Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Lek med fargerike kladder, flyvende riddere og humoristik pek-og-klikk.

1: Side 1
2: Side 2

The Great Fusion

Sjanger: Eventyr
Pris: 10,95 kr.
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Loading Home
Spillet kan kjøpes her

The Great Fusion er et tredjepersons pek-og-klikk-eventyr med en herlig humor. Året er 2012, og du tar kontroll over Max, en ung og lovende dataprogrammerer. Han er på vei mot det store gjennombruddet, men dessverre for han går ikke alt etter planen.

Ti år senere er Max en passiv, fattig fyr som sniker seg unna husleie og lever et ganske trist liv. Samfunnet har på mange måter brutt sammen, og verden er ikke slik vi er vant til. Dette danner bakteppe for en humoristisk, fargerik reise med hovedpersonen. Humoren i spillet minner meg om Monkey Island på mange måter, med en til tider absurd måte å få oss til å le på. Den lekne, tegneserieaktige grafikken er nydelig, og både figurer og områdene du befinner deg i er detaljerte og vellagde.

Musikken i spillet er med å sette stemningen, og det er veldig lite jeg ikke liker ved Max og historien hans. Gåtene er vanskelig, men aldri umulig. Grensesnittet er intuitivt og bra, og kontrollene fungerer veldig godt.

Et meget bra spill, med en sær med herlig humor og en flott rolleliste.

Tupsu

Sjanger: Hjernetrim
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Evgeni Gordejev
Spillet kan lastes ned her

Møt Tupsu, en sjarmerende liten hårball med klissete øyer på stilk. Han vil gjerne komme seg fra A til B gjennom mange brett, og den eneste måten han kan bevege seg på er å lime seg fast på ulike objekter med øynene sine.

Tupsu strekker ut og trekker inn øynene, får opp farten og ruller avgårde. Fysikken i spillet er veldig god, og mye av utfordringen ligger i å greie å trykke på øynene hans mens de beveger seg, dra de til neste sted de kan feste seg før du mister momentet. De første brettene er på mange måter de vanskeligste, da man etter hvert ble mer komfortabel med måten Tupsu kontrolleres på.

Utfordringene underveis er varierte, og til tider beintøffe. Det var mye frustrasjon, som seg hør og bør i et slikt spill, og stor lettelse når man endelig greier et brett. Grafikken i spillet er håndtegnet og nydelig. Tupsu har mye sjarm til å bare være en hårball med to øyne, og man blir lett glad i fyren. Dus, deilig bakgrunnsmusikk underbygger stemningen i spillet på en god måte.

Les også
Nordisk Dota 2-liga starter til helgen

Visuelt nydelig, utfordrende fysikkgåter og en herlig stemning gjør dette til en solid anbefaling på Android.

Super Hexagon

Sjanger: Action/Arkade
Pris: 6 kr
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Terry Cavanagh
Spillet kan kjøpes her

Forbered deg på en visuell opplevelse av de sjeldne. Ikke fordi grafikken er så ekstremt bra, men fordi Super Hexagon virkelig prøver å forvirre hjernen din.

Hele spillet går ut på å kontrollere en liten trekant rundt en sirkel midt på skjermen. Utfordringen ligger i veggene som beveger seg mot midten hele tiden. Blir du klemt, er du ferdig. Du roterer trekanten ved å trykke enten på venstre eller høyre side av skjermen, og det fungerer veldig greit.

Utfordringer ligger i at ulike deler av grafikken roterer forskjellige veier, og det er vanskelig å holde oversikt over hvor åpningene dine er. Veggene kommer fort og sakte, de er små og store og alt snurrer og roterer. Det er et utrolig vanskelig spill, men du verden så deilig når du greier tidene du trenger for å komme til neste nivå.

Visuelt er det et enkelt, men effektfult spill. De rette, enkle formene i ulike farger har en nesten hypnotisk effekt. En time med spilling gikk fort i jakten på rekordene, og uten at jeg helt hadde inntrykket av å ha sittet så lenge.

Forvent deg et vanskelig, utfordrende og engasjerende spill du lett kan ta fram igjen mange ganger. Du blir aldri ferdig, det er alltid mulig å holde ut litt lenger.

Rise of the Blobs

Sjanger: Hjernetrim
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Robot Invader
Spillet kan lastes ned her

Marsh Mal, den stakkars marshmallowen som er strandet på toppen av en høy søyle trenger din hjelp. De firkantede kladdene er på vei opp for å ta han, og ved hjelp av frukt må du sprekke de slik at de ikke tar knekken på vår helt.

Rise of the Blobs er på en måte et stablespill, der du må sørge for at frukten Marsh Mal kaster treffer kladdene med samme farge. Sveip med fingeren i den retningen du vil snurre søylen, slik at frukten treffer målet sitt. Det er en morsom tvist på stablespillene, siden det vokser kladder rundt hele søylen. Hele oppsettet gir en veldig dynamisk og tredimensjonal følelse.

Du har ingen påvirkning på hvordan kladdene kommer, men hvis du treffer med frukten der hvor mange kladder av samme farge er koblet samme, sprekker alle sammen. Hvor raskt kladdene kommer øker etter hvert, og du må virkelig holde tunga rett i munnen om du skal greie å holde unna.

Kladder i mange farger, frukt som sprekker og en marshmallowhelt er et fornøyelig selskap en kald vinternatt.

Dungelot

Sjanger: Action/Arkade
Pris: 6 kr.
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Red Winter Software
Spillet kan kjøpes her

Minesweeper møter grotteutforsking, og det er avhengighetsskapende. I Dungelot skal du lede helten gjennom nivå etter nivå. Ved å trykke på en av flisene avslører du om det er et monster eller nøklene til døra og din vei ut som er under.

I starten begynner du med en hellig kriger, som med godt mot kjemper ned fiende etter fiende. Etterhvert blir fiendene tøffere, sterkere og flere og du vil dø. Spillet advarer til og med om dette, og sier at det å dø er noe du bare må regne med. Når du møter ditt endelikt, gratuleres du av spillet.

Dette skjer fordi du i din grottevandring samler opp mynter. Disse myntene kan du bruke til å oppgradere helten din, slik at du kan nå nye nivåer, og kanskje til og med låse opp en eller flere av de andre figurene i spillet. Helten din har poeng for blant annet helse og styrke, og disse kan oppgraderes ved ting du finner og ulike gjenstander.

Dungelot er et tilsynelatende enkelt spill, men når du ser nærmere på det har det en veldig dybde. Det er timesvis med innhold, og jakten på å komme til høyeste nivå i vennegjengen er morsom. Blandingen av ulike elementer fra mange ulike spill fungerer utrolig godt. Et av de mest avhengighetsskapende spillene jeg har spilt på min mobil på veldig lenge.

Les også: Månedens anbefalte Android-spill i januar
Les også: Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill i januar

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden