Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Storspill som Football Manager 2013 og GTA: Vice City er nå på mobilen.

1: Side 1
2: Side 2

Pudding Monsters

Fargerike klumper.

Sjanger: Hjernetrim
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: ZeptoLab
Spillet kan kjøpes her

Hopp og sprett og tjo og hei.

Fra skaperen av Cut the Rope kommer en ny hjernetrimmer. Denne gangen med puddinger.

Her skal du sende puddinger inn i andre puddinger for å lage en større klump med pudding. Helst skal du gjøre dette over de tre stjernene som befinner seg på bordet. Etter hvert dukker det opp både sovende og gråtende puddinger, samt ulike andre elementer som kompliserer oppgaven.

Du fullfører et brett når du har samlet alle de ulike puddingene sammen til en stor. Spillet har en fin progresjon, du får nye elementer i et bra tempo og vanskelighetsgraden stiger hele veien. Grafikken i spillet er fargerik og morsom, og dette er et spill som helt klart passer for barna også. Spillet henter ulike elementer fra Angry Birds, Bejeweled og Tetris med hell, og blander det hele sammen i en stor, fin pudding.

Enkel, godt laget og morsomt hjernetrim som passer for alle aldre.

Wombi Detective

Tegneserieaktig film noir.

Sjanger: Eventyr
Pris: 16,90 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Wombi
Spillet kan kjøpes her

Den svenske utvikleren har laget et detektivspill rettet mot barn, som også kan underholde en voksen mann.

Her skal du løse tyverigåter, finne stjålet gods og sende den rette kjeltringen bak lås og slå. Den herlige blandingen av film noir og tegneserieaktige grafikken er nydelig, og skaper umiddelbart et godt inntrykk. Det er fargerikt, men samtidig veldig stemningsfullt og passende for denne type spill.

Les også
GTA: Vice City trukket fra Steam

Du løser oppgavene ved å identifisere hvilken kriminell som passer med beskrivelsen du får. Du må grave og lete etter godset, finne beviser og utforske mange fine miljøer. Det er opp til deg å bruke hodet og sette sammen alle ledetrådene slik at oppgaven blir løst.

Spillutvikler Wombi har laget flere andre applikasjoner rettet mot barn, og dette er helt klart en av de bedre de har laget så langt.

Zen Pinball HD

Minner fra de gode gamle dagene med pinballmaskiner.

Sjanger: Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Zen
Spillet kan kjøpes her

Zen Pinball HD er et av de beste pinballspillene, og nå har det endelig tatt turen over til Android. Spillet har tidligere høstet enorm suksess på Xbox Live Arcade med et stort utvalg av ulike bord.

Det er en veldig god grafikk i spillet, ballfysikken kjennes veldig riktig ut og det er enkelt å spille. Du trykker på den siden samsvarende med der du vil treffe ballen. I gratisversjonen følger det dog kun med et bord, resten må kjøpes. Har du penger til overs, er det derimot veldig mange ulike å velge i.

Mine favoritter er nok de mange ulike Marvel-baserte bordene. Her finner du blant annet X-men, Captain America og Thor. Totalt er det 15 bord du kan kjøpe, og alle koster 11 kroner per stykk.

Zen Pinball HD er et godt spill i sin sjanger, men gratisversjonen kunne hatt mer innhold. Flere baner hadde vært å foretrekke.

The Pyraplex

Velkjent stil fra denne utvikleren.

Sjanger: Strategi
Pris: 26,99 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Cairosoft Co., Ltd
Spillet kan kjøpes her

Kairosoft har laget avhengighetsskapende spill som Game Dev Story og Grand Prix Story tidligere. Spillene deres følger i bunn og grunn den samme oppskriften hver gang. Allikevel er det noe ved disse spillene som alltid fenger, og som gjør at timene bare flyr.

The Pyraplex er intet unntak i så måte. Her befinner du deg i ørkenen, og målet er å bygge en enorm pyramide. Dette er dog ikke alt, du skal også tiltrekke deg reisende, blant annet romere og aztekere, gjøre allianser og få solgt gods på basaren din. For alle som har testet et av Kairosofts tidligere spill, kommer dette til å være velkjent. Du bygger opp, oppgraderer og forhandler.

Vanskelighetsgraden er som alltid godt balansert, den velkjente grafiske stilen er på plass og alt er som det skal være. The Pyraplex er et ypperlig eksempel på tanken at man ikke burde endre på en oppskrift som funker. Utvikleren har tatt det som fungerer, lagt til og forbedret flere funksjoner og endt opp med et meget godt sluttresultat.

Mange timer kommer til å forsvinne fort i jakten på den perfekte pyramide.

Broken Sword II Smoking Mirror

Flotte bakgrunner og grafikk i spillet.

Sjanger: Eventyr
Pris: 30 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Revolution Software Ltd.
Spillet kan kjøpes her

Broken Sword II er et klassisk pek-og-klikk eventyr der vi igjen møter George Stobbart og Nico Collard, velkjent fra forgjengeren.

Spillet kom første gang i 1997, men til tross for sin alder er dette fortsatt et av de bedre eventyrene i denne sjangeren. Denne versjonen er en forbedring av originalen, og er det samme spillet som kom på iOS i 2010 og PC/Mac i 2011. I den nye versjonen som nå også er å finne på Andriod, har de blant annet forbedret animasjoner og grafikk, bedret lydbildet, laget et helt nytt hintsystem og til og med en Dropbox-funksjonalitet der du lager på tvers av plattform du spiller på.

Historien er fortsatt like bra i spillet, og det er lett å komme inn i kontrollene i spillet. For alle som liker eventyr, gåteløsing og en god historie er dette spillet et veldig godt kjøp.

Les også: Månedens anbefalte Android-spill (november)
Les også: Månedens anbefalte Android-spill (oktober)

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden