Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Et av fjorårets beste spill har funnet veien til mobil.

1: Side 1
2: Side 2

HopBound

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Darius Immanuel Guerrero

Last ned HopBound: iOS, Android. Pris: Gratis.

HopBound beskrives som et historiedrevet, psykologisk horrorspill med plattforming. Det er en god suppe av ulike sjangere der, men det passer faktisk ganske bra til det spillet er.

Her spiller du som Mayumi, som i sitt egen sinn må komme seg igjennom et 16-bits plattformspill fylt av utfordringer og monstre for å takle sine tidligere traumatiske opplevelser. Det er effektivt og velskrevet, og monster- og nivådesign er en fryd for øyet. Mesteparten av spillet foregår i 4 ulike fargepalletter, noe som gjør det enda mer imponerende og effektfullt. Bak dette ligger et god lydspor, og sammen gir det en litt guffen, men imponerende opplevelse.

Plattformingen og kontrollene er det minst imponerende med spillet, og er et lite minus på totalinntrykket. Det er litt upresist til tider, men ingenting som gjør at jeg ville slutte å spille. Alt i alt et spill verdt å sjekke ut.

Journey of Abyss

Sjanger: Turbasert, eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Ohayoo

Last ned Journey of Abyss: iOS, Android. Pris: 11 kroner.

Det er uten tvil den visuelle stilen som fanget oppmerksomheten min første ved dette spillet. Figurene, områdene og stilen på hele verdenen er guffen og nydelig på samme tid, og hvert eneste nye bilde jeg får opp holder samme, høye kvaliteten. Det setter stemning for en merkelig sjangerblanding av eventyrbok og roguelike kortbygger, der sluttresultatet merkelig nok fungerer veldig godt.

Her har du ingen andre verktøy på veien enn kortene du får med deg, og hver eneste runde blir annerledes enn den forrige takket være variasjonen og mengden med kort. Historien er velskrevet og interessant, og satt sammen med interessant mekanikk og en nydelig verden er dette en trygg anbefaling.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Demon Blade

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Garage51

Last ned Demon Blade: iOS, Android. Pris: Gratis.

I Demon Blade handler alt om å bli en bedre samurai, og å bekjempe demoner og andre fiender. Alt dette gjøres helt uten knapper, men med sveip og trykk på skjermen. Kontrollene tar litt tid å bli vant til, og spesielt blokkingen og motangrep, da timingen tar litt tid å få til, men når det først sitter er det skikkelig moro.

Du har en historiedel, du kan kjempe både med og mot andre spillere. Du samler utstyr slik at samuraien din blir bedre og sterkere, og det finnes rangeringslister slik at du ser hvordan du måler deg mot de beste av de beste.

Det er masse spill å ta tak i her, og alt er gratis. Grafikken er bra, spillet kjøres smidig og du har timesvis med spill å hente i Demon Blade.

Rising Sushi

Sjanger: Arkade
System: iOS, Android
Utvikler: Ivan Alcaide Ferrer

Last ned Rising Sushi: iOS, Android. Pris: 22-32 kroner.

Jeg er glad i sushi, men jeg tror neppe jeg hadde greid å svelge unna de tårnene med sushi jeg har stablet i Rising Sushi. Målet her er nettopp det, å stable mest mulig sushi på hverandre uten at hele tårnet faller.

Du gjør dette med enkle kontroller som ovehodet ikke er vanskelig å lære seg. Utfordringen ligger i å styre kranen slik at du plukker med deg bitene du bil, og å slippe de til rett tid slik at sushistabelen din ikke faller. En ekstra utfordring får du når du får bestillinger og må stable i riktig rekkefølge for å få ekstra poeng.

Det er såre enkelt, men skikkelig moro allikevel. Det er noe med enkle, rendyrkede spill som gjør en ting skikkelig bra. Og i tillegg til det ser spillet fantastisk bra ut, med nydelig farger og lyssetting. Verdt å teste.

Slay the Spire

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Mega Crit Games

Last ned Slay the Spire: iOS. Pris: 109 kroner.

Så til rosin i pølsa, kremen av kremen og kanskje et av de aller beste spillene fra 2019 - Slay the Spire. Dette fantastiske spillet har kommet til mobil og nettbrett, og stakkars søvnen min som lider under dette.

For de som ikke vet det så er Slay the Spire et «roguelike deckbuilder» der målet er å komme til toppen av et tårn og nedkjempe den siste bossen. Dette gjør du ved å bygge opp kortstokken din med offensive og defensive kort, og nedkjempe alt av fiender du møter på vei mot toppen.

Det er vanskelig og utfordrende, men uansett om du ikke kommer helt til toppen så lærer du underveis. Og følelsen når du endelig har greid det er nesten uten sidestykke. Dette spillet er rett og slett fantastisk bra, og vel verdt hver eneste krone. Et av årets spill til mobil, såpass kan jeg slå fast allerede.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden