Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Blomster, bier og en hel haug med gode mobilspill i april.

toppbilde
1: Side 1
2: Side 2

OCO

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Spectrum48

Last ned OCO: iOS, Android. Pris: Gratis.

OCO er et vakkert plattformspill, med en god dose rytmespill blandet sammen. Hvert eneste lille brett består av ulike former på skjermen, og du styrer en liten prikk som skal spise andre prikker (tenk Pac Man) .

Du styrer prikken ved å trykke på skjermen, som også spretter fra en vegg til en annen uten at du trenger å gjøre noe. Målet er å løse brettene, og få med seg alle prikker på minst mulig trykk og tid. Det er vanskelig, men aldri umulig, og tempoet er ikke verre enn at de aller fleste får det til.

Det som gjør OCO så kult er minimalismen og den visuelle stilen, og ikke minst det kule lydsporet som følger med. Det er også blandet sammen med spillingen i at hver eneste gang du gjør noe følges det opp av en lyd som passer inn til musikken. Avslappende og deilig, men du må ha hodetelefoner når du spiller.

Distraint 2

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Jesse Makkonen

Last ned Distraint 2: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Distraint 2 er et todimensjonalt eventyrspill, som tidvis er riktig så guffent og skummelt. Det er ikke «jumpscare»-skummelt, men mer krypende og guffen stemning, noe jeg liker veldig mye bedre i hvert fall.

Her spiller du en figur som våkner opp i en merkelig verden. Den må utforskes, og jo mer du ser og opplever av denne alternative virkeligheten, jo mer merkelig blir den. Historien er god, og jeg ble overrasket flere ganger over retningen den tok, på en bra måte.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Kontrollene er smart lagt opp, og det er veldig lite roting i menyer, fikling med gjenstander og teite løsninger på gåter man kan finne i andre spill i samme sjanger. Fokus på utforsking og historie, og det funker rett og slett veldig bra.

Pocket Cowboys

Sjanger: Turbasert
System: iOS, Android
Utvikler: Foxglove

Last ned Pocket Cowboys: iOS, Android. Pris: Gratis.

Pocket Cowboys er et spill jeg kommer til å spille nå og da i lang tid framover. De turbaserte kampene er akkurat passe lange, og spillet har en god balanse mellom enkelhet og utfordring jeg setter pris på.

Her tar du med deg et lag på tre cowboyer ut på en rutebasert bane. Kun en cowboy fra ditt lag kan være aktiv til enhver tid, og målet er å ta livet av tre andre cowboyer fra et av de tre andre motstanderlagene.

Det jeg liker her er at alle bestemmer hva de skal gjøre samtidig, så det blir litt kaos og morsomme ting som skjer. Det kan hende du beveger deg rett inn i en kule, eller kanskje du går fra tap til seier på ren og skjær flaks. Morsomt, enkelt og underholdende er det i det minste.

PGA Golf Tour Shootout

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Concrete Software

Last ned PGA Golf Tour Shootout: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg kan kose meg med golf, være seg hjemme på mobil eller konsoll, eller ute på ordenlig, med køller i hånda og hvite baller i baggen. Og et god golfspill er et spill som egentlig aldri slutter å gi, da det nesten uansett er gøy å prøve å få ballen i hullet på minst mulig slag.

PGA Golf Tour Shootout er et bra mobilspill, med gode kontroller for berøringsskjerm. Det ser pent ut, og både enspiller- og flerspillerdelen har masse innhold å kose seg med. I enspiller får du morsomme utfordringer på banene du kan velge å gjøre eller ikke. Det kan for eksempel være å lande i bunker, men samtidig klare par på hullet.

Utfordringer i spillet ligger imidlertid i flerspilleren, som er smart designet og som fungerer veldig bra (så lenge jeg vinner da, vel og merke). Solid golfspill, uten masse ekstra tull rundt, og som fungerer best når du er ute på den grønne fairwayen.

Cultist Simulator

Sjanger: Racing
System: iOS, Android
Utvikler: Weather Factory

Last ned Cultist Simulator: iOS, Android. Pris: 75 kroner.

Cultist Simulator kom til PC for en stund siden, og har som mange andre spill funnet veien over til mobil og nettbrett. Her jobber du deg oppover rangstigen i en kult, og du gjør det ved å spille og plassere ulike kort.

Noen av de er enkle kort som å gjøre jobber, slik at du tjener penger. Andre er heftigere og inneholder både okkulte og merkelig gjenstander eller ting å se eller oppleve. Mye av det jeg liker med dette spillet er måten det formidler stemning gjennom tekst på. Utviklerne har vært gode med beskrivelser på kort, og det er gøy å lese alt som står skrevet.

Derfor er det synd at grensesnittet fra PC ikke har latt seg overføre så bra til mindre skjermen, i hvert fall mobiler. Pek og dra fungerer helt fint, men liten skjerm betyr mindre tekst, som igjen kan gjøre det litt uoversiktlig.

Til tross for dette er Cultist Simulator veldig bra, det er godt laget og et spill jeg anbefaler.

Sjekk hvilke ti spill vi mener er de beste mobilspillene i mars»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden