FEATURE: Her er de ti spillene Espen ser mest frem til i 2019
Feature
(Foto: Privat, Square Enix, montasje Gamer.no)

Spillåret 2019 – Espen Jansen

Her er de ti spillene Espen ser mest frem til i 2019

Kingdom Hearts, ekstravagant ultravold og Studio Ghibli-inspirerte hjorter står på Espens toppliste.

Devil May Cry 5

Nero er tilbake i Devil May Cry 5. Foto: Capcom

Sjanger: Action
System: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Utvikler: Capcom
Kommer: 8. mars 2019

I likhet med Resident Evil, brukte jeg også en brøkdel av fjoråret på å pløye meg gjennom deler av den ærverdige Devil May Cry-serien. Jeg falt nok ikke like pladask for Dantes eskapader som det jeg gjorde med min rundtur i skoene til Jill Valentine, men jeg ble likevel tirret nok til at jeg virkelig ser fram til hva Hideaki Itsuno og kompani kan få til når Devil May Cry vender hjem til Capcom igjen.

Om ikke annet, var den tettpakkede annonseringstraileren mer enn action- og stilfylt nok, og alt tyder på at det femte nummererte Devil May Cry derfor kommer til å levere akkurat det man kan forvente fra den fronten: spektakulære komboer, godharry action og en historie som er litt utenom det vanlige.

Sistnevnte er egentlig det jeg ser aller mest fram til, for jeg liker dette universet og mange av disse figurene overraskende godt. Hva kommer til å skje med Nero; hvem står bak den grusomme frisyren til Dante; og hvor stor sjanse er det egentlig for at vi får se Vergil igjen? Jeg krysser det jeg har av fingre og tær for at vi får en håndfull svært tilfredsstillende svar om en veldig drøy måned.

Mortal Kombat 11

Jeg grugleder meg til Mortal Kombat 11. Foto: Netherrealm Studios

Sjanger: Slåssing
System: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Utvikler: Netherrealm Studios
Kommer: 23. april 2019

Til tross for at jeg aldri har spilt et eneste spill i serien, har jeg alltid hatt en merkelig fascinasjon for Mortal Kombat-spillene. Grunnen er åpenbar og ganske enkel: den latterlig overdrevne volden spillene er kjent for.

For hvilke andre spill er det som lar deg partere motstandere og maltraktere fiender med en like frivol og nærmest barnlig glede som dette? Med unntak av de (nesten) like voldelige God of War-titlene, kommer jeg ikke på noen, og det er også derfor Mortal Kombat skiller seg så kraftig fra alt annet på markedet.

Med mindre man vemmes av den minste antydning til blod og gørr, er det simpelthen umulig å ikke la seg engasjere av den rene og skjære grusomheten som vises fram her. Mortal Kombat er en harry, overdådig og ekstravagant leksjon i ultravold, og det at det hele legges fram som et erketypisk og nokså alvorlig slåssespill, gjør det hele bare enda teitere, men samtidig også langt mer artig for de ikke kvier seg for å kaste seg med i kampen.

Way to the Woods

Way to the Woods ser veldig forseg-hjort ut. Foto: Anthony Tan

Sjanger: Eventyr
System: «PC and Console»
Utvikler: Anthony Tan
Kommer: Våren 2019

Det finnes nok av spill hvor man utforsker postapokalyptiske og ugjestmilde spillunivers, men så vidt jeg vet er Way to the Woods det første spillet som lar deg gjøre det i klovene til en vaskekte hjort. Og som om ikke det var nok, svøpes eventyret i tillegg i et merkelig og smått nostalgisk Studio Ghibli-skjær.

Her får man servert mystiske kjempekatter, spennende omgivelser og en fortreffelig estetisk helhet, og ut fra det man får se i den korte annonseringstraileren, virker dette som et indiespill som nesten er som skreddersydd for meg.

Hvordan det er å faktisk spille Way to the Woods, samt hva man gjør innimellom de flotte klippene fra traileren, er det ikke godt å si, men jeg håper og tror at historien, universet og det audiovisuelle samarbeidet kommer til å smelte sammen for å bli noe helt spesielt.

Judgment

Du kødder ikke med denne karen. Foto: Sega

Sjanger: Action, eventyr
System: PlayStation 4
Utvikler: Sega
Kommer: Sommeren 2019

Jeg har nesten ingen erfaring med Yakuza-spillene, men jeg har likevel fått med meg at det er noe helt unikt med Segas semiåpne, småmerkelige og kritikerroste actionspill.

Å kaste seg uti en serie som allerede har godt over ti ulike innslag på baken, er imidlertid ikke noe man tar på seg så lett, og derfor er det en stor lettelse at Yakuza-skaperens nyeste spill, Judgment, er et frittstående prosjekt som samtidig ser ut til å ivareta litt av magien fra eventyrene i skoene til den japanske mafiaen.

Utenom det faktum at man spiller som en tidligere advokat som inntar rollen som privatdetektiv og må leke borgerverner i hjertet av Japan, vet jeg svært lite om spillet. Så nøyaktig hva Judgment kommer til å bli er det ikke godt å si, men hvis det har litt av den samme historieformidlingen, en del av de samme spillmekanikkene og en brøkdel av personligheten til Yakuza-serien, tror jeg dette kan bli riktig så bra.

The Last Campfire

The Last Campfire ser utrolig pent ut. Foto: Hello Games

Sjanger: Eventyr
System: Windows, TBA
Utvikler: Hello Games
Kommer: En gang i 2019

Man kan si hva man vil om utviklerne i Hello Games og måten de håndterte den trøblete lanseringen av No Man's Sky, men at de har kreativitet og teknisk teft, er det ingen tvil om. Deres neste spill, The Last Campfire er antagelig så langt fra No Man's Sky som overhodet mulig: Det blir beskrevet som et kort spill med fokus på gåter og muligheten til å utforske en magisk verden full av eventyrlige skapninger og mystiske ruiner.

Det minner litt om noe Fumito Ueda kunne lagd hvis han var en vaskekte indiespillutvikler. Sist jeg tenkte noe sånt om et spill, endte jeg opp med det nydelige Rime, et av de aller beste spillene fra 2017, og sånn sett tror jeg The Last Campfire kan bli veldig spennende.

Det ser utrolig pent og polert ut, og ut fra den appetittlige smakebiten fikk servert på tampen av fjoråret, virker det som om det har akkurat nok sjarm til å skille seg positivt ut fra røkla av spill som forsøker å emulere den yndige og smått mystiske ICO-stilen.

Fikk du med deg spillkåringen fra 2018?
Her er spillene Gamer.no likte best i året som var »

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen