Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Kom mai, du skjønne milde med alle dine mobilspill.

Espen Jansen/Gamer.no
1: Side 1
2: Side 2

Mai er kanskje den aller beste måneden. Det begynner å bli varmt, du kan spise så mye is og pølser du vil på nasjonaldagen, det blomstrer og pollenet flyr fritt i det ganske land.

Det har også kommet en hel haug med mobilspill også denne måneden, og jeg har plukket ut de ti beste jeg har spilt. Et par av de er til og med så bra at jeg har har sterke mistanker om at de blir nevnt mot slutten av året, men akkurat det er kanskje litt vel tidlig å melde. Vi får se når den tid kommer, bra er de i hvert fall.

Shards of Infinity

Sjanger: Kortspill
System: iOS, Android
Utvikler: Temple Gates Games

Last ned Shards of Infinity: iOS, Android. Pris: 85 kroner.

Shards of Infinity er nok blant det mest avhengighetsskapende kortspillet jeg har spilt på veldig lenge. Det kjennes kanskje velkjent ut i starten, men utviklerne i Temple Gates har gjort et par meget interessante og morsomme egne varianter på ting, som gjør at det kjennes fresht og nytt ut.

Du starter med masse krystaller du kan spille for å få valuta, eller kjøpe nye kort. Men du kan også øke noe som kalles Mastery, som resulterer i en seier hvis du putter nok inn her. Men det hele bunner alltid ut i en vurdering av hvilken taktikk du velger.

Men i tillegg til dette så har Shards of Infinity enda en morsom vri på ting. Når du kjøper et nytt kort havner det i kastebunken din, som stokkes inn når du går tom for kort. Men du kan velge å kjøpe og bruke kort med en gang du får de, som gir en helt annen dynamikk i kampene.

Masse nye ting, gode ideer og variasjoner i taktikk og spillestil gjør dette spillet uendelig moro, særdeles vanskelig og skikkelig kult!

Daggerhood

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Crescent Moon Games

Last ned Daggerhood: iOS, Android,. Pris: 33 kroner

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Daggerhood er et til tider irriterende vanskelig spill. Noen ganger skyldes det at du spiller et lite tilgivende plattformspill på en berøringsskjerm, noe som ikke alltid er optimalt. Andre ganger skyldes det din egen dumhet (i hvert fall min i mange tilfeller), og noen ganger er det rett og slett gode, men vriene oppgaver som må løses.

Her skal du styre en fyr som skal komme seg fra en åpning til en annen i en haug med brett. Du gjør dette ved å løpe, hoppe og dobbelthoppe over farer. Kontrollene responderer bra til formålet sitt. Moroa begynner når du begynner å kaste dolkene dine. Ikke bare tar de livet av fiender og monstre som gjør livet ditt surt, men hvis du trykker på knappen en gang til før de treffer teleporterer du til knivenes posisjon.

Og det er nettopp måten utviklerne har utnyttet dette i nivådesign og plattformbiten som er så innmari bra. Det er forfriskende og gøy, og krever både presisjon og kreativitet. Men du verden så deilig når det endelig sitter.

Nightstream

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Streamline Studios

Last ned Nightstream: iOS, Android. Pris: Gratis, med reklame.

Få kategorier har så mange spill og like spill som endeløse løpespill. Subway Surfers, Temple Run og haugevis av andre spill har underholdt og irritert spillere over mange år, og jeg tipper Nightstream kan gjøre det samme.

Det blir neppe like stort og populært som de tidligere nevnte spillene, men jeg har i det minste kost meg med spillet så langt. Her skal du ikke løpe, men kjøre avgårde trange passasjer på et eller annet type brett, men en glorete og fargerik visuell stil.

Du kan svinge fra side til side, eller gjøre et hopp hvis det passer bedre. Du plukker opp forskjellige ting underveis, der noe bare samles inn, mens andre ting gjør at du kjører fortere, saktere eller fyrer av raketter.

Det er tempoet, kaoset av alt som skjer på skjermen, og tilfredsstillelsen når du kommer lenger enn forrige løp som gjør at jeg plukker opp Nightstream igjen. Vær imidertid obs på at du får en reklamefilm etter at du kræsjer, noe som virkelig tærer på tålmodigheten til tider.

Knights and Slimes

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Monte Boyd

Last ned Knights & Slimes: iOS. Pris: Gratis.

Knights and Slimes er et enkelt plattformspill, som overhodet ikke er enkelt å spille. Ikke fordi det er noe galt, men fordi det skal så lite til før du dør. Her spiller du en ridder (eller en av de 19 andre figurene som kan låses opp), og du må komme deg gjennom 10 nivåer for å komme til det neste brettet.

Fiendene som står i veien for deg er slim i ulik størrelse og farge. Vanskelighetskurven i spillet er god, og utvikleren begynner pent, men utover i spillet blir det kaotisk og innmari moro. Du slåss mot slimballene ved å gå mot de, spillet tar seg av resten. Når du treffer en slimball deles den i to mindre slim. Så skjer dette igjen og igjen til du tar den siste, lille biten.

Utfordringer ligger i at det kan fly mye slim på skjermen til tider, og treffes du alle andre steder enn sverdet er du død, og det bærer rett tilbake til start. Utfordrende og morsomt, og med unntak av mikrotransaksjonene, som gjør at du kan kjøpe liv, så er det lite å ikke like med Knights and Slimes.

The Gardens Between

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: The Voxel Agents

Last ned The Gardens Between: iOS. Pris: 55 kroner.

The Gardens Between er et herlig spill, og blant det beste jeg har spilt på mobil så langt i 2019. Ja, det finnes også på både konsoll og PC, men mobilversjonen fungerer nok vel så bra vil jeg tro. Det eneste minuset er hvis du har en liten mobil med mindre skjerm, men utover dette fungerer styring og alt annet veldig bra.

I The Gardens Between skal du styre to venner som havner i en rar, mystisk verden. Du må hjelpe de komme seg fra A til B gjennom rundt 20-15 ulike brett, og du gjør dette med å manipulere tiden, samt nivåene de beveger seg gjennom.

Noen ganger flytter du en gjenstand, slik at de kommer seg videre, andre ganger er det flere ting som må klikke før brettet fullføres.

Magien i spillet ligger i detaljrikdommen i brettene, hvordan det visuelle og musikken flyter sammen, og i interaktiviteten og hendelsene som skjer underveis. Det er kreativt, deilig annerledes og nydelig å spille. Sterk anbefaling, og trenger du ytterlige overbevising, kan du lese Espen sin anmeldelse av spillet.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden