Anthem er et av spillene Gøran gleder seg til (for andre året på rad nå.)
Feature
Anthem er et av spillene Gøran gleder seg til (for andre året på rad nå.) (Foto: EA, Privat, montasje Gamer.no)

Spillåret 2019 - Gøran Solbakken

Er det mulig å toppe 2018?

2018 var et godt spillår, men det gjør ikke Gøran mindre spent på nye spill i 2019.

Flere medlemmer av Gamer.no-redaksjonen har fortalt om spillene de gleder seg til å sjekke ut i 2019. Nå er det Gøran sin tur til å dele sin liste.

Jeg skrev en lignende liste også i fjor, og jeg kan egentlig skrive mye av det samme på introduksjonen også i år. Det er virkelig en fryd å se tilbake på alle de ekstremt gode spillene jeg fikk spille, anmelde og prate om i året som gikk. Noen av de stod på lista fra i fjor, andre tok meg helt på senga. 

Og hvis jeg setter meg ned og ser på de spillene som er planlagt å komme i 2019, eller som vi tror i det minste, så er det mye å glede seg til i året som såvidt har begynt.

I år, som i fjor, prøver jeg å holde meg unna de aller største spillene, som jeg regner med blir nevnt av andre, eller som du allerede vet om. Noen unntak blir det, for noen av de vil jeg nevne uansett, men listen er satt sammen for å prøve å finne noen spill som ikke står på alles liste.

Jeg prøver også å holde lista til de spillene som er planlagt i 2019, og derfor vil du ikke se spill som Elder Scrolls VI på lista (ikke at jeg ikke gleder meg til det, men jeg tviler sterkt på at det kommer i 2019, for å si det sånn).

Nå skal det riktignok sies at på lista jeg skrev i fjor så kunne sju av spillene stått på listen i år igjen, siden de ikke kom i 2018, så spådomskulen min er ikke akkurat nøyaktig. Men jeg prøver igjen, så får vi ta en ny opptelling i 2020.

Se også listene til:

Spelunky 2

Sjanger: Plattform
System: PlayStation 4
Utvikler: Mossmouth Studios
Kommer: 2019

Jeg kom meg aldri helt inn i Spelunky, og det er noe som plager meg veldig. Jeg elsker å utforske den typen spill, finne hemmeligheter og bli med på utforskingen sammen med andre på nett. Men innen jeg fattet interesse og satte av tid til Spelunky så var det på en måte for sent, og det ble aldri et skikkelig forsøk.

Derfor håper jeg at det neste spillet fra utvikleren blir vel så bra, når det kommer en eller annen gang i 2019. Jeg er litt redd for at oppfølgeren ikke blir like bra som originalen sies å være, men det er lov å håpe.

Denne gangen spiller man som datteren til hovedpersonen i det første spillet, som følger i sin fars fotspor og utforsker grotter. Det ser ut som mer Spelunky, og dette er noe jeg gleder meg til å sette i gang med når det (forhåpentligvis) kommer en eller annen gang i 2019.

Afterparty

Sjanger: Eventyr
System: PC
Utvikler: Night School Studio
Kommer: 2019

Kanskje en av de kuleste premissene for et spill på veldig lenge: Du og kameraten har havnet i helvete, og den eneste måten å komme seg ut derfra på er å slå Djevelen i en drikkelek. Du begynner imidlertid ikke med sjefen selv, men må jobbe deg oppover, skaffe deg nye evner og velge drikkene med omhu.

Night School Studio har vist at de greier å skrive en god, unik historie i sitt forrige spill Oxenfree, og jeg håper de greier det enda en gang i Afterparty. Dette tror jeg kan bli skikkelig moro, med gode dialoger og en unik og kul historie og setting.

Rebel Galaxy Outlaw

Sjanger: Action
System: PC, PlayStation 4, Nintendo Switch
Utvikler: Double Damage
Kommer: Tidlig 2019

Jeg digget det forrige Rebel Galaxy, selv om det hadde noen åpenbare svakheter. Men musikken alene var jo nesten verdt prisen, og jeg koste meg med å kjøre både store og små romskip og nyte de kule gitarriffene.

Nå kommer det en oppfølger som lover mer av det samme, men med litt endringer. Denne gangen er det litt mer fokus på kamper mot andre romskip, men samtidig et fokus på historie, kjøp og salg av varer, og forbedring av romskipet ditt.

Historien i spillet er satt cirka 30 år før det første spillet, og du spiller som Juno Markev, tanta til hovedpersonen i det første spillet. Hun er på jakt etter noen, har gjeld som må tas hånd om, og virker som en tøff og kul dame jeg mer enn gjerne blir bedre kjent med.

Sable

Sjanger: Action, eventyr
System: PC, Xbox One
Utvikler: Shedworks
Kommer: 2019

Spillet som imponerte fra første sekund i traileren, med sin helt spesielle visuelle stil. Dette ser helt fantastisk ut, med den animerte stilen, fargespillet og animasjonene gjør det helt unikt. Du ser umiddelbart at dette er Sable, og stilen alene gjør at jeg er interessert.

I Sable spiller du ei jente ute på en oppdagelsesreise, på en ukjent planet fylt med ruiner, monumenter og steder å utforske. Hvorfor er de der, hvem bygde de, hvordan kom lokalbefolkningen til denne planeten er blant spørsmålene som skal besvares.

Jeg har et håp om at historien er bra, men det vi har fått se av spillet så langt er mer enn nok til at jeg gleder meg enormt til å sette fingrene i Sable, som kan bli noe helt spesielt hvis det lever opp til den visuelle stilen sin.

Anthem

Sjanger: Action
System: PC, Xbox One og PlayStation 4
Utvikler: Bioware
Kommer: 22. februar 2019

Ja, jeg hadde dette spillet på listen i fjor også, men jeg vil ha det med igjen. Ja, jeg vet at mange er skeptiske til at det er nettopp Bioware som lager dette spillet, et spill utenfor det de pleier, og med et litt annet fokus enn det Bioware er mest kjent for.

Men det er uansett et spill jeg gleder meg enormt til å spille. Jeg vet at det er et spill som inneholder mange elementer jeg liker godt i denne typen spill. Tilsynelatende kult kampsystem, utstyr som kan skaffes, mulighet til å spille både alene og sammen med andre. Progresjon på figur, en interessant verden å utforske, kreative monstre og mye spill å kose seg med.

Så gjenstår det bare å se om Bioware greier å levere, og leve opp til forventningene. Jeg gleder meg i hvert fall til å fly rundt og leke Iron Man når det endelig blir februar.

Babylon's Fall

Sjanger: Action
System: PC og PlayStation 4
Utvikler: Platinum Games
Kommer: 2019

Dette er vel kanskje det spillet på listen jeg er mest usikker på om jeg får spille i 2019, eller om jeg må ta det med igjen på neste års liste også. Men jeg digger Platinum Games, jeg elsker stort sett alltid kampsystemene deres, spesielt flyten og tempoet de har i spillene deres.

Vi vet fint lite om Babylon's Fall enn så lenge. Så langt har det kun blitt vist en kort trailer som viser en rekke årstall, symboler og bilder, og som ender med to riddere i svære rustninger som kjemper en innbitt kamp mot hverandre.

Men Platinum Games har overbevist meg med sine tidligere spill, og jeg er klar som et egg for det neste de lager, og jeg håper jeg får spilt det i løpet av 2019.

The Pathless

Sjanger: Action
System: PC, PlayStation 4
Utvikler: Giant Squid
Kommer: 2019

The Pathless er det neste spillet fra utviklerne av Abzu,  det kritikerroste undervannsspillet som kom til PlayStation 4 for et par år siden. Denne gangen tar de turen over vann, nærmere best til en mystisk øy der du som jegeren skal prøve å redde verden fra undergang.

Dette gjør du med en ørn som følgesvenn, og sammen må dere ta opp kampen mot digre flammemonstre, utforske øya og prøve å ikke bli demonmat selv. Det ser nydelig ut, med kamper som minner litt om en blanding av Monster Hunter: World og Shadow of the Colossus.

Det ser veldig lovende ut, og hvem kan vel ikke like å løpe rundt i et nydelig spill, med en ørn som medhjelper, mens du fyrer av pil etter pil mot et digert flammekledd monster?

Sayonara Wild Hearts

Sjanger: Eventyr
System: Nintendo Switch
Utvikler: Simogo
Kommer: 2019

Før jeg skriver noe om Sayonara Wild Hearts vil jeg be alle dere som ikke har gjort det fra før om å spille de to av de tidligere spillene til Simogo, Device 6 og Year Walk. Det er fantastiske spill, og grunn god nok alene til at jeg gleder meg til det neste svenskene i Simogo lager.

En bedre beskrivelse på hva Sayonara Wild Hearts er enn det de selv skriver er egentlig ganske vanskelig: «Sayonara Wild Hearts is a euphoric music video dream about being awesome, riding motorcycles, skateboarding, dance battling, shooting lasers, wielding swords, and breaking hearts at 200 mph.»

Hvis ikke det høres kult ut, så se bare traileren på høyre side. Dette er fantasifullt, fargerikt og morsomt, og ser bare fantastisk moro ut, selv om jeg enda ikke vet hva jeg egentlig skal gjøre. La meg bare få dette spille snart, Simogo!

Man of Medan

Sjanger: Eventyr
System: PC, Xbox One og PlayStation 4
Utvikler: Supermassive Games
Kommer: 2019

Supermassive Games, som gav ut det meget undervurderte Until Dawn for tre år siden, er endelig på vei med sitt nye spill. Men denne gangen er det ikke bare et spill, men en hel samling av flere kortere spill.

The Dark Pictures Anthology kaller de samlingen sin, og det første spillet i samlingen heter Man of Medan. Her foregår handlingen på et spøkelsesskip som driver av sted et eller annet sted i Stillehavet. Fire unge, pene mennesker er på vei for å utforske et gammelt skipsvrak langt ute på havet, men ting går selvsagt ikke som planen, og både gufne og overnaturlige ting skjer.

Det blir masse knappetrykkingssekvenser, og tar du feil valg kan fort figurene du spiller dø, slik som i Until Dawn. Her har du flere grener og retninger historien kan ta, og hvis de gjør dette like bra som Until Dawn er jeg mer en fornøyd. 

Jeg både gleder meg og gruer meg til Man of Medan.

In the Valley of the Gods

Sjanger: Eventyr
System: PC
Utvikler: Campo Santo
Kommer: 2019

In the valley of the Gods ser nydelig ut. Det ser ut som Firewatch, det forrige spillet til Campo Santo, bare satt til 1920-tallet og Egypt. Det ser også ut til å ligne veldig på Firewatch i typen spill det er, med utforsking og samspill og dialog mellom figurene som hovedfokus.

Settingen er spennende, og Firewatch er både velskrevet og troverdig, spesielt dialogen mellom de to hovedrollene, og jeg håper de greier å få til noe av det samme igjen. En god historie satt til et spennende område, med utforsking av gamle ruiner høres knall ut i mine ører.

Campo Santo har også vært ganske tydelige på at hvis Firewatch er et spill du likte, så er også In the Valley of the Gods et spill du kommer til å like. Og jeg likte Firewatch veldig godt, og derfor gleder jeg meg til dette også.

Hva gleder du deg til i året som kommer? Del gjerne din ønskeliste i kommentarfeltet nedenfor.

Afterparty

Windows
Slippdato: 2019
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Night School Studio
Utgiver: Night School Studio

Man of Medan

Windows
Slippdato: 31. august 2019
Sjanger: Eventyr, Grøsser
Utvikler: Supermassive Games
Utgiver: Bandai Namco

Spelunky 2

Windows
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Eventyr, Plattform
Utvikler: BlitWorks
Utgiver: BlitWorks

Rebel Galaxy Outlaw

Windows
Slippdato: Ikke fastsatt
Utvikler: Double Damage
Utgiver: Devolver Digital

Babylon’s Fall

PS4
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Platinum Games
Utgiver: Square Enix

The Pathless

Windows
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Giant Squid
Utgiver: Annapurna Interactive

In the Valley of the Gods

Windows
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Campo Santo
Utgiver: Campo Santo

Sayonara Wild Hearts

Switch
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Simogo
Utgiver: Simogo

Kommentarer (11)

Forsiden akkurat nå

Til toppen