Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Taukutting og zombieslalåm er blant de utvalgte denne måneden.

1: Side 1
2: Side 2

CSR Racing

Sjanger: Simulering
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: NaturalMotionGames Ltd
Spillet kan lastes ned her

Den rød bilen er min.

Flott grafikk, morsom racing og bilporno nesten på nivå med Gran Turismo? Ja takk.

CSR Racing har endelig kommet til Android, og jeg har kost meg i jakten på de feteste bilene, de beste oppgraderingene og muligheten til å være den raskeste i byen.

Du kjører dragrace, og det eneste du kontrollerer underveis er giring. Alt handler om riktig timing, og dermed høyest mulig fart. Til tross for at kjøring er strippet ned veldig, er det veldig moro å gasse seg vei mot toppen. Det mangler ikke på innhold, men utover i spillet økte lysten til å kunne påvirke litt mer under selve løpet. Det blir litt vel ensformig å bare gire, og noen flere elementer under løpene hadde vært å foretrekke.

Som fersking starter du nederst på rangstigen, og det ultimate målet er å vinne over alle kjørerne i fem ulike klaner. Hver byr på litt tøffere utfordring, og du må hele tiden oppgradere bilene du har, eller kjøpe deg nye for å ha en mulighet for seier. Flott grafikk og bra lyd gjør opplevelsen enda bedre, og det er mange flotte biler å hvile øynene på.

Tårnforsvar fra 2. verdenskrig.

Hills of Glory 3D

Sjanger: Sport
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: AMA Ltd.
Spillet kan lastes ned her

Jeg liker tårnforsvarspill, og jeg begynner så smått å like sjangeren bedre på mobilen. Trykkskjerm fungerer veldig godt, og Hills of Glory 3D er et av de bedre jeg har spilt.

Handlingen er satt til andre verdenskrig, og du skal forsvare bunkeren din for alt det er verdt. Du starter med et ganske tynt arsenal, men ettersom brettene flyr og pengene renner inn får du mange morsomme oppgraderinger. Etterhvert kaller du inn helikoptere med napalm, flyangrep og all slags moro. Kontrollene er gode, men innimellom kan det være vanskelig å treffe rett og slett fordi fingeren din er i veien for målet.

Grafikken er bra, men litt vel ensformig. Lyden er grei, men personlig hører jeg heller på min egen musikk. Vanskelighetsgraden øker sammen med arsenalet, og de senere nivåene er ganske vriene. Du må hele tiden vurdere hvilke angrep som skal brukes til enhver tid, og bommer du kan det være skjebnesvangert.

Les også
Xbox One bør ligge vannrett

Underholdende tårnforsvar med mye innhold, bra grafikk og utfordrende vanskelighetsgrad utover i spillet.

Maurinvasjon!

Anthill Lite

Sjanger: Hjernetrim
Pris: Gratis (fullversjon 14 kroner)
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Thumbstar Games Ltd
Spillet kan lastes ned her

En av de mer originale ideene på denne månedens liste. Her skal du styre en maurkoloni ved hjelp av feromoner.

Anthill er et strategispill, og du må sende ulike typer maur rundt omkring for å gjøre jobber. Arbeidsmaurene samler inn mat, soldatene passer på at de ikke blir angrepet.

Du styrer hvor de ulike maurene beveger seg ved å tegne ulike ruter med feromoner. Selve kontrollen fungerer veldig bra, og du lager rutene ved å dra fingeren der du vil at maurene skal gå. Ved å holde på ruten kan du fjerne den når jobben er gjort. På hvert nivå kommer det bølger med motstandere som må tas av dage, og restene etter kampen samles inn som mat.

Anthill har fin grafikk, morsom strategi med overraskende mye dybde og en original setting. Eneste minus er at det utover ikke er veldig mye variasjon i hva du gjør, og det kan bli litt vel repetativt.

Trær mot trær i kamp om områder.

First Wood War

Sjanger: Strategi
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: United Apps Limited
Spillet kan lastes ned her

Enda et strategispillet i denne månedens anbefalte spill. Her skal du styre en hær av trær i kampen mot andre trær.

Spillet er en blanding av tårnforsvar og MOBA, der du ikke styrer noen enheter direkte. Du produserer krigere med ulike evner, bygger opp forsvarsvegger og jobber deg mot fiendens tårn. Målet er å ødelegget det før han ødelegger ditt.

Historien var det som overrasket med mest. Jeg ble umiddelbart fenget av fortellingen til trefolket, og likte å følge utviklingen av den like mye som jeg likte selve spillingen.

Spillet har også en bra visuell stil, og alt er gjennomført hele veien. Kampene bølger fram og tilbake, og utfordringene og læringskurven er godt balansert. Kontrolloppsett og brukergrensesnitt er logisk satt opp, og lett å komme inn i.

Du finner en spennende historie blandet med utfordrende kamper, og mange timer med underholdning i First Wood War.

Ikke vanskelig å se inspirasjonen.

OmniDig - Mine Everything!

Sjanger: Action/Rollespill
Pris: 6 kr.
Type: Android
Utvikler: Jesse Watson
Spillet kan kjøpes her

OmniDig henter åpenbart sin inspirasjon fra Terraria. Det kan ingen nekte for, og det er ingen original idè utvikleren har kommet med her.

Til tross for den åpenbare insprasjonen liker jeg OmniDig. Jeg elsker denne typen spill der jeg kan utforske villkårlig skapte verdener akkurat som det passer meg, og dette er et veldig godt mobilalternativ til denne typen spill. Her graves, hakkes og bygges det som aldri før. Grafikken er retroinspirert, og er mer en god nok. Du styrer retning på figuren din med en kontrollstikke på venstre side av skjermen, men du har en rekke knapper på høyre side. Her finner du inventaret ditt, hoppe- og angrepsknapp. Grensesnittet fungerer, men er kanskje litt dårlig forklart til nye spillere.

Utvikleren jobber hele tiden med forbedringer, og spillet er til tider plaget av litt småfeil her og der. Til tross for dette mistenker jeg at dette spillet vil gi meg mange timer med moro.

Les også: Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill (april)
Les også: Månedens anbefalte Android-spill (mars)

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden