Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens anbefalte mobilspill

Klatring, sverdkasting og menneskemuseum blant de beste i september.

 
1: Side 1
2: Side 2

Nameless Cat

Sjanger: Plattform
System: Android
Utvikler: Kotoba Games

Last ned Nameless Cat: Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

Nameless Cat er et nydelig plattformspill der du spiller som nettopp det tittelen tilsier, en navnløs katt, som prøver å finne tilbake til eieren sin. Den veien er gjennom en hel haug med utfordrende plattformutfordringer.

Kontrollene i spillet er presise og gode, med god respons fra du trykker til katten gjør det du ber om. Og det trengs, for dette spillet er tidvis ganske vanskelig, selv om det aldri blir for utfordrende. Nivådesignet er veldig bra, med stor variasjon og en fin vanskelighetskurve.

Men det er, merkelig nok, stemningen og historien i spillet som virkelig satte spor.Gjennom spillets gang møter du flere figurer, og en ganske flott historie utfolder seg. Satt sammen med den nydelige visuelle stilen, et vakkert lydspor og velkrevet dialog så endte Nameless Cat opp med å imponere ikke bare mekanisk, men også på helt andre områder.

Golf Odyssey

Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Ruben Pecellin

Last ned Golf Odyssey: iOS, Android. Pris: Gratis, med reklame og mikrotransaksjoner

Hvis du har fulgt denne artikkelserien en stund, så kommer det kanskje ikke som en overraskelse at jeg liker golfspill. Men ikke bare fordi det er golfspill, de må være vellagde, eller de må gi en unik og litt annerledes tvist på golfsporten.

Golf Oddysey er et todimensjonalt golfspill der du skal prøve å slå ballen ned i hullet med minst mulig slag (bombe). Det som gjør at jeg liker Golf Oddysey så godt er stemningen og tempoet i spillet. Det er ikke noe stress, det er ikke det samme jaget etter minst mulig slag her, men spillet er mer som en avslappende zen-time der du kobler ut, slår noen baller ned i et hull og kobler av.

Det er vakkert å se på, brettene er nydelig på hver sin måte og musikken passer perfekt til stilen. Så er det bare å prøve å ikke bli irritert når den pokkers ballen aldri treffer hullet.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Trüberbrook

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Headup

Last ned Trüberbrook: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Pek og klikk-sjangeren ble delvis holdt i live for min del på grunn av alle de gode spillene som kom til sjangeren på mobil. Trüberbrook er enda et spill i den rekken, men akkurat dette spillet kom til PC først, så ble det laget en mobilversjon som akkurat kom ut.

I Trüberbrook spiller du som fysiker Hans Tannhauser, som har vunnet en tur til nettopp landsbyen Trüberbrook. Her skjer det fort merkelig ting som gjør at Hans må snakke med lokalbefolkningen, og undersøke mystiske hendelser. Stemningen minner dels om Twin Peaks, dels om Twilight Zone med en god dose Star Trek eller annen sci-fi blandet sammen.

Dialogen og historien er god, men stemmeskuespillet er ikke alltid helt på topp. Underveis møter du på vanlige pek og klikk-utfodringer som må løses. Noen av disse er veldig gode, mens andre mer eller mindre består av å prøve å feile.

Det mest imponerende med spillet er stilen, med håndlagde scener som virkelig gir liv til spillet, på en helt unik måte. Det ser fantastisk ut til tider, og det alene er med å dra opp totalinntrykket av Trüberbrook.

Bright Paw

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Rogue Games

Last ned Bright Paw: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Enda et spill der du er en katt blant månedens utvalgte, men denne gangen som et turbasert mordmysteriet. Her blir eierne dine myrdet, og det er opp til deg å finne ut av hvem som gjorde det. Det foregår ved at du skal finne vei gjennom over 70 ulike brett, mens du underveis undersøker ledetråder som fører deg nærmere morderen.

Brettene fungerer mer eller mindre som rutenett, og du får utdelt bevegeseskort for hvert nivå. Dette er for eksempel to steg frem og en til høyre. Du må fordele disse kortene slik at du kommer deg fram til målet. utover i spillet må du snike deg forbi vakter, vente ut lasere og en rekke andre feller. Den turbaserte delen her er morsom, men aldri spesielt vanskelig.

Det er heller ikke meningen, fordi det er fortellingen og fortellerstemmen som er fokuset. Det er mysteriet i spillet som er interresant, og som driver deg videre. Oppgavene er underholdende nok, men du blir mer eller mindre fortalt hva du skal gjøre for å greie det til tider.

Morsom og underholdende historie fortalt fra en katts perspektiv, med en god dose humor i tekstene underveis.

The Unfinished Swan

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Giant Sparrow

Last ned The Unfinished Swan: iOS. Pris: 55 kroner.

Dette spillet kom for første gang ut til PlayStation 3 så langt tilbake som i 2012, og er et spill jeg husker godt selv etter så langt tid. Det er fortsatt et særegent og unikt spill, og spesielt da visuelt, men også på grunn av måten du løser utfordringene på i spillet.

I The Unfinished Swan spiller du som Monroe, en gutt som har mistet moren sin. Han havner inn i en fantasiverden til et av maleriene til moren sin, og spillet åpner med at alt er hvitt. Og magien skjer når du trykker på en knapp. Da kaster du en ballong med maling, som treffer en vegg og viser deg konturene av noe som står der. Akkurat denne måten å utforske nivåene på blir aldri kjedelig, og er like magisk i dag som det var når jeg gjorde det for første gang i 2012.

Etter hvert som verden utfolder seg så introduseres farger, og håndverket til utvikler Giant Sparrow er fascinerende. Satt sammen med et helt nydelig lydspor er dette stemningsfullt og nydelig hele veien gjennom de to timene spillet tar.

Mobilversjonen er god, men anbefales å spille på en iPad, da større skjerm rett og slett er å foretrekke akkurat her. Spillet støttet kontroller, men de virtuelle knappene fungerer helt fint. The Unfinished Swan er et nydelig spill, selv om gåtene ikke holder kvaliteten hele veien ut.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden