Feature

Disse spillene er sikre julegaver

Vil du gi bort en spillopplevelse til jul? Her er våre anbefalinger.

1: Side 1
2: Side 2

Til den nostalgiske

Noen ganger frister det å hoppe seg fra sted til sted. Et godt plattformspill byr ofte på både detaljrike og fornøyelige omgivelser, samtidig som det både kan være utfordrende og morsomt. Vi har plukket en håndfull godbiter som fortjener en plass under treet.

Rayman: Origins (360, PS3)

Dette sidescrollende plattformspillet har en unik visuell profil, og vår anmelder Øystein mener spillet er så hinsides vakkert at man fort kan gå seg vill når man utforsker de mange små detaljene som er gjemt i kulissene. Rayman er en kjent og kjær figur for mange, og i anmeldelsen skriver Øystein følgende:

Rayman: Origins

«Det er et helt glimrende spill som gjør så og si alt riktig. Spillet demonstrerer med glans at det fremdeles kan tenkes nytt og kreativt med en av de eldste sjangrene vi har. Vi reiser til mange herlige områder som alle byr på sine unike og krevende utfordringer. At opp til fire stykker kan gjøre dette samtidig gjør i tillegg spillet til et fantastisk spill for sosiale samlinger der latteren vil sitte ekstremt løst mens en prøver å samarbeide og spolere for hverandre på en og samme tid.»

Les anmeldelsen av Rayman: Origins

Super Mario 3D Land (3DS)

Super Mario 3D Land

Mario gjør en knalldebut på Nintendos nye håndholdte med denne sjarmbomben av et plattformspill. Det regelrette overflødighetshornet av brett å utforske oppfordrer til gjennomspilling både en og tre ganger, og dette er moro for både stor og liten.

«Spillet er aldri utilgivelig vanskelig, men byr på en gradvis større utfordring som føles akkurat passe overkommelig. Og skulle du få problemer underveis, har Mario et par triks i ermet for å hjelpe deg,» skrev jeg i anmeldelsen av 3DS-spillet nå nylig.

Les anmeldelsen av Super Mario 3D Land

Gode skussmål har også både LittleBigPlanet 2 og Kirby’s Epic Yarn fått, og kan være verdt en nærmere kikk dersom de overnevnte forslagene ikke falt i smak.

Til den sportsglade

Les også
Anmeldelse:

Noen har en forkjærlighet for lagidrett som bedrives med ball. Andre drømmer om å sette ny rekord rundt Nürburgring. Enten du tilhører førstnevnte eller sistnevnte, har vi julegavetipsene til deg her.

Football Manager 2012 (PC)

Football Manager 2012

Årets FIFA-spill levde ikke helt opp til fjorårets knallsterke prestasjon. Men hva gjør det, når vi isteden kan ikle oss rollen som manager i Football Manager 2012? Vår anmelder mener at årets utgave er gjort mer tilgjengelig for folk flest, slik at også aspirerende klubbmanagere bør klare brasene.

«Football Manager 2012 er ingen revolusjon. Det er mange små forbedringer som alle bidrar til å gjøre årets utgave til den klart beste på lenge. Muligheten til å legge til nye ligaer underveis, det nye kontraktforhandlingssystemet, de forbedrede kommunikasjonsmulighetene, og de mer levende kampene gjør at også denne utgaven blir et skritt opp fra det forrige spillet. Det er også gjort en hel rekke småting som gjør hverdagen som fotballtrener litt enklere, » skriver Marius K. i sin anmeldelse.

Les anmeldelsen av Football Manager 2012

NHL12 (360, PS3)

NHL 12

Der hvor mange skyr is og kulde ute, oppsøker de den gjerne innendørs. På TV-skjermen, vel å merke. NHL-serien har år etter år fått mye skryt, og dette årets utgave er intet unntak. Anmelder Lasse går så langt at han sier NHL de siste årene har stått for noen av hans aller heftigste sportopplevelser på konsoll. Videre skriver han:

«For meg er EAs NHL-serie et perfekt eksempel på et spill som er større enn sporten. Du trenger ikke å være ishockeytilhenger for å nyte det flytende, smidige spillet. Ei heller trenger du være spillfan for å komme inn i spillets magi. »

Les anmeldelsen av NHL 12

Forza Motorsport 4 (Xbox 360)

Forza Motorsport 4

Dette Xbox 360-eksklusive spillet får det til å bruse høyoktansk i blodet på mer enn en bilfantast. Anmelder Kristian syns riktignok det er synd at man ikke kan leke seg med dyre, tyske folkevogner (les Porsche), men han klassifiserer likevel Forza Motorsport 4 som et bunnsolid bilspill.

