterer artikkelen med anmeldelsen når den foreligger.

The LEGO Movie: Videogame

The LEGO Movie: Videogame.

Traveller's Tales har kokt suppe på den samme LEGO-figuren i snart ti år nå, men har stadig lagt til nye ingredienser. Filmspillet The LEGO Movie: Videogame er det friskeste innslaget på en stund, og har mye av den samme sjarmen og humoren serien er kjent for. Her følger man filmens plott ganske så slavisk, men bytter mellom forskjellige områder basert på ulike byggesett. Det at man veksler mellom disse områdene får spillet til å føles mer variert og kreativt enn tidligere spill i serien.

Vår anmelder hadde mye skryt å komme med til den identiske PlayStation 4-utgaven:

«Opplevelsen føles langt mer fokusert og retningsstyrt enn tidligere, og handler ikke utelukkende om å reklamere for ulike typer byggesett innenfor en bestemt serie. Her handler det rett og slett om god gammeldags spillmoro, noe Traveller's Tales klarer å levere i bøtter og spann.

Historien er givende og morsom, med et manus basert i stor grad på solide gullkorn og høy grad av selvironisk sjarm. Spillseriens klassiske samlemani er selvsagt på plass, men fordi man har færre skjulte ting å jage etter blir man ikke like overveldet og sliten av det som før.»

Les hele The LEGO Movie: Videogame-anmeldelsen »

Siste fra forsiden