Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Vi begynner det nye året med en rekke gode mobilspill.

1: Side 1
2: Side 2

Sky Chasers

Skychasers.

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS
Utvikler: Lucky Kat Studios

Last ned Sky Chasers: iOS. Pris: Gratis.

Sky Chasers er et plattformspill der du skal fly deg vei gjennom en rekke ulike nivåer. Kontrollene for å gjøre dette er enkle, men fungerer veldig godt. Du trykker på en av sidene på skjermen for å bevege deg i den retningen, eller begge for å fly rett opp. Kontrollene er responsive, og det tar kort tid å bli vant til dem.

De ulike nivåene du skal igjennom er varierte og fine, med en flott pikselgrafikk og mange interessante områder. I tillegg til flere ulike fiender som må unngås er det også andre farer du ikke kan fly inn i, da mister du liv og må til slutt starte på nytt.

Det finnes sjekkpunkter underveis, slik at du ikke trenger å begynne fra starten av hver gang. Du kan kjøpe deg visse fordeler, og kan også velge å bruke en liten sum penger for å kvitte deg med stort sett all reklamen i spillet. Ingenting er imidlertid nødvendig, og tar ikke bort noe av gleden fra spillet.

Solid og morsomt plattformspill.

Shapeout

Shapeout.

Sjanger: Strategi
System: Android
Utvikler: Hourfall

Last ned Shapeout: Android. Pris: Gratis.

Shapeout er et enkelt, men utrolig avhengighetsdannende spill. Her kommer det blokker inn på spilleområdet, og man må trykke på disse blokkene for å rotere de slik at formene på hver enkelt blokk danner en enkel form.

Jo større form du greier å koble sammen, desto mer poeng får du. Veldig enkelt å lære seg, intuitive og enkelt kontrolloppsett, og et simpelt, men samtidig utrolig vanskelig mobilspill.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

Dette er spillet du tar fram når det er reklamepause, du kjeder deg på bussen eller tar en pause fra livet på do. Spilles veldig enkelt med en hånd på telefon, og har ubegrenset med spilletid. Det er bare kampen mot neste toppscore som gjelder, og den er utrolig avhengighetsskapende.

Lost in Harmony

Sjanger: Action, rytmespill
System: iOS
Utvikler: Digixart Entertainment

Last ned Lost in Harmony: iOS. Pris: 39 kroner.

Lost in Harmony.

Lost in Harmony er det mest unike spillet denne måneden. Her blander utviklerne rytmespill, action og endeløst løpespill sammen i en herlig smørje, samtidig som de forteller en god historie på toppen av det hele.

Man styrer en gutt på skateboard med en jente på ryggen. De kjører hele tiden mot skjermen, og det er opp til deg å styre enten til venstre eller høyre, eller noen ganger hoppe over hindringer som kommer. Du trykker på skjermen på den siden du vil bevege deg til, for å hoppe sveiper du opp. Ganske enkle kontroller, men ikke alltid like responsive, noe som ødelegger litt av gleden.

I tillegg til visuelle advarsler følger også hindringene rytmen i musikken. Når denne blandingen endelig klikker er spillet meget fornøyelig å spille. Musikken er forøvrig særdeles god, og passer utmerket til den flotte grafikken og stemningen i spillet.

Historien er nydelig fortalt, og det er masse innhold i spillet. Alle nivåene har to vanskelighetsgrader, og man kan også lage eget innhold med egen musikk. Et nydelig og unikt mobilspill.

BattleHand

BattleHand.

Sjanger: Rollespill, strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Kongregate

Last ned BattleHand: iOS,Android. Pris: Gratis.

BattleHand er et strategispill med visse elementer hentet fra kortsamlespill. Her skal du velge deg ut et gruppe helter fra et standard utvalg fantasifigurer. Så gir du hver enkelt figur åtte ulike kort, som representerer for eksempel våpen eller magi, og sender de ut i kamp.

Spillet har en kampanjedel det lønner seg å fokusere på i starten. Vanskelighetsgraden øker ganske fort, og man trenger treningen denne delen av spillet kan gi før man både kan, og får lov til, å begynne å kjempe mot andre spillere.

Både helter og kort må utvikles og gjøres sterkere utover i spillet, og det blir etterhvert mye å balansere for å komme seg videre. På et tidspunkt i spillet økes vanskelighetsgraden såpass mye at det kan være fristende å betale seg videre, noe som dessverre er ganske vanlig i gratisspill av denne typen.

Du må imidlertid ikke kjøpe noen ting, og man kommer seg videre hvis man er sta nok, det tar bare litt lenger tid. Uansett er spillet vellaget og underholdende opp til det punktet, så får det være opp til hver enkelt hvordan man løser det derfra.

Crashlands

Crashlands.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Butterscotch Shenanigans

Last ned Crashlands: iOS, Android. Pris: 49 - 55 kroner.

I Chrashlands blir romskipet ditt skutt ned av et lite hyggelig romvesen, og du havner på en planet uten spesielt mye annet enn deg selv, en datamaskinhjelper og pågangsmot. Målet er å komme seg opp i rommet igjen, og levere den dyrebare lasten du hadde med deg.

Ved første øyekast så har Crashlands mye til felles med Don't Starve. Du må samle sammen materialer, ta det med tilbake til en type base, og bygge oppgraderinger, våpen og rustning slik at du kan utforske enda mer av planeten du befinner deg på.

For å bevege figuren din trykker du enkelt og greit på skjermen, og det fungerer godt. Eventuelle verktøy man måtte trenge kommer automatisk frem. Hvis du for eksempel trykker på et tre, kommer sagen frem automatisk fra romdrakten din.

Spillet er vellaget, enkelt å lære og komme i gang med, og gir timesvis med god underholdning. Humoren er kjempebra, og dialogene mellom deg og hjelperen din fikk meg til å skratte godt gjentatte ganger.

Solid, vellaget og morsomt overlevelsesspill.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i november»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden