Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Mye moro både alene og sammen med venner og familie denne i april.

 
1: Side 1
2: Side 2

Orwell: Keeping an Eye on You

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Fellow Traveller

Last ned Orwell: Keeping an Eye on You: iOS. Pris: 55 kroner.

I Orwell skal du snope rundt i andre menneskers personlige informasjon, profiler og dokumenter og prøve å løse eller hindre kriminelle handlinger. Her er det du som er storebror som følger med, og med all denne makten følger et visst ubehag.

I denne typen spill er grensesnitt og brukervennlighet nesten alfa og omega, og her har utviklerne virkelig gjort en god jobb. Orwell er pent å se på, grensesnitter er rent og oversiktlig, og berøringskjermen er presis.

Orwell er også uhyre vellaget, med detaljer man egentlig ikke helt legger merke til, men som virkelig gjør spillopplevelsen enda bedre. Jeg skal ikke avsløre så mye mer om handling eller innhold, nettopp fordi halve gleder er å utforske og finne ut ting på egenhånd. Guffent, spennende og annerledes spill vel verdt investeringen.

Rebel Cops

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Handy Games

Last ned Rebel Cops: iOS, Android. Pris: 75 kroner.

Rebel Cops er en spinoff av This is the Police, der du går mer strategisk til verks. Du styrer en gruppe politi som går litt utenom loven i et forsøk på å stanse den mektige mafiabossen Viktor Zuev fra å styre byen deres.

Det er turbasert strategi gjort på en skikkelig måte, med en god balanse mellom mestring og utfordring. Du må styre gruppen din der de sniker seg inn i store bygg, prøver å finne dokumenter, penger eller andre nyttige ting i jakten på fienden, samtidig som du prøver å overleve.

Du oppgraderer laget ditt med nye evner og utstyr etter hvert som utfordringene blir større, og det er en god flyt gjennom hele spillets gang. Rebel Cops er rett og slett innmari gøy, utfordrende og vel verdt den litt stive prislappen.

Les også
Månedens beste mobilspill

Beyond This Side

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Crescent Moon Games

Last ned Beyond This Side: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Jeg kan virkelig sette pris på et godt pek- og klikkspill, og mobilplattformen har vært en kilde til mange gode spill i denne sjangeren de siste årene. Ikke bare porteringer av nye eller gamle PC-spill.

Beyond This Side føyer seg inn i rekken av denne typen bra spill. Her spiller du en ektemann som leter etter konen sin, som forsvant uten forklaring for en god stund siden. Eneste sporet etter henne var en avkappet hånd i et smug. Etter hvert finner ektemannen nye spor, noe som leder han ned i en verden han ikke trodde fantes.

Dialogen og handlingen i spillet er velskrevet, den visuelle stiler passer godt til stemningen i spillet og gåtene er aldri for vanskelige. Det er gøy å se hvor utviklerne etter hvert vil hen, og mange gode figurer underveis krydrer historien.

Too Many Cooks

Sjanger: Festspill
System: iOS, Android
Utvikler: Playstack

Last ned Too Many Cooks: iOS, Android. Pris: Gratis.

Enda et matlagingsspill på lista, men dette er rett og slett for moro til ikke å anbefale. Her skal du, alene eller sammen med opp til fire andre spillere prøve å lage smakfulle, pene matretter.

Dette gjøres litt i samme stil som Overcooked! der kommonikasjon og fordeling av arbeidsoppgaver står i sentrum.

Spillet er helt klart på sitt aller beste når du spiller sammen med andre, enten over nett eller lokal flerspiller. Det blir kaos, det blir hektisk og det blir skikkelig moro. Et morsomt spill hele familien kan ha det mye moro med.

Gumslinger

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Itatake

Last ned Gumslinger: iOS, Android. Pris: Gratis.

Gumslinger er teit moro, på en skikkelig god måte. Her kan du gjøre en masse ulike aktiviteter med gummimennene dine, som i all hovedsak går ut på å sikte og skyte med et av mange ulike våpen.

Fysikken i spillet er løs og ledig, og byr på mye moro alene. Men det er variasjonen i oppdragene, kampene mot 64 andre spillere i en arena eller alt du kan låse opp som virkelig gir Gumshot levetid. Du kan pynte på figuren din med masse ulike antrekk og stæsj, du kan låse opp nye våpen, og du kan pynte og tilpasse våpenene.

Og midt i alt det teite og komiske så er det et kontrollsystem og sikting av våpen som er overraskende presist og bra. Gumslinger er solid moro, med en god blanding av humor og bra skyting.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden