FEATURE: Vi trodde ikke at vi skulle like Command & Conquer: Rivals, men der tok vi feil
Feature
(Foto: EA)

Mobilspill (iOS, Android)

Vi trodde ikke at vi skulle like Command & Conquer: Rivals, men der tok vi feil

Her er månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett.

Tropico

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Feral Interactive Ltd

Last ned Tropico: iOS. Pris: 129 kroner.

Jeg er ganske sikker på at Tropico er et av de aller beste bybygger/strategispillene du får tak i på iPad. Feral Interactive har laget en meget velfungerende, godt tilpasset og optimalisert versjon av det velkjente PC-spillet.

 

Du er presidenten, og målet ditt er å bygge opp og styre samfunnet dit på best mulig måte. Dette gjøres ved å bygge hus, skoler, sykehus og masse andre bygninger, styre økonomi og skatter, gjøre avtaler med andre lang og masse annet. Det er mye som skjer i Tropico, og de to første kampanjeoppdragene er vel verdt å spille for opplæringssekvensens del. Det vil du mest sannsynlig trenge. 

Tropico fungerer utmerket på nettbrettet, og du har masse gode kampanjeoppdrag, samt en egen friere byggemodus der du ikke har et mål å jobbe mot. Sterk anbefaling!

Forged Fantasy

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Hothead Games Inc.

 

Last ned Forged Fantasy:  iOS, Android. Pris: Gratis.

I Forged Fantasy slippes du rett ut i ville kamper, med slashy angrep og masse action på skjermen omtrent far første sekund. Dette er et actionspill der du ikke har full kontroll på heltene dine, men styrer til en viss grad angrep og hvem som gjør hva, til hvilken tid.

Historien er så som så, ganske standard og lite interessant egentlig, men den fungerer kun som en pådriver til det neste oppdraget, den neste kampen og de neste fiendene å sløye. Og det er helt greit, for det er i kampene Forged Fantasy er skikkelig gøy. Flotte animasjoner, nydelig grafikk og kule figurer gjør dette morsomt hver eneste gang.

Etter hvert samler du sammen et lag med ulike figurer, i et variert og bra persongalleri, og tar med deg fem stykker ut i kamp. Du kan bytte mellom de ulike figurene, og alt fungerer sømløst. Utenfor kamp har du også erfaringspoeng, du gjør figurene sterkere, og du har et hav av ulike aktiviteter å ta deg til.

Wild Beyond

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Strange Sevens

 

Last ned Wild Beyond:  iOS, Android. Pris: Gratis.

Enda et spill som prøver å finne seg en plass ved siden av Clash Royale, spillet som alene nesten "lagde" en ny sjanger, og som har dominert den typen spill siden det kom. Du har en base, motstanderen har en base. Du har en rekke kort på hånden som koster en viss mengde energi å spille, og målet er å ta ut fiendebasen før din egen er ødelagt.

Men Wild Beyond er ikke en blåkopi, og det er gjør et par interessante ting som gjør at det skiller seg fra mengden. For det første ser du brettet fra side til side, noe som gjør at du får en annen type oversikt. For det andre så kan du for eksempel gå tom for kort å spille, noe som gjør at du må vurdere kortene som spilles på en litt annen måte.

Det har flere andre interessante elementer som gjør det morsomt, og man oppdager stadig nye variasjoner som holder det gøy lenge.

Backfire

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Joel Rochon

 

Last ned Backfire:  iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Backfire er et vanskelig spill, la det være sagt med en gang. Du kommer til å dø mange ganger, du kommer sikkert til å bli frustrert, og du kommer sikkert til å måtte ta deg en pause eller tre fra spillet når det blir for mye.

Men når du endelig finner flyten, en god kombinasjon av våpen, og kontrollene endelig sitter er det utrolig tilfredsstillende. Kort fortalt så er du en flyvende gjenstand av en eller annen sort som skyter bakover. Du trykker på skjermen for å flytte deg, og gjenstanden beveger seg dit du trykker. 

Når den beveger seg, skyter den også bakover. Og du må trykke ofte og presist, for her kommer det bølge etter bølge med fiender. Du har fire ulike våpenkombinasjoner å velge mellom, og de fungerer på litt forskjellige måter. Backfire er utfordrende og holder ingenting tilbake, men premien du får når det klaffer er deilig.

Star Trek: Starfleet Command

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Scopely

 

Last ned Star Trek: Starfleet Command:  iOS, Android. Pris: Gratis.

Star Trek er mest sannsynlig det mest komplekse spillet denne måneden. Det er et stort strategispill med rollespillelementer, og du har masse å lære og sette deg inn i før du egentlig skjønner helt hva du skal gjøre.

Du starter med en liten base. Ut fra denne basen bygger du bygninger og skip, du skaffer deg personale og utstyrer disse, og litt etter litt åpner det store universet seg for deg. Du får mer å gjøre, nye ting å bygge, nye gjenstander å jakte på, og nye fraksjoner å samarbeide med, eller krige mot.

Det bruker lisensen sin på en god måte, og blandingen av strategi og bybygging med de ulike oppdragene du gjør med de velkjente figurene gjør at du alltid har noe å gjøre.

Sjekk hvilke ti spill vi mener er de beste mobilspillene fra 2018»

Command & Conquer: Rivals

iPad
Slippdato: 2019
Sjanger: Sanntids, Strategi
Utvikler: EA Redwood Studios
Utgiver: Electronic Arts

7 Billion Humans

Mac
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Gåteløsning, Puzzle
Utvikler: Tomorrow Corporation
Utgiver: Tomorrow Corporation

Looney Tunes: World of Mayhem

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Strategi
Utvikler: Scopely
Utgiver: Scopely

Langrisser Mobile

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Strategi
Utvikler: ZlongGames
Utgiver: ZlongGames

Forged Fantasy

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Hothead Games Inc.
Utgiver: Hothead Games Inc.

Wild Beyond

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Strategi
Utvikler: Strange Sevens
Utgiver: Strange Sevens

Backfire

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Joel Rochon
Utgiver: Joel Rochon

Star Trek: Starfleet Command

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Strategi
Utvikler: Scopely
Utgiver: Scopely

Kommentarer (19)

Forsiden akkurat nå

Til toppen