Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Kan livet som ensom, gammel bonde bli et godt mobilspill?

Her er månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett.

 
1: Side 1
2: Side 2

Februar kom og gikk, og den første vårmåneden er rett rundt hjørnet. Snøen smelter til is, undertegnede har tryna to ganger i løpet av vinterferien, men ikke tro at det har stoppet meg i å spille mobilspill.

Denne måneden er nok en gang variert, med masse gode spill i mange ulike sjangere, og jeg håper et eller flere av disse faller i smak.

Dragalia Lost

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Cygames

Last ned Dragalia Lost: iOS, Android. Pris: Gratis, men mikrotransaksjoner

Dragalia Lost er det neste mobilspillet fra Nintendo, der Cygames har stått for utviklingen. Dette kommer etter at de har gitt ut mobilspillene Fire Emblem Heroes og Animal Crossing: Pocket Camp. Dragalia er ikke en velkjent spillserie, så det blir spennende å se om de får den samme suksessen denne gangen.

Dragalia Lost er et spill som gjør veldig lite nytt i en overbefolket og vel utprøvd sjanger. Her skal du samle sammen et lag helter, gjøre unna oppdrag og grotter med varierende vanskelighetsgrad, få erfaringspoeng og utstyr slik at du gjør heltene dine bedre.

Du kan også fremkalle nye helter og drager med ulike valutaer, der en av de kan kjøpes for ekte penger. I så måte kan du kjøpe deg noen snarveier i spillet, men jeg synes utviklerne har funnet en god balanse med hvor mye gratis du får i spillet, og de pusher heller ikke mikrotransaksjonene like hardt som mange andre spill i sjangeren gjør.

Utover dette følger Dragalia Lost oppskriften, med masse innhold, elementer som er sterke eller svake mot andre elementer, helter med en eller flere stjerner, masse systemet for å gjøre heltene dine sterkere. Det er masse spill her, og hvis du liker denne typen spill, er sjansen stor for at Nintendo sin vri er noe du kan like også.

Tacticool

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Panzerdog

Last ned Tacticool: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Tacticool er et av de bedre lagbaserte skytespillene jeg har spilt på mobil på en lang stund. Her styrer du en soldat med en virtuelle styrestikke på en side av skjermen, mens du siktet på den andre siden. Du ser kampene ovenfra og ned, og styring kjennes både presis og god ut.

Skytingen skjer automatisk når du får siktet over en motstander. I tillegg til dette har du granater og litt andre verktøy til disposisjon til gitte tider i en kamp. Det som gjør Tacticool morsomt er at det er «friendly fire» i spillet, og da oppstår det selvsagt kaos. Jeg blir drept nesten like ofte av medspillere som motspillere, og det blir kaotisk og morsomt på grunn av dette.

I tillegg skjer det mye kult i brettene underveis i kampene, og utviklerne har gjort de akkurat passe lange. Her kan du gå fra å løpe på bakken, hoppe unna tog, kjøre lastebil til å snikskytte i løpet av en runde, og det er rett og slett skikkelig moro.

Linn: Path of Orchards

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Crescent Moon Games

Last ned Linn: Path of Orchards: iOS. Pris: 33 kroner.

Linn: Path of Orchards kan se ut som en blanding mellom GRIS og Monument Valley ved første øyekast. Men det er et unikt og vellaget plattformspill, som både styres og ser bra ut, og som er vel verdt prislappen det krever.

I akkurat passe korte brett skal du prøve å komme deg fra start til slutt i dette todimensjonale plattformspillet. Du hopper og sklir over og under hindringer, og kontrollene fungerer godt, men kjapp respons og uten nevneverdige problemer.

Det morsomme i Linn er at verdenen er i forandring, og endrer perspektivet ditt til enhver tid. Det er litt vanskelig å forklare, men tenk at bakken du starter å løpe på, vrir seg rundt og ender opp med å være tak til slutt. Alt presenteres i en nydelig stil, og totalpakken er rett og slett skikkelig fornøyelig.

Immortal Rogue

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Kyle Barrett

Last ned 7 Billion Humans: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Immortal Rogue er et skikkelig bra roguelike, og et spill som skiller seg ut fra alle de hundrevis av andre spillene i samme sjanger. Det er vellaget, det ser nydelig ut, kontrollene sitter som et skudd, og insentivene for å fortsette bare et brett til ligger og skraper i hjernebarken fra første sekund.

Og kanskje det aller beste med spillet er at du kan spille det med en hånd, der du kun trenger å sveipe for å flytte figuren din, og trykke for å angripe. Sammen med nivåer som er akkurat passe korte, perfekt for plattformen, så er dette et spill som virkelig vet hva plattformen brukes til.

Du møter store monstre, små monstre, det er sjefskamper og det er om å gjøre å holde lengst mulig. Dør du må du sove i 100 år (du er en vampyr), og du beholder noe av progresjonen, slik at alt er ikke tapt fra gang til gang. Reinspikka spillmoro.

Stillness of the Wind

Sjanger: Eventyr
System: iOS, PC, Nintendo Switch
Utvikler: Lambic Studios

Last ned Stillness of the Wind: iOS. Pris: 55 kroner.

Det er litt vanskelig å skrive mye om Stilness of the Wind uten å gi for mye informasjon om det som gjør spillet spesielt. Dette er en en del gårdsbruk-simulasjon, der de daglige oppgavene du har på den ensomme gården din handler om å gjøre diverse gårdsrelaterte ting, som for eksempel å gi geitene mat.

Alt gjøres ved å trykke på ulike punkter på skjermen, og i så måte har ikke plattformen noe å si for spillopplevelsen. Men den visuelle stilen, tempoet i spillet, historien det formidler, og den nyedelig musikken skaper en opplevelse som er helt unik.

Dette er et spill der det handler mindre om selve spillingen, og mer om hvilke tanker og følelser det vekker hos deg som person. Ikke for alle der ute, men et spill jeg vil anbefale alle å gi en sjanse. Det tar deg et par timer, og kanskje du har lært noe om deg selv i enden av dette.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden