FEATURE: Her er lesernes favorittspill i 2012
Feature

Her er lesernes favorittspill i 2012

Over 900 stemmesedler er talt opp. Her er deres beste spillopplevelser i fjor.

På denne siden ser på spillene som gav dere ekstra gode samarbeidsopplevelser eller fyrte opp konkurranseinnsiktet på en måte man sjelden opplever.

Her er snarveier til alle kategoriene i kåringen:

Beste konkurranseopplevelse

 1. 1. FIFA 13

  Utgitt til Windows, Xbox 360, PlayStation 3 og Wii U.

  Opp gjennom årene har mange veddemål, familiefeider og vennskapelige konkurranser blitt avgjort med en kamp i FIFA. Vi husker mange sene kvelder samlet rundt konsollen med spillet surrende på skjermen. Gleden er alltid stor når en kan stå i sofaen, banke seg på brystet og vise seg seieren verdig.

  FIFA 13 har en flott balanse mellom simulering og arkade, tempoet er balansert og det er spekket med innhold. Det faktum at man må vekte pasninger, spille aktivt i forsvar, tenke riktige løpebaner og ha forståelse for fotball gjør at dette er en konkurranseopplevelse av rang. Uansett om en spiller lange sesonger over nett, enkeltkamper mot ukjente eller kjente, eller spiller mot venner i ens egen stue, gir FIFA 13 noe for enhver smak. Det er et komplett sportspill hvor man kan putte inn så mange timer man ønsker.

 2. 2. Call of Duty: Black Ops II

  Utgitt til Windows, Xbox 360, PlayStation 3 og Wii U.

  For åttende år på rad slipper Activision et nytt innslag i Call of Duty-serien, og som vanlig er det flerspillerdelen som er rosinen i pølsa. Treyarch oppfattes ofte som seriens lillebrorutvikler – et par hakk under Modern Warfare-studioet Infinity Ward – men greier med årets utgave å levere det mest spennende bidraget serien har sett på flere år.

  Det nye klassesystemet gjør at man kan skreddersy sin egen soldat, nesten helt slik man selv ønsker. Dette gjør at man kan tilpasse den virtuelle soldaten til sin egen spillestil til en helt ny grad. Samtidig gjør nyimplementeringen «Scorestreaks» at samarbeid belønnes mer – nå er det ikke lenger like lønnsomt å løpe villbass gjennom brettene uten å bry seg om medspillerne.

  Selv om det i bunn og grunn er mye den samme spillopplevelsen som i tidligere Call of Duty-spill, byr Black Ops II likevel på nok nyvinninger og justeringer til å gjøre dette til den definitive flerspillerdelen i serien.

 3. 3. Counter-Strike: GO

  Utgitt til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3.

  Counter-Strike: Global Offensive viderefører alt som har gjort det lagbaserte skytespillet så populært de siste ti årene. Spillet ser lekrere ut enn noen gang, med noen nye miljøer, figurer og våpen, samt nye moduser, poengtavler og andre sosiale funksjoner – men i bunn ligger de samme, velkjente mekanikkene. Godt samarbeid og personlige ferdigheter er avgjørende for å lykkes.

  Dette krever mye av deg som spiller, men balansen god og du kan sjelden skylde på andre enn deg eller dine lagkompiser dersom noe går galt. Tilfeldig skyting og løping er et tapsprosjekt i lengden, og det er dette som gjør at profesjonelle spillere i en årrekke har foretrukket Counter-Strike-serien i et mangfold av turneringer verden over.

  Nyversjonen holder seg i seriens fotspor, med en miks av klassiske og nye baner, støtte for modifikasjoner, serverlister, men også bedre «matchmaking». Et av de lengstlevende konkurransespillene er kanskje mer populært enn noen gang.

 1. 4. Planetside 2

  Utgitt til Windows.

  Planetside 2 er et meget godt eksempel på at samarbeid med andre er best, og at det er en styrke å være mange. Du velger en av tre grupperinger, og er helt avhengig av å jobbe på lag med andre til fots eller i kjøretøy for å i det hele tatt overleve.

Beste samarbeidsopplevelse

 1. 1. Borderlands 2

  Utgitt til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3.

  «Av alle samarbeidsspill jeg har prøvd i 2012, var Borderlands 2 det som gav mest igjen når jeg spilte med andre. Det er så enkelt som at våpnene og belønningene blir bedre jo flere lagkamerater som var med, og lagkameratene kunne gjenopplive og hjelpe deg. Ulempen var at fiendene ble vanskeligere, noe som gjorde at det ble mer utfordrende. Alle har forskjellige klasser som utgjør forskjellige roller i kamp (for eksempel kan Siren gjenopplive langt vekk fra medspillere).

  Jeg vet at spillet ikke regnes som «seriøst» nok av noen, men dette bør ikke ha noe å si. Godt samarbeid, belønninger og bra mekanikker som driver videre er det eneste du burde trenge i et optimalt spill for samarbeid. »

  – Sebastian Williams, leser av Gamer.no.

 2. 2. Guild Wars 2

  Utgitt til Windows og Mac.

  I 2012 fikk vi se det mange mener er det neste steget innenfor massive online rollespill. Guild Wars 2 ble endelig lansert etter mange år med utvikling, til stor glede for både fans og anmeldere verden over. Utvikler ArenaNet hadde sett seg lei på egoismen og hvor enspillerrettet mange lignende spill var, og hadde som mål å skape et spill der du hele tiden satte pris på å ha andre spill rundt deg. Det greide de, mye takket være de dynamiske oppdragene og hendelsene spredt rundt i Tyrias enorme landskap.

  I Guild Wars 2 gjør det ingenting om andre holder på med det samme oppdraget som du gjør. Alle jobber mot det samme målet, og det eneste du oppnår med samarbeid er at oppdragene gjøres fortere. Fra første minutt oppsøker man andre spillere, fremfor å unngå dem for å bli forstyrret.

  Samhold og fellesskap er på mange måter hovedingrediensen, og fortsatt en god grunn til at mange fortsatt koser seg med Guild Wars 2.

 3. 3. Planetside 2

  Utgitt til Windows og PlayStation 3.

  Hva får du hvis du blander heftige skytekamper fra Call of Duty, kjøretøyene fra Battlefield 3 og enorme landområder ingen andre skytespill er i nærheten av? Noe som begynner å nærme seg skalaen og størrelsen til Planetside 2.

  Dette er spillet som blander skytespill og massive online spill til et herlig kaos av tankser, flyvende kjøretøy og intense skytekamper på bakken. Du velger en av tre grupperinger, og er totalt avhengig av å samarbeide med andre spillere rundt deg for å i det hele tatt overleve.

  Spillet startet med at du dropper rett ned i kampene, og derfra er det ingen vei tilbake. Du står fritt til å velge klasse, om du vil holde deg på bakken eller om du vil fly. Sammen med hundrevis av andre spillere presser du fienden tilbake i koordinerte angrep på baser.

  Planetside 2 er et perfekt eksempel på at samarbeid med andre er best, og at det faktisk er styrke i å være mange.

 1. 4. Halo 4

  Utgitt til Xbox 360.

  Halo 4 stiller med en rekke engasjerende moduser for konkurranse og samarbeid, både i «War Games»-delen med klassiske varianter av lagspill og i «Spartan Ops» der man kjemper seg gjennom små episoder sammen med en venn.

På neste side ser vi på resultatene i kategoriene «beste lyddesign» og «beste visuelle opplevelse».

Kommentarer (96)

Forsiden akkurat nå

Til toppen