Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Ta en pause fra gavehandling med disse godbitene.

Teslagrad
1: Side 1
2: Side 2

Kingdom Rush Vengeance

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Ironhide

Last ned Kingdom Rush Vengeance: iOS, Android. Pris: 49 - 55 kroner.

Tårnforsvar finnes det mange spill av, men få gjør det like bra som Kingdom Rush-spillene. Og Vengeance, det siste spillet i serien, gjør ikke skamme på navnet.

Dette er et bunnsolid tårnforsvar-spill, som tar med seg det beste fra de foregående spillene, rydder unna litt smårusk her og der, og står igjen som nok et flott og engasjerende spill fra Ironhide.

Denne gangen er rollene snudd, og du spiller mot alvene, dvergene og de andre allierte. Du skal nok engang beskytte baser, og fiendene kommer i bølger fra en eller flere retninger. Spillet er flott tilpasset berøringsskjerm, det er lett å lære, men samtidig ikke redd for å utfordre spilleren. Solid anbefaling om du liker denne typen spill.

Football Manager 2019 Touch

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Sport Interactive

Last ned Football Manager 2019 Touch: iOS, Android. Pris: 219 kroner.

Football Manager 2019 Touch er blant de aller dyreste spillene du får kjøpt på mobil, men så finnes det svært få andre spill som kan skryte av nær sagt uendelig gjennspillbarhet. Grunnoppskriften er den samme som alltid, og du får akkurat det du forventer deg.

En dyp, detaljert og nesten overveldende manageropplevelse. Her kan du styre nesten alle aspekter av en klubb, og den mobile versjonen er nesten like fullstappet som PC-spillet. Men Touch toner detaljene ned litt, og gjør det litt enklere å komme inn i spillet.

Det beste med årets versjon er at utviklerne har gjort det ende bedre tilpasset de mindre berøringsskjermene på nettbrett og telefon. Knapper, menyvalg og en rekke andre ting har litt større knapper, grensesnittet er litt bedre tilpasset og dette gjør opplevelsen enda litt bedre.

Les også
Anmeldelse: Teslagrad

Du vet hva du får med FM 2019 Touch, og dette er den beste versjonen du kan velge.

Assassin’s Creed: Rebellion

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Ubisoft

Last ned Assassin’s Creed: Rebellion: iOS, Android. Pris: Gratis.

Ja, det begynner å bli mange spill i den velkjente serien, og kanskje litt vanskelig å vite hvor man bør sette en grense. Men det er ikke nødvendigvis på Assassin's Creed: Rebellion, som er et solid, om enn litt annerledes snikmorderspill.

Her drar du ut på snike/drepeoppdrag med tre figurer du velger selv. Kampene er turbaserte, og du kan velge å styre selv, eller sette det på auto slik at alt blir styrt av seg selv. Det fungerer helt fint med begge delene, og kontrollene er greit lagt opp skulle du velge å styre selv.

Det morsomme med Rebellion er at dette er lagt opp til å være samme type spill som for eksempel Marvel Strike Force, i at du samler sammen snikmordere, oppgraderer og gjør de sterkere. Du kan også bygge base for å gjøre det enda bedre. Litt overveldende og uoversiktlig i starten, men det er mye spill å kose seg med her.

See/saw

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS
Utvikler: Philipp Stollenmayer

Last ned See/saw: iOS. Pris: 33 kroner.

See/saw er et vanskelig, men meget tilfredsstillende plattformspill. Det er også et plattformspill der det eneste du trenger å tenke på er å bevege figuren til høyre eller venstre, og så la fysikken ta seg av resten.

Det er imidlertid ikke så innmari lett når det er roterende sagblader spredt rundt på brettene som prøver å stikke kjepper i hjulene dine, eller kappe av deg beina om du vil. Men det er moro, og får å få med deg alle firkantene på brettet må du virkelig tenke til tider. See/saw handler på en måte mer om å se løsningen enn å utføre den, i og med at du egentlig har så lite kontroll over figuren din.

Ja, litt timing og justering av moment må til, men det er rekkefølge og hvordan det løses som er den virkelige nøtta her. Og det er skikkelig moro, med gode brett og mye å bryne seg på.

Into the Dark: Narakan

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Orc Punk

Last ned Into the Dark: Narakan: iOS. Pris: 33 kroner.

Into the Dark: Narakan er unikt, fascinerende og et veldig bra mobilspill. Det er ikke redd for å utfordre deg som spiller, det forteller deg svært lite av hva som skjer, samtidig som det forteller en flott historie, alt gjemt bak et teppe av hjernetrim og roguelike.

Du styrer en figur som ikke husker noenting. Du starter med et stakkars sverd, og du skal prøve å snike eller drepe fiendene som befinner seg på brettet sammen med deg. Dette gjør du ved å finne totempæler, som trigger et minne, og som gir deg et angrep eller et våpen.

Disse minnene er ofte traumatiske og triste, og historien utfolder seg mye her. Den visuelle stilen er også veldig kul, selv om det tok litt tid å bli vant til den, og informasjonen den gir. Kontrollene fungerer utmerket, og hvert brett er kort nok til at du aldri mister mye fremgang hvis du må legge fra deg telefonen.

Unikt og herlig indiespill vel vedt å sjekke ut.

Sjekk hvilke ti spill vi valgte ut i oktober»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden