Feature

Her er de beste spillgavene

Bruk pengene riktig

Noen gode tips til spillnissene.

1: Side 1
2: Side 2

Ungdom:

DJ Hero (Div plattformer, 12+)

Gitar og trommer er byttet ut med miksebord og platesnurring i DJ Hero. Spennende spill der man selv kan mikse og trikse for å få det beste ut av låtene. Resultatet blir en underholdningsbombe og en sterk musikkopplevelse. Her trenger du ikke å være proppet full av syre for å ha det moro. Låtmaterialet er knallbra og flere av verdens største artister gjør det enda mer moro å bruke det flotte miksebordet som følger med i pakken.

NHL 10 (Xbox 360/PS3, 16+)

Tidenes sportsspill, selv om det neppe er det mest solgte. Slår FIFA 10 med et par hestehoder med sitt engasjerende gameplay og de mange herlige modusene. Spillet er like underholdende for nybegynnere så vel som veteraner, du trenger ikke digge ishockey for å få mye ut av NHL 10. Dette er intenst, kaotisk og veldig givende når du etter hvert mestrer mer og mer på glattisen. Fantastisk alene, guddommelig sammen med andre.

The Sims 3 (PC/Mac, 12+)

Hvis du er av typen som liker å ha full kontroll, gjerne på andre også, er dette spillet midt i blinken. Det å styre virtuelle menneskers liv er svært avhengighetsdannende, og i The Sims 3 føler du deg nærmest som en Gud. Selv om vi har fått servert en haug med innhold i denne serien tidligere, holder konseptet seg svært bra. Spesielt gledelig er det at man her har introdusert dynamiske, sømløse omgivelser slik at simmene dine kan dra hvor som helst, når som helst. Livssimulatoren har også blitt mer avansert og naturlig, samt at tilfeldigheter også kan prege simmenes dagligliv.

Football Manager 2010 (PC/Mac, 3+)

Ikke la deg lure av PEGI-merkingen på dette spillet, Football Manager 2010 er nemlig noe av det mest avanserte på spillmarkedet. Managersimulatoren nærmer seg perfekt, noe som understøttes av 10/10-anmeldelsen her på Gamer.no. Her kan du lede små og store klubber til suksess eller undergang, og du kan til og med se kampene i en god kampmotormodus. Likevel er det følelsen av å ha full kontroll og skape egen suksess som er aller best med dette spillet. Tenk å få et jobbtilbud fra en klubb som Barcelona etter å ha fått Luton opp i eliten etter flere års hardt arbeid!

Forza Motorsport 3 (Xbox 360, 3+)

Les også
Anmeldelse: Football Manager 2010

Vår anmelder kalte dette spillet en blanding av begjær, motorolje og perfeksjonisme, og treffer spikeren rett på hodet med den karakteristikken. Forza Motorsport 2 la lista skyhøyt i 2007, men oppfølgeren makter å gi en enda fyldigere bilsimulatoropplevelse. Med en herlig fysikkmotor, suveren kjørefølelse og et fantastisk utvalg av baner og biler er dette et av spillhistoriens aller beste racingtitler. Vakkert er det også, med sine 60 bilder i sekundet. Fans av bilsimulator på konsoll har virkelig fått varene levert med dette spillet.

Voksen

Dragon Age: Origins (PC/Xbox 360/PS3, 18+)

Gigantisk rollespill av ypperste merke som følger i fotsporene til legendariske Baldur’s Gate II. BioWare leverer nok en gang varene. Her kan du skape din egen historie i en helt ny verden, der ondskapen er i ferd med å ødelegge alt det gode. Som en Gray Warden er du en frontkjemper og du må reise over hele Ferelden for å løse floker og konflikter. Målet er å bli kvitt en haug med monstre som spys ut fra underverdenen. Resultatet er en herlig blanding av Baldur’s Gate, Mass Effect og Star Wars: Knights of the Old Republic. Dette du få med deg, da spesielt på PC!

Batman: Arkham Asylum (PC/Xbox 360/PS3, 16+)

Tidenes Batman-spill er en mørk affære som blander sniking, action og gåteløsning på en herlig måte. Variasjonen gir god varighet, og du får stadig vekk servert nye overraskelser etter hvert som spillet skrider frem. Det er først og fremst den fantastiske atmosfæren som definerer dette spillet. Du får virkelig følelsen av å kunne skape frykt hos dine fiender, og slike spilløyeblikk er som skapt til å gi deg skikkelig ståpels. Actiionfans bør merke seg denne tittelen og skrive den ned høyt oppe på ønskelisten før jul.

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC/Xbox 360/PS3, 18+)

Dette er tidenes raskest selgende underholdningsprodukt, og det er ikke tilfeldig. Ja, Infinity Ward skapte en merkevare med det første Modern Warfare, men kvaliteten føres utvilsomt videre i denne oppfølgeren. Denne actiontrippen gir oss en leksjon i hvordan et moderne krigsspill skal være, selv med sine småkontroversielle scener. Kaos og kontroll går hånd i hånd der du kriger i blant annet Russland, Brasil og selveste USA. I tillegg til en tettpakket enspillerdel får vi også masse flerspillermoro, så her bør det være nok å ta seg til på ellers kjedelig helligdager.

Assassin’s Creed 2 (PS3/Xbox 360, 18+)

Det første Assassin’s Creed var kanskje ikke den klassikeren Ubisoft lovte at det skulle bli. Man har imidlertid lært av sine feil, og oppfølgeren kommer med tonnevis av italiensk temperament. Denne gangen foregår snikingen og drepingen i Firenze, omgivelsene er både vakre og spennende rent gameplaymessig. Oppdragene er mer varierte og givende enn i det første spillet og historien gjør at du hele tiden vil fortsette for å få med deg hva som skjer. I Ezios verden har Ubisoft virkelig funnet en vinnerformel, Assassin’s Creed 2 er knallbra!

Borderlands (Xbox 360/PS3/PC, 18+)

Vår anmelder skriver at hvis du først har tatt turen inn i ødemarken, da kommer du aldri tilbake. Det er en god beskrivelse av Borderlands, det er noe merkverdig hektende med dette spillet. Her har man blandet skytespill og rollespill og laget en slags Diablo-klone satt til det som synes å være en postapokalyptisk verden kalt Pandora. Spillet er morsomt alene, men skinner først når du fyrer i gang samarbeidsmodusen med andre over nett. Da kommer de ulike rollene til hovedpersonene langt bedre frem, og du kan nesten ikke gjøre annet enn å kose deg glugg i hjel.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden