Feature

Leserne har kåret tiårets beste spill

Topp 50

Her er de femti beste spillene fra forrige tiår – i følge dere.

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4
5: Side 5
Bioshock.

20. Bioshock (335 poeng)

«En spennende setting, en god historie og en pen verden sørget for at BioShock stakk seg ut i mengden. Ikke alt var like bra utført, men spillet tjener stort på stemning.»

-- Erik «AltF4» Brendløkken, leser

Grand Theft Auto: San Andreas.

19. Grand Theft Auto: San Andreas (338 poeng)

«Et spill som bød på en gedigen porsjon underholdning, og den gode historien var bare halvparten av spillet man fikk servert. Dusinvis med ting å bruke pengene sine på (fra underbukser med hjertemønster til gullfelger på bilen sin), virkelig gode karakterer (med virkelig gode stemmeskuespillere) og et omfattende område med tre byer, hvor også ødemarka var verdt besøk etter besøk.»

-- Erik «AltF4» Brendløkken, leser

Command & Conquer: Red Alert 2.

18. Command & Conquer: Red Alert 2 (341 poeng)

«Aner ikke hvor mange timer jeg har brukt på dette spillet. Red Alert 2 har en god kampanje (ispedd videoer) og en morsom «skirmish»-del. Spiller spillet den dag i dag, ti år etter at det kom ut.»

-- Stian «PolarCow» Torp, leser

Final Fantasy X.

17. Final Fantasy X (370 poeng)

«Når eg ikkje spring rundt i heilt åpne verder, liker eg nesten like godt å spele eit bra historiedrive rollespel. Final Fantasy-serien har eg fulgt sidan eg oppdaga han under militærtenesta mi, for omtrent ti år sidan. Å vere vakt nattestid kunne ha vore ei trasig oppleving, men ikkje når eg hadde ein Playstation med spel som Final Fantasy 7 og 8. Serien har i moderne tid utmerka seg med ein ekstrem kvalitetsstandard. Musikken frå Nobuo Uematsu er stemningsfull og sterkt minneverdig, det visuelle er alltid heilt i forkant, og historiene kjennast alltid store. Final Fantasy X var det første Final Fantasy-spelet på PlayStation 2, og for meg det mest minneverdige. Lyden av bølger som slår mot kysten og «To Zanarkand» som blir spelt i bagkrunnen kjem neppe til å forsvinne frå minnet med det første.»

-- Kay Are «KayAU» Ulvestad, leser

Call of Duty: Modern Warfare 2.

16. Call of Duty: Modern Warfare 2 (412 poeng)

«En glimrende etterfølger til et fantastisk spill. Det finner på ingen måte opp kruttet på nytt, men kommer med en bedre, mer interessant historiedel, en helt ny spillmodus i form av spesialoppdragene og en finjustert flerspillermekanikk. Konsollutgaven har ingen utpregede feil, men når man allerede har fått så mye, skulle man for eksempel ønske at man også hadde samarbeidsmodus i kampanjedelen eller interaktive kjøretøy og miljøer som tar skade i flerspiller. Spillet står uansett som en bauta av et skytespill i konsollverdenen. Infinity Ward viser fingeren til Treyarch, Bungie, Guerilla, Electronic Arts og alle andre tinnsoldatutviklere som har gitt verden en illusjon om at de lager gode konsollskytere. De viser at de hører hjemme helt i toppen, blant navn som DICE og Valve, når de nok en gang gir ut en perle av et skytespill, og med det setter en standard som det ser vanskelig ut å følge.»

-- Marius Jentofsten, anmeldte spillet for Gamer.no

The Elder Scrolls III: Morrowind.

15. The Elder Scrolls III: Morrowind (417 poeng)

«Det er simpelthen det beste rollespillet noensinne. Det har alt det en ekte rollespiller vil ha, og det han savner kan han skaffe på nettet fra folk som på kreativt vis har tatt i bruk spillets Construction Set. Enkelte detaljer kunne vært gjort litt annerledes; modellene kan man utsette litt på, lyd kunne det vært litt mer av og musikken kunne vært litt mer variert og dynamisk. Men dette er små detaljer og er ikke verdt å henge seg opp i. Ser man vekk fra modellene, er grafikken i spillet så flott utført at det er en sann fryd for øynene. Du kan sette deg ned med en pose popcorn og et glass cola, og bare sitte der å se på at dag blir til natt. Lydbildet er også flott utført og musikken er episk, rørende og vakker. Figurutviklingen er en sann drøm, den er interessant og variert. Du har uendelig med muligheter til å spille det du vil, kjøpe hva du vil, melde deg inn i hvilke som helst grupper, reise hvor du vil og oppleve hva du vil. Ingen har tidligere oppnådd den kvaliteten som Morrowind har gjort. Jeg bøyer meg i støvet, Bethesda har igjen skapt magi som i årevis fremover vil trollbinde mennesker verden over!»

-- Erling Ellingsen, anmeldte spillet for Gamer.no

Baldur's Gate: Shadows of Amn.

14. Baldur's Gate II: Shadows of Amn (425 poeng)

«Det var denne oppfølgeren som virkelig sementerte Biowares plass i spillhistorien. Det tar litt tid før denne perlen skyter fart, men når man først når klimaks forblir man der. Dette er på mange måter inkarnasjonen av alt som gjør rollespillsjangeren så unik og givende, og har utvilsomt vært en referanse for det aller meste som har kommet på den fronten i ettertid. Her får man et fantastisk rollegalleri, et ekstremt dyptgående og anvendelig kampsystem, fortreffelige dialoger, episke kamper og over 200 timer med genuint høykvalitetsinnhold uten å resirkulere noe som helst. Det er nesten litt vemodig å ta den årlige gjennomspillingen av dette spillet. Ikke fordi det begynner å merke tidens tann, for det gjør det overhodet ikke, men fordi det føles absurd å tro at jeg en gang skal få en ny spillopplevelse som er like komplett og gjennomarbeidet. Baldur's Gate II er en regelrett mastodont av et spill, med en størrelse få, om noen, enspillerspill kan matche.»

-- Lasse Lervik, Gamer.no

Warcraft III: Reign of Chaos.

13. Warcraft III: Reign of Chaos (443 poeng)

«Blizzard kapret meg virkelig med dette spillet, og enspillerdelen er fengende den dag i dag. Historien er god, rasene er spennende og humoren som gjerne kan ligge litt skjult er til tider hysterisk.»

--Erik «AltF4» Brendløkken, leser

Diablo II.

12. Diablo II (484 poeng)

«Spill som Nethack, Ultima Online og EverQuest hadde på mange måter dratt rollespill opp av kjellerstua og ut på Internett, men det var nok Diablo 2 som virkelig tøyde grensene for hvordan man opplevde sjangeren. Blizzard har en hang til å skape supersolide produkter ved hjelp av en enkel struktur og uante mengder polering, og Diablo 2 er et eksempel på det bedre enn noe annet. Rollespillelementene i dette spillet er sterkt dempet til fordel for et mer hodeløst «drep alt som rører seg»-konsept, men den fantastiske utførelsen gjør at det aldri slutter å føles givende. Jeg er en av altfor mange som har investert hundretalls timer i dette, kun for å få tak i den derre grønne dingsen som er så stilig eller enda en «Stone of Jordan»-ring så jeg kan få tak i det sverdet jeg ønsker meg. Alt gikk rett vei med Diablo 2, og i mine øyne kan det med rette kalles tidenes beste action-rollespill og et av de viktigste rollespillene i det hele tatt.»

--Lasse Lervik, Gamer.no

Star Wars: Knights of the Old Republic.

11. Star Wars: Knights of the Old Republic (487 poeng)

«Produksjonsverdien i Knights of the Old Republic er uten sidestykke. Det er et bunnsolid rollespill som inneholder alle de suksessinnbringende ingrediensene. Historien står frem som et mesterverk, og utfolder seg som en episk fortelling om kjærlighet, makt og bedrag. BioWare har skapt et spill som sannsynligvis er det beste Star Wars-spillet noensinne, og som er oppsiktsvekkende trofast til lisensen det bygger på. Måten dialogene skal ha deg til å velge en moralsk retning skaper en alvorlig ramme rundt handlingene dine, mens spillets mange humoristiske figurer er med på å holde det jordnært og uforglemmelig. Knights of the Old Republic er et omfattende, detaljert, innholdsrikt og svært velutviklet produkt som bør prøves av alle som virkelig setter pris på storslåtte eventyr-orienterte rollespill.»

-- Erling Ellingsen, anmeldte spillet for Gamer.no

1: Side 1
2: Side 2
3: Side 3
4: Side 4
5: Side 5

Siste fra forsiden