«Spillet tilbyr fortsatt en realistisk og engasjerende racingopplevelse, og det er flere biler og baner enn tidligere. Flerspiller er bedre integrert og karrierestrukturen er forbedret, » skriver han i anmeldelsen.

Les anmeldelsen av Forza Motorsport 4

For de som ennå ikke har fått nok av fart og spenning, kan det også være verdt å kikke nærmere på F1 2011 eller Driver: San Francisco.

Eller kanskje du vil overraske?

Til slutt i julegaveguiden vår har vi samlet et knippe tips, som ikke nødvendigvis helt passer inn noe annet sted. Men hvis du er ute etter en litt annerledes spillopplevelse å gi bort, kan disse være gode alternativer.

Minecraft (PC)

Minecraft

Hvis du ikke har hørt om Minecraft i år, har du antagelig befunnet deg langt inne i Amazonas, uten tilgang til Internett. Spillet har lenge vært tilgjengelig i beta-versjon, men kom i november endelig i en offisiell, «ferdig utgave». Spillet er ikke tilgjengelig i butikk, men det går an å kjøpe en gavekode via spillets hjemmeside.

«Minecraft er spillet som for alvor har satt spillernes kreativitet i fokus. Her slippes du inn i en gigantisk, datagenerert verden, og du kan forandre den akkurat som du vil. Du kan grave gruver, bygge slott og festninger eller rett og slett bare lage enorme monumenter monumenter, og du kan gjøre det alene eller i samarbeid med andre. Men husk å komme deg i trygghet før natten faller på, for da kommer monstrene ut for å leke «spis spilleren»-leken, » skriver Joachim, som har en anmeldelse av spillet rett rundt hjørnet.

Les de oppdaterte inntrykkene fra Minecraft

Portal 2 (PC, 360, PS3)

Portal 2

Da det første Portal-spillet ble gitt ut i samlepakken The Orange Box i 2007, var det ingen som kunne forutse hvilket enormt fenomen spillet skulle vise seg å bli. I år fikk vi endelig en oppfølger, i form av Portal 2. Denne gangen er konseptet fetet opp, og det er fremdeles like utfordrende for de små grå. Vår anmelder Lasse skriver:

«Portal 2 er utfordrende, og balanserer hårfint mellom å gi deg inntrykk av å være djevelsk glup og fryktelig teit om hverandre. Vet du løsningen på en gåte så er den for det meste overkommelig å utføre, og begrensningene ligger mellom ørene heller enn hvor treffsikker eller kjapp du er med styrestikka. »

Les anmeldelsen av Portal 2

Rise of Nightmares (Xbox 360)

Rise of Nightmares

Dette er ikke det beste spillet du kommer til å spille dersom historie og grafikk er viktige punkter for deg. Men den spillopplevelsen denne zombie-splatteren tilbyr ved å benytte seg av Kinect, er noe temmelig utenom det vanlige. Hele spillet spilles uten håndkontroller, og det er både morsomt og annerledes å denge zombie-rumper ved å slå og sparke rundt seg.

«At man slår i løse lufta er absolutt ingen ulempe for slike kontorpingler som undertegnede, som knapt har lappet til en sjel i hele sitt liv. Med høy puls og verdens bredeste glis kunne jeg konstantere at det var svært så tilfredsstillende å denge dauinger, » skrev jeg i anmeldelsen min.

Les anmeldelsen av Rise of Nightmares

The Blackwell Deception (PC)

The Blackwell Deception

Rosangela Blackwell er et medium, og hennes livsoppgave har blitt å hjelpe ånder som av ulike grunner ikke klarer å komme seg videre etter døden. Dette eventyrspillet er et av de beste vår anmelder Joachim har spilt i år, og både lyd og bilde understreker stemningen i spillet.

«The Blackwell Deception er rett og slett et knallspill. Det leverer en herlig kombinasjon av underholdende, troverdige og tilfredsstillende gåter og et mysterium som bare blir mer og mer spennende jo mer du graver i det. I tillegg er Rosa og Joeys New York befolket av et figurgalleri som er langt mer interessant enn det vi vanligvis får i spill, og selv om spillet er befolket av tragedier er det alltid lys i enden av tunnelen – bokstavlig talt, » skriver han i anmeldelsen.

Les anmeldelsen av The Blackwell Deception

Hvis du fremdeles er litt rådvill i forhold til hvilke spill du skal tipse Julenissen om, kan du alltids ta en tur innom Handleguiden vår. God julegavejakt!

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden