Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

August skulle vise seg å være en meget god måned for mobilspillere.

1: Side 1
2: Side 2

Donut County

Sjanger: Kortspill
System: iOS
Utvikler: Ben Esposito

Last ned Donut County: iOS. Pris: 55 kroner.

Donut County er noe så merkelig som et spill der et stort, svart hull er hovedpersonen. Det er også det mest avslappende, morsomme og genuint unike spillet jeg har spilt på mobil på veldig lang tid.

God humor.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Du starter som et lite hull, og jo mer du spiser av tingene du ser på skjermen, jo større blir hullet. Utover i spillet låses det opp andre, mindre mekanikker som gjør at variasjonen i de ulike gåtene aldri slutter å forbause.

På toppen av det hele er den en teit, humoristisk og utrolig velskrevet historie som gjør hele opplevelsen komplett. Satt sammen med den nydelige stilen, et fantastisk bra lydspor med herlig musikk så blir Donut County en helt spesiell spillopplevelse.

One More Button

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Tommy Søreide Kjær

Last ned One More Button: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Smarte gåter.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Det er norske Tommy Søreide Kjær som står bak dette smarte puzzle-spillet. Her har du styringsknapper spredt rundt på hvert enkelt brett, og de er en spillbar del av hver gåte.

Hele poenget i One More Button er å bevege den lille, gule figuren fra punkt A til punkt B. Så er det videre til neste brett. I starten er det ganske greit, men etterhvert som man kommer lenger ut i spillet blir det ganske så komplisert.

Men læringskurven er godt gjennomtenkt og balansert, og hver nye mekanikk som introduseres er enkel å lære, og alt blandes sammen på en god måte. Det er utfordrende, og til tider riktig så vanskelig å se løsningen, men desto deiligere når det endelig klikker.

Les også
Månedens beste mobilspill

God hjernetrim for alle og enhver.

Skater - Let's Skate

Sjanger: Sport
System: iOS, Android.
Utvikler: ZPLAY

Småpent.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Last ned Skater - Let's Skate: iOS, Android. Pris: Gratis.

Endeløse løpespill finnes det mange av, og det finnes også veldig mange gode spill i den samme sjangeren. Skater føyer seg inn i rekken av gode spill, og mye av det skyldes den gode flyten spillet har.

Du spiller en liten gutt på skateboard, og du skal skate, hoppe og flippe deg gjennom 51 ulike brett spredt rundt i verden. Du gjør dette ved å skaffe deg momentum i bakker, for så å hoppe og sprette over hindringer på vei mot et mål.

Kontrollene er enkle og gode, de ulike brettene er flott laget, med nydelige bakgrunner og flott grafikk.

A Way to Slay

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: LaLapp

To mot en er feigt.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Last ned A Way to Slay: iOS, Android. Pris: Gratis.

Du er den ensomme krigeren, og rundt deg står fiendene, overlegne i sitt flertall. Men med dine smarte valg kuttes de ned en etter en, og du står igjen, blodig, men i live.

Sånn foregår nesten hvert eneste brett i A Way To Slay. Du stilles i en nesten umulig kampsituasjon, og du må velge hvilke av fiendene dine som skal kappes ned først, slik at ingen av de andre rekker å hogge deg i ryggen før du får reagert.

I starten er det ganske rett frem, men etterhvert som fiendene blir flere, og til og med tåler flere treff, så er utfordringen nesten på grensen for vanskelig. Men desto deiligere er det når du finner den perfekte løsningen, og kun du er i livet etter kampen.

Kontrollene er litt klønete, noen av brettene litt vel vanskelige, men det er noe unikt og deilig med A Way to Slay. Men vær advart, dette er et spill som ikke sparer på blod og heftige kampscener.

Pocket City

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Bobby Li

Last ned Pocket City: iOS, Android. Pris: 23 - 55 kroner.

På vei til en metropol.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Pocket City er en rendyrket bybygger som er godt tilpasset mobil og berøringsskjerm, men som ikke nødvendigvis gjør så mye nytt for sjangeren.

Her skal du bygge veier til byen din, du må sørge for vann og elektrisitet, og du velger mellom å bygge tre ulike typer bygninger. Industri, kommersiel eller husbebyggelse. Du må hele tiden balansere hva som puttes hvor, og både miljø, trivsel og en rekke andre ting påvirkes av hva du bygger, og hvor mye du bygger.

I tillegg til dette krydres spillet av at du får ulike oppdrag. Når du fullfører et eller flere av disse får du erfaringspoeng, og kan gå opp i nivå. Utover i spillet blir prosessen litt repetativ, men slik er også denne typen spill.

Uansett så er Pocket City et meget solid bybyggerspill, med kontroller og menyer godt tilpasset til formatet.

Sjekk hvilke ti spill vi valgte ut i juli»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden