Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Våren bringer med seg snøsmelting, blomstring og mobilspill.

1: Side 1
2: Side 2

Rest in Pieces

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Itatake

Last ned Rest in Pieces: iOS, Android. Pris: Gratis.

Nok et spill som følger litt i samme sjanger som Scolors, men med en egen og ganske morsom vri. Endeløse løpespill har man i hundretallet på mobil, og de varierer fra veldig bra til søppel.

Rest in Pieces er bra fordi det tar en sjanger, gir det en liten vri, og vipps så er det plutselig litt unikt, og veldig moro. Og den vrien er at du i stedet for å hoppe fra side til side, slik du gjøre i mange av disse spillene, så henger figuren din her etter et tau, og du svinger fra side til side.

Nei, det er ikke store forskjellen, men momentum og gravitasjon spiller inn, og det gjør det hele litt vanskeligere når du må ta høyde for dette også. I tillegg til dette er spillet herlig teit i presentasjon, med campy skrekkinspirerte mareritt og morsomme figurer.

Monsters With Attitude

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Flaregames

Last ned Monsters With Attitude: iOS, Android. Pris: Gratis.

I Monster With Attitude skal du samle poeng, plukke opp våpen og andre ting som gir deg evner eller bonuser, og til slutt prøve å ende opp foran alle de andre som spiller. Det er litt som en av de mange .io-spillene, men her skal du ikke prøve å spise motstanderne dine.

Rundene er mye kortere, så alle er med til sluttfløyta blåses. Det som gjør at jeg liker dette spillet er alle de forskjellige monstrene du kan låse opp, hvor varierte og kreative de er, og de forskjellige evnene deres.

Det gir det hele litt mer variasjon, selv om selve spillet holder seg ganske likt hele veien. Det er mikrotransaksjoner i spillet som gjør at du kan kjøpe deg kister for å få monstre, men det gir deg ingen umiddelbare fordeler.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Shikhondo(): Soul Eater

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Digerati

Last ned Shikhondo(): Soul Eater: iOS. Pris: 44 kroner.

Shikhondo er et snart 2 år gammel konsollspill som har funnet veien til mobilen og iOS, og det greier overgangen til berøringsskjerm på en god måte. I slike «bulletthell»-spill kreves det en viss presisjon på kontrollen, og det synes jeg utviklerne har greid å få til bra.

Men det er uansett den visuelle stilen, og det at de har laget et spill i denne sjangeren som ikke har romskip og romvesen, som først og fremst vekket interessen min. Vi befinner oss nemlig i oldtidens Korea, med fantasifulle og fargerike bakgrunner, og du styrer en av to kvinner, til motsetning fra romskip slik det vanligvis er.

Utover dette så følger Shikhondo i ganske vante fotspor, men det gjør sakene sine bra. Kontrollen er bra, spillet er vanskelig, det er kuler og farger og angrep og et salig kaos på skjermen til tider, og alt er som det skal være.

King of Crabs

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Robot Squid

Last ned King of Crabs: iOS, Android. Pris: Gratis.

King of Crabs er med på listen mest av alt fordi jeg synes hele konseptet bak spillet er herlig teit, og spillets visuelle stil er både vellaget og artig. Her skal du spille som en liten krabbe som prøver å spise seg større og større i et kappløp mot andre krabber. Det er ikke helt ulikt Monsters With Attitude egentlig, men med en litt annen vri.

Du spiser små datastyrte kryp, og blir større og større. Kampene mot de andre store krabbene må du velge med omhu, og det er ofte bedre å stikke unna enn det er å prøve å se om du overlever en kamp.

Det som trekker ned for King of Crabs sin del er at rundene kan bli litt vel lange, noe som ikke alltid passer når man sitter på mobil. Men det har bøtter med sjarm, og hvem vil vel ikke løpe rundt på strande og slåss med andre krabber med et piratsverd i en blå krabbekropp?

Rush Rally 3

Sjanger: Racing
System: iOS, Android
Utvikler: Brownmonster

Last ned Rush Rally 3: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Det er noe eget med et vellaget rallyspill. Det blir litt mer action sammenlignet med et vanlig racingspill, i hvert fall synes jeg det. Helt siden jeg i gode, gamle dager spilte timesvis med Colin McRae Rally (og med timesvis mener jeg sannsynligvis i 100-tallet), har jeg hatt en forkjærlighet for rallyspill.

Rush Rally 3 er et skikkelig bra rallyspill på mobil. Det ligger akkurat og balanserer helt herlig mellom arkade og simulasjon, og styringen og kjørefølelsen utviklerne har greid å formidle i et mobilspill er imponerende.

Og mengden med innhold er det heller ingenting å si noe på. Karrieremodusen er enormt bra, med masse baner, masse biler og timesvis med gjørmete moro. Utover dette finnes det en rekke andre modi du kan spille, hvis du skulle ønske det.

Et av de aller beste racingspillene du får til mobilen akkurat nå.

Sjekk hvilke ti spill vi mener er de beste mobilspillene i februar»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